ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.8.08

COMITE DE DEROGATIONS. ("ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ")



Στην στήλη «ΣYNTOMA» της Καθημερινής της 29/8/2008 δημοσιεύεται το εξής «ασήμαντο» (έτσι προφανώς το αξιολογεί η Εφημερίδα!!) ειδησάριο.
«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ελεύθεροι με καταβολή 1.000 ευρώ
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ποινή φυλάκισης 15 μηνών που επεβλήθη σε τρεις Βούλγαρους πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν παράνομα ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Έβρο, εξαγοράσθηκε έναντι καταβολής του ποσού των 1.000 ευρώ από τον καθένα. Την Τετάρτη το βράδυ οι τρεις αλλοδαποί εντοπίσθηκαν από όργανα του αστυνομικού σταθμού στο Τελωνείο Ορμενίου, κατόπιν ειδοποίησης ότι φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Πλάτης Έβρου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στον έλεγχο που ακολούθησε, όντως βρέθηκε ψηφιακή μηχανή με φωτογραφίες. Μετά από το Αυτόφωρο καταδικάστηκαν σε 15 μήνες φυλάκιση την οποία ωστόσο και εξαγόρασαν».

Στα σοβαρά κράτη λειτουργεί ατύπως, μη θεσμοθετημένη δηλαδή με τυπικό νόμο, κάποια Επιτροπή Παρεκκλίσεων. (COMITE DE DERΟGAΤIONS ελέγετο τουλάχιστον αυτή που λειτουργούσε στην Γαλλία επί Ντε Γκώλλ και δεν αμφιβάλλω ότι εξηκολούθησε να λειτουργεί και επί όλων των διαδόχων του Σοσιαλιστών και Συντηρητικών, ακόμη και σήμερα).
Η Επιτροπή απαρτίζεται συνήθως, αναλόγως του θέματος, από Συνταξιούχους (Αρεοπαγίτες, Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανωτάτους κρατικούς λειτουργούς) ακόμη και από αποσυρθέντες εγκύρους πολιτικούς από διάφορα πολιτικά κόμματα.
Η θανάτωση οιουδήποτε ατόμου σοβαρά επικινδύνου για τα κρατικά συμφέροντα της Χώρας (πχ ξένου κατασκόπου, πράκτορος ξένης δυνάμεως κλπ κλπ) παντού και σε όλες τις χώρες του κόσμου απαγορεύεται, τουλάχιστον χωρίς δικαστική απόφαση.
Επίσης πχ απαγορεύεται η δωροδοκία αλλοδαπών (πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών κλπ) για την προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της Χώρας.
Στην Χώρα μας τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών όχι σπάνια διοχετεύονται σε φίλα προκειμένους στον Υπουργό δημοσιογράφους και στο Αδηφάγο Φανάρι.
Πλην όμως αυτά που απαγορεύει ο ποινικός Κώδικας μερικές φορές δυστυχώς επιβάλλει σοβαρότατο κρατικό συμφέρον.
Και εδώ ο ρόλος της Επιτροπής Παρεκκλίσεων να επιτρέπει (με φειδώ πάντοτε) ότι ο ποινικός νόμος απαγορεύει..
Στην χώρα μας (χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας) είναι φανερό ότι τέτοια Επιτροπή δεν λειτουργεί. Χρειάζεται σοβαρότητα πολιτικής ηγεσίας (διακομματικώς) και κάτι άλλο να έχουν στα παντελόνια τους.
Αν λειτουργούσε η Επιτροπή αυτή πχ το πολύ-πολύ να μαθαίναμε από τις Εφημερίδες για τον πνιγμό 3 Βουλγάρων τουριστών από ανατροπή του ιστιοπλοϊκού που είχαν μισθώσει..
Αλλά εδώ το πονόψυχο Δικαστήριο έκρινε ότι με 1.000 Ευρώ αποζημιώνεται το αίμα των Ελλήνων Στρατιωτών που, ενδεχομένως, θα χυθεί σε μία μελλοντική πολεμική σύρραξη εξ αιτίας των στρατιωτικών απορρήτων που ο εχθρός έμαθε από τις πληροφορίες αυτές..
Αλλά και για τους λοιπούς πονόψυχους Έλληνες (της Αριστεράς κυρίως) που πιστεύουν ότι η εχθρότης της Βουλγαρίας, χώρας πλέον της Ε.Ε. (με ενθουσιώδη συναίνεσή μας!!, τύφλα που μας βάραγε!!) του ΝΑΤΟ έχει, δήθεν, λήξει οριστικώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: