ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

4.10.08

ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝΟ Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγγειλε χθες τα μέτρα τα οποία η Κυβέρνηση θα λάβει κατά της Μονής του Βατοπεδίου.
Και τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:
Την διοικητική ανάκληση όλων των σχετικών διοικητικών πράξεων.
Και την (νομοθετικώς) ακύρωση των συμβολαιογραφικών μεταβιβάσεων ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της (αντισυμβληθείσης) Μονής καθώς και μεταξύ της Μονής και τρίτων αγοραστών.

Καλά δεν έχουν πληροφορήσει τον (Δικηγόρο το επάγγελμα) κύριο Πρωθυπουργό;
Ότι τα μέτρα αυτά μπορούσε να λάβει μόνον ο Σουλτάνος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (και αυτός) μόνον προ της θεσπίσεως Συντάγματος;; (Αυτός όμως μπορούσε και να σουβλίσει τον Εφραίμ, δίκην Αθανασίου Διάκου!!).
Ότι σήμερα στην Ελλάδα υπό την ισχύ του Συντάγματος που προστατεύει την ιδιοκτησία και τις αρχές της ισότητος, της (οικονομικής) ελευθερίας, της αιτήσεως παροχής δικαστικής προστασίας, της εμπιστοσύνης κλπ κλπ αυτό είναι εντελώς ακατόρθωτο;;
Και ότι εάν, τυχόν, κατόρθωνε να βρει εδώ ριψάσπιδες (και «πρόθυμους!!») «Δικαστές» (διόλου απίθανο!) η Χώρα θα έσπαγε τα μούτρα της στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο επειδή η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (στην οποία η Ελλάς έχει προσχωρήσει) προστατεύει αποτελεσματικά και τις Αρχές αυτές και επί πλέον επεκτείνει την προστασία όχι μόνον στα εμπράγματα αλλά και στα ενοχικά δικαιώματα;;..
Κι’ έχει ξεχάσει ο κύριος Πρωθυπουργός κάποιο ιδιόρρυθμο μεγαλοϋπουργό του ΠΑΣΟΚ (που κατέληξε δήμαρχος της Ν.Δ.!!) πως έσπασε τα μούτρα του στο Στρασβούργο (με αποτέλεσμα την εξευτελιστική αποπομπή του από Α. Παπανδρέου) όταν, με αντίστοιχες αντισυνταγματικές μεθόδους, (αφού βρήκε «πρόθυμους Δικαστές» στο εσωτερικό) προσπάθησε να βάλει χέρι στην περιουσία μερικών Μονών;
Επομένως η κίνηση αυτή είναι κίνηση απλώς επικοινωνιακής τακτικής -την οποία οι σοβαροί άνθρωποι βεβαίως δεν πιστεύουν- και όχι αντιμετωπίσεως του προβλήματος.
Και αντιθέτως η κίνηση αυτή ζημιά θα φέρει στην Χώρα αφού θα εμφανίσει την Ελληνική Κυβέρνηση να έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι την έννοια του Νομικού Πολιτισμού..
Με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο οι λιγοστές (ξένες και εγχώριες) επενδύσεις στην Ελλάδα αφού ο (ξένος ή εγχώριος) επενδυτής θα πιστεύει ότι εάν δυσαρεστηθεί (ή/και αλλάξει γνώμη) ο Σουλτάνος γραπτές συμφωνίες, Συντάγματα και Διεθνείς Συμβάσεις πάνε περίπατο..
Δημοσίευση σχολίου