ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

9.1.09

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ; ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..


Μήπως λέω, μήπως, μερικές στρατηγικές επιλογές της σημερινής Κυβερνήσεως στην εξωτερική πολιτική της χώρας (αναθέρμανση σχέσεων με Ρωσία, αγωγοί καυσίμων, τορπιλισμός του σχεδίου Αννάν, αρνησικυρία στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κλπ κλπ) είναι η αληθινή αιτία των σημερινών δεινών της Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας; (Όχι ότι η ουρανομήκης ανοησία πολλών των στελεχών της δεν έχει βάλει και αυτή το χέρι της!!).
Η Κυβέρνηση υφίσταται σημαντικές πιέσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο (εντεινομένη επιθετική και μη φιλική πολιτική από τα Σκόπια, εμφανώς εχθρική πολιτική από την Τουρκία με υπερπτήσεις Ελληνικών νησιών, μη φιλική πολιτική από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κολαούζους των ΗΠΑ κλπ) όσο και στον εσωτερικό με τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς, τις φασαρίες, τις συνεχείας απεργίες και διαδηλώσεις των πλέον προνομιούχων μισθωτών (πχ εκπαιδευτικών), με το ξεσάλωμα των εγχωρίων Μ.Μ.Ε.
Και που τείνουν αυτές οι πιέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές;
Μα ασφαλώς να κάνουν τον Πρωθυπουργό να ανακρούσει πρύμνα στην εξωτερική πολιτική!
Και για τις εξωτερικές πιέσεις δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς.
Αλλά να μην αγνοούμε ότι το μακρύ χέρι του υπερατλαντικού μεγάλου αδελφού στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. τόσον σε ωρισμένους εκδότες και ιδιοκτήτες όσον και σε ωρισμένους δημοσιογράφους συνέτεινε στο άναμμα και στην συντήρηση της πυρκαϊάς με έξαλλα άρθρα και κυρίως με έξαλλα σχόλια στα παράθυρα των τηλεσχολιαστών...
Μην ξεχνάμε ότι κατά το διάστημα της ουδετερότητος της χώρας μας στον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο ο μισός Ελληνικό τύπος εχρηματοδοτείτο από την Γερμανική Πρεσβεία και ο άλλος μισός από τις Πρεσβείες της Αγγλίας και της Γαλλίας..
Το γεγονός ότι η πολεμική προέρχεται από «αριστερά» μέσα και «αριστερούς» δημοσιογράφους δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει ..
Το δολάριο έχει πέραση παντού. Μάλιστα όταν η σκληρή κριτική δεξιάς Κυβερνήσεως προέρχεται από υπεραριστερούς γίνεται πιο πιστευτή.
Ο τυχαίος φόνος του νεαρού Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια απετέλεσε απλώς το πρόσχημα της αναταραχής (η οποία εν πάση περιπτώσει θα συνέβαινε με την α ή την β αφορμή, τυχαία ή φτιαχτή) και η οποία (αναταραχή) ως κύριο και αληθή στόχο έχει την αλλαγή του προσανατολισμού της εξωτερικής μας πολιτικής….
Την επιστροφή μας στην στρούγκα!!
Δημοσίευση σχολίου