ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


9.1.09

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ; ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..


Μήπως λέω, μήπως, μερικές στρατηγικές επιλογές της σημερινής Κυβερνήσεως στην εξωτερική πολιτική της χώρας (αναθέρμανση σχέσεων με Ρωσία, αγωγοί καυσίμων, τορπιλισμός του σχεδίου Αννάν, αρνησικυρία στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κλπ κλπ) είναι η αληθινή αιτία των σημερινών δεινών της Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας; (Όχι ότι η ουρανομήκης ανοησία πολλών των στελεχών της δεν έχει βάλει και αυτή το χέρι της!!).
Η Κυβέρνηση υφίσταται σημαντικές πιέσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο (εντεινομένη επιθετική και μη φιλική πολιτική από τα Σκόπια, εμφανώς εχθρική πολιτική από την Τουρκία με υπερπτήσεις Ελληνικών νησιών, μη φιλική πολιτική από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κολαούζους των ΗΠΑ κλπ) όσο και στον εσωτερικό με τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς, τις φασαρίες, τις συνεχείας απεργίες και διαδηλώσεις των πλέον προνομιούχων μισθωτών (πχ εκπαιδευτικών), με το ξεσάλωμα των εγχωρίων Μ.Μ.Ε.
Και που τείνουν αυτές οι πιέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές;
Μα ασφαλώς να κάνουν τον Πρωθυπουργό να ανακρούσει πρύμνα στην εξωτερική πολιτική!
Και για τις εξωτερικές πιέσεις δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς.
Αλλά να μην αγνοούμε ότι το μακρύ χέρι του υπερατλαντικού μεγάλου αδελφού στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. τόσον σε ωρισμένους εκδότες και ιδιοκτήτες όσον και σε ωρισμένους δημοσιογράφους συνέτεινε στο άναμμα και στην συντήρηση της πυρκαϊάς με έξαλλα άρθρα και κυρίως με έξαλλα σχόλια στα παράθυρα των τηλεσχολιαστών...
Μην ξεχνάμε ότι κατά το διάστημα της ουδετερότητος της χώρας μας στον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο ο μισός Ελληνικό τύπος εχρηματοδοτείτο από την Γερμανική Πρεσβεία και ο άλλος μισός από τις Πρεσβείες της Αγγλίας και της Γαλλίας..
Το γεγονός ότι η πολεμική προέρχεται από «αριστερά» μέσα και «αριστερούς» δημοσιογράφους δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει ..
Το δολάριο έχει πέραση παντού. Μάλιστα όταν η σκληρή κριτική δεξιάς Κυβερνήσεως προέρχεται από υπεραριστερούς γίνεται πιο πιστευτή.
Ο τυχαίος φόνος του νεαρού Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια απετέλεσε απλώς το πρόσχημα της αναταραχής (η οποία εν πάση περιπτώσει θα συνέβαινε με την α ή την β αφορμή, τυχαία ή φτιαχτή) και η οποία (αναταραχή) ως κύριο και αληθή στόχο έχει την αλλαγή του προσανατολισμού της εξωτερικής μας πολιτικής….
Την επιστροφή μας στην στρούγκα!!

13 σχόλια:

squarelogic είπε...

Κι εγώ εκεί καταλήγω κ.Βαρδάκα...
έχοντας μάλιστα ακούσει από παλιό Διπλωμάτη(απ'αυτούς που συνέχισαν να βοηθούν και μετά την συνταξιοδότηση τους)ότι μετά την διαφαινόμενη οριστικοποίηση των ρωσικών αγωγών,παράγων της αμερικανικής Πρεσβείας τους 'διέρρευσε" από αύριο αρχίζουν οι πυρκαγιές.
Ομολογώ οτι αρχικά το θεώρησα υπερβολή,αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα τείνω να το πιστέψω.

Unknown είπε...

squarelogic
Εύχομαι πάντως και οι δύο να κάνουμε λάθος!

fvasileiou είπε...

Επιτρέψτε μου να θυμίσω γεγονότα που έχουν δημοσιευτεί και συζητηθεί ευρύτατα:
1. Κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ η Αμερικάνικη Πρεσβεία ζήτησε από την εφημερίδα "Καθημερινή" να απολύσει τον συντάκτη της Γ. Δελαστίκ, γιατί δεν της ήταν αρεστά τα όσα έγραφε. Προκλήθηκε σάλος και ο Δελαστίκ δεν απολύθηκε, αλλά μπήκε στον πάγο για μερικούς μήνες.
2. Λίγο αργότερα απολύεται ο τότε διευθυντής της εφημερίδας Κ. Αγγελόπουλος και αναλαμβάνει ο Α. Καρκαγιάννης.
3. Προσλαμβάνεται σαν συντάκτης ο Α. Παπαχελάς.
4. Απολύεται ο Δελαστίκ και συγκεκριμένοι συντάκτες, ενώ προσλαμβάνονται άλλοι (π.χ. ο Π. Μανδραβέλης).
5. Αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας ο Α. Παπαχελάς κι η "Καθημερινή" έχει εντελώς διαφορετική γραμμή.

Unknown είπε...

Fotis
Μα δεν είναι προφανές ότι και ολόκληρη η Εφημερίδα φαίνεται να αλάζει γραμμή πλέύσεως;
Για να μην μιλήσω και για τον υπεδεξιό Τράγκα!!

ria είπε...

έχω κοντά ενα μήνα που το λέω αυτό και διαπιστώνω ότι ελάχιστοι είναι σε θέση να το αντιληφθούν!

Unknown είπε...

Ria
Πάλι καλά που έστω και ελάχιστοι απο ένα έθνος ιδεοληπτικών ή συμφεροντολογούντων βλακών το αντιλαμβάνεται!!

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε η δυσαρέσκεια των Αμερικανών με την παρούσα κυβέρνηση είναι μεγάλη και οπωσδήποτε θα ήθελαν μία κυβέρνηση Γ.Α.Π. με έναν αδαή πρόεδρο και με φιλοαμερικανικό προσδιορισμό.Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατό ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών, ο απερίγραπτος Πάκης, να καθιστά την αστυνομία σάκο του μποξ για αληταράδες. Στο κάτω-κάτω, αν οι τύποι θέλουν εκτόνωση, ας προσφερόταν να πάει ο ίδιος ο Πάκης στο φλεγόμενο κέντρο και να κάνει την Ιφιγένεια. Ο αστυνομικός είναι για να συλλαμβάνει τον παρανομούντα, δεν είναι πτυελοδοχείο ούτε πεδίο εκτόξευσης μπαζών από δυστυχισμένους μηδενιστές.

Μόλις σήμερα από φίλη από Παπάγου έμαθα το εξής: Ο προηγούμενος διοικητής του Α.Τ. Παπάγου επρόκειτο να εξαρθρώσει συμμορία "αντιεξουσιαστών" Παπαγιωτών (παιδιά εύπορων οικογενειών) που έκαναν συνεχείς βανδαλισμούς στην περιοχή, είχαν βεβηλώσει μνημεία, έκαιγαν κάδους κ.ά. ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Η μετάθεσή του έγινε ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, απλά η φίλη μου δεν θυμάται αν έγινε επί Πολύδωρα ή επί Πάκη. Ρωτήστε όποιον θέλετε από Παπάγου να σας το επιβεβαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Lapsus linguae: έγραψα "φιλοαμερικανικό προσδιορισμό" αντί του σωστού "φιλοαμερικανικό προσανατολισμό".

Unknown είπε...

Μάρκο Τ
Αν και δεν συμφωνώ με την παθητική στάση της Αστυνομίας εν τούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Ιδίως εάν προϋπήρχαν πληροφορίες περί έξωθεν υποκινουμένων επεισοδίων..

Λωτοφάγος είπε...

Τα πράγματα είναι όντως πολύπλοκα και πολύ ύποπτα. Θα συμφωνήσω με όλους σας.
Μια ματιά στα καταστήματα που κάηκαν αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι κάποιες καταστροφές ήταν υποκινούμενες από ανταγωνιστές (ίσως τα προσφιλή μας mall), άλλες από αδιευκρίνιστες πηγές και οι υπόλοιπες είχαν στόχο τη λεηλασία! Πάντως, καμία σχέση με την όποια ιδεολογία!
Ωστόσο, παραμένει -όπως τονίζουν και οι σχολιαστές σας και εσείς- η αξιοθαύμαστη ανικανότητα όλων των υπουργών να προτείνουν έστω μια λύση στον τομέα ευθύνης τους και μόνο -μην ζητάμε εξωπραγματικά προσόντα!
Μιλάω για ανικανότητα και όχι για συμμετοχή στην κρίση, επειδή οι περισσότεροι έχουν μια πηχτή βλακεία στο βλέμμα!
Καλή μας χρονιά (ας κλείσω αισιόδοξα)!

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Χρόνια πολλά και καλά!
Αποκλείω καταστήματα να κάηκαν από τους ανταγωνιστές τους!!

squarelogic είπε...

Μάλλον και η κλμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο ίδιο πνεύμα θα πρέπει να ιδωθεί...Σήμερα διάβασα οτι τουρκική φρεγάτα βόλταρε στα ανοιχτά της Ραφήνας!!!
Σμειολογικό,δεν βρίσκετε?

Unknown είπε...

Την ύπαρξη φορτίου με πολεμικό υλικό που προορίζονταν για μεταφορά από το λιμάνι του Αστακού στο Ισραήλ άραγε δεν απεκάλυψε ανακοίνωση των Αρχών των ΗΠΑ;