ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

23.5.09

Univers... and the greek universe: Και ξανά προς τη δόξα τραβά

Univers... and the greek universe: Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Ως παλαιότερος θυμάμαι και την αλλαγή και ως κύρια προεκλογική επαγγελία του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές του 1963 και 1964.
Μάλιστα είχα διοριστεί, αν και νεώτατατος ασκούμενος δικηγόρος, ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε ορεινό χωριό της Αχαϊας (πάνω από 1.000μ υψόμετρο) στις εκλογές του 1964.
Το χωριό κατολισθαίνον, χωρίς ΔΕΗ, χωρίς συγκοινωνία, 2 ώρες ποδαρόδρομο από λασπωμένα μονοπάτια από την γραμμή του λεωφορείου, με δάπεδα από χώμα και σπίτια με ένα μόνο δωμάτιο επάνω απο τον σταύλο. Δοκίμασαν να το κάψουν και οι Γερμανοί και οι Ιταλοί και οι αντάρτες χωρίς επιτυχία. (Τι να καεί;;). Οι κάτοικοι όλοι κτηνοτρόφοι. Ψηφοφόροι περί τους 100.
Ερώτησα τον συμπαθέστατο Πρόεδρο της Κοινότητος (που με μεγάλη αγάπη με εφιλοξένησε) τι θα ψηφίσει το χωριό.Απάντησε αλλαγή. Το βρήκα εύλογο. Ερώτησα όμως τον λόγο. Τι αλλαγή περιμένουν. Απέναντι και δίπλα από το χωριό υπήρχαν δύο βουνά.¨Ενα μεγαλίτερο και ένα μικρότερο. Μου έδειξε το μικρότερο βουνό και μου είπε ότι το Δασαρχείο τους αφήνει τώρα να βόσκουν εκεί ενώ εάν κερδίσει ο Γ. Παπανδρέου θα βόσκουν στο μεγαλίτερο και θα απαγορευθεί η βοσκή στο μικρότερο. Τον ερώτησα ποιος του τους το είπε και μου απήντησε με το όνομα κάποιου εν ενεργεία Βουλευτού της Ε.Κ. Τον ερώτησα ποιος Βουλευτής θα πάρει τους περισσότερους ψήφους. Μου είπε τον ίδιο. Τον ερώτησα τον λόγο. Μου απήντησε ότι αυτός είχε χαρίσει σε κάθε οικογένεια ψηφοφόρων του ένα ζευγάρι αρβύλες. Τα αποτελέσματα των εκλογών στο τμήμα τον εδικαίωσαν απολύτως.
Δημοσίευση σχολίου