ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.5.09

Univers... and the greek universe: Άρατε πύλας

Univers... and the greek universe: Άρατε πύλας

Γιατί μήπως πληρώνει φόρους ο κ. Αλαβάνος (όπως και όλοι οι πολιτικοί) για να φοβηθεί ότι θα τους πληρώσει ο ίδιος;
(Οι Βουλευτές έχουν ειδικό σύστημα φορολογίας).
Βεβαίως σε ένα συντεταγμένο πολιτειακώς Κράτος και σε μία σοβαρή κοινωνία ο κ. Αλαβάνος δεν θα τολμούσε να εκστομίσει μια τέτοια ανοησία..
Αν και φοβάμαι ότι μια τέτοια ουρανομήκη ανοησία είχαν ψελλίσει προ καιρού και νεοδημοκρατικά χείλη..

4 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Είναι ένα έξυπνο σύστημα κ. Βαρδάκα. Σε κάθε βουλευτή δίνεται η δυνατότητα να κάνει 10 ρουσφιέτια, κατόπιν ανακοινώνονται 100 χιλιάδες διορισμοί, τρέχουν απο πίσω 500 χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, και έτσι διατηρείται ζωντανό το πελατειακό σύστημα σε λαικό επίπεδο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους στην επαρχία που ενώ είναι αντιθέτων ιδεολογικών πεποιθήσεων, επισκέπτονται τον καθε υποψήφιο ξεχωριστά, παζαρεύοντας τον ψήφο τους, αν βοηθήσει το παιδί τους.

Υπάρχει βέβαια και το νεότερο, βελτιωμένο σύστημα της μίζας. Γύρω απο πολλούς αντιπροσώπους, υπάρχει μια ομάδα παρατρεχάμενων παρακρατιστών (τύποι Βαβύλη για χάρες), που έχουν "πρόσβαση" σε "μέσον", και παίρνουν λεφτά για διορισμούς. Στη γενέτειρα, κάποιος κύριος που κυκλοφορούσε πουλώντας γνωριμία με την κυβέρνηση, μάζεψε γύρω στα 200 χιλ. ευρώ υποσχόμενος διορισμούς.

Unknown είπε...

Γιά τον συμπολίτη σας που μάζεψε 200.000 € από τους αφελείς εύχομαι καλοφάγωτα..
Η ευρηματικότης πρέπει να αμείβεται..
Εαν κύριε επιθυμείς διορισμό στο Πρυτανείο του Δημοσίου να πληρώσεις..

squarelogic είπε...

Ε,να πάει χαμένη η "πράσινη" τεχνογνωσία?
Σωστά επισημαίνει ο Χρίστος,ότι τέτοιες λαικιστικές βλακείες εκστομίζονται όταν δεν πρόκειται να θιγείς απ την εφαρμογή τους.
Μόνο τυφλός δεν βλέπει οτι απ τον συνεχή φορολογικό στραγγαλισμό των 'έντιμων" του ιδιωτ.τομέα ώστε να καλύπτονται τα έξοδα του δημόσιου τσιμπουσιού,αφενός προάγεται αντί ν'αποθαρρύνεται η φοροδιαφυγή,αφετέρου θα μειωθεί η(επίσημη τουλάχιστον)ιδιωτικής επιχειρηματ.δραστηριότητα μέχρι να καταρρεύσει το αδηφάγο Τέρας που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο...

Unknown είπε...

Squarelogic
Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως κάποιος σοβαρός πολιτικός μπορεί να ξεγελάσει, να εξαπατήσει είναι η ακριβέστερη έκφραση, τους σιτιζομένους απο τον δημόσιο (εν στενή και εν ευρυτέρα εννοία) τομέα (χωρίς να έχει αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα του, που θα είναι αντιθέτως η ταχεία και ριζική συρρίκνωση του εν γένει δημοσίου τομέα!) ώστε να τον ψηφίσουν.. Βεβαίως και δεν πρόκειται να ξαναβγεί!!
Μην ανησυχείτε η πράσινη τεχνογνωσία της λοβιτούρας δεν χάνετα με τίποτε..