ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.10.09

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!!

Αντιγράφω από την επιφυλλίδα του κ. Χρ. Γιανναρά με τον χαρακτηριστικό τίτλο "αλλαγή κεντρικού προσανατολισμού" που δημοσιεύεται στη σημερινή Καθημερινή το εξής απόσπασμα.
Συνιστώ ενθέρμως να μελετηθεί (όχι απλώς να διαβαστεί) όλο το δημοσίευμα.

"..Υπάρχει στα πρώτα ενεργήματα του νέου πρωθυπουργού μια ένδειξη επιτελικής λογικής (μοιάζει «άνωθεν» υπαγορευμένη): Η ανάληψη από τον ίδιο του υπουργείου Εξωτερικών, με αναπληρωτή υπουργό όχι απλό υποστηρικτή της Πλεκτάνης Ανάν, αλλά ίσως έναν από τους συντάκτες του νομικού αυτού τερατουργήματος. Αυτή η απροκάλυπτη πρόκληση, σχεδόν ιταμή, σε συνδυασμό με την πλήρη αποσιώπηση των «εθνικών θεμάτων» από τον πρωθυπουργό στην προεκλογική περίοδο και μαζί με την απροειδοποίητη κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου, μοιάζει να σηματοδοτούν επιτελική αλλαγή κεντρικού στόχου και προσανατολισμού του ελλαδικού κρατιδίου στη διαχείριση της αυτονομίας του, των συνόρων του, της ιστορικής του συνείδησης.
Αν είναι έτσι, πρέπει να περιμένουμε «απόλυση» Κάρολου Παπούλια, ταχύτατο, άνευ όρων κλείσιμο του Κυπριακού και του Σκοπιανού, μοιρασιά του Αιγαίου."

Και διερωτώμαι:
Η παιδική χαρά της Νέας Δημοκρατίας αποτελείται από ηλίθιους ή από εκβιαζομένους που χθες στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως του ΓΑΠ (ευτυχώς όχι του ΠΑΣΟΚ!!) και για ένα από τους δύο αυτούς λόγους δεν εξεμεταλλεύθησ το θεόσταλτο δώρο του διορισμού ως Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών ενός των συντακτών του σχεδίου Αννάν, εάν αληθεύει το δημοσίευμα!! Πλήρης όμως σιγή ασυρμάτου!!
Άφησε την πρωτοβουλία στον κ. Καρατζαφέρη!!
Ευτυχώς που υπάρχουν και θαρραλέες φωνές ως του κ. Χρ. Γιανναρά.
Εαν περιμένουμε απο τους νταβατζήδες των καναλιών και τους βοηθούς τους προστήσεως (μεγαλοδημοσιογράφους) πρώτα θα δούμε του Τούρκους στην Πλατεία του Συντάγματος και μετά θα το πληροφορηθούμε από τα Μ.Μ.Ε.!!!
Η ΝΔ δεν έπρεπε στα εθνικά αυτά θέματα να κριτικάρει απλώς την Κυβερνηση!
Ώφειλε να την προγκίξει!
Να δημιουργήσει χαμό στην αίθουσα!
Μέχρις να διακοπεί η συνεδρίαση!!
Το όνομα Μακεδονία στο μετονομασθέν Υπουργείο ενοχλεί τα Σκόπια!
Το όνομα Θράκη ενοχλεί την Τουρκία!
Στο άλλο καταργηθέν (ή μετονομασθέν) Υπουργείο το όνομα Αιγαίου ενοχλεί επίσης την Τουρκία!
Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;
Τι "φιλανδοποίηση" της Ελλνικής Εξωτερικής Πολιτικής είναι αυτά τα καμώματα;

3 σχόλια:

ria είπε...

στο πρώτο σου ερώτημα απαντώ εγώ, από ηλιθίους.

πρέπει να περιμένουμε συγκλονιστικές εξελίξεις στον τόπο μας!

amadel είπε...

Μία δεύτερη - ἐξ ἴσου ἐπικίνδυνη - πρωτοβουλία τοῦ ΓΑΠ εἶναι οἱ αἰρετοὶ περιφερειάρχες. Μπορεῖ κανεὶς νὰ φαντασθεῖ τὶ εἴδους ἀντεθνικὰ παιχνίδια θὰ παιχθοῦν σὲ μία Περιφέρεια Θράκης μὲ, π.χ., 20-30% μουσουλμάνους κατοίκους;
οἱ αἰρετοὶ περιφερειάρχες εἶναι τὸ πρῶτο βῆμα γιὰ τὴν "κοσσοβοποίηση" τῆς Θράκης. Καὶ ἡμεῖς ἄδομεν...

Unknown είπε...

Είναι άραγε μια άλλη βλακεία ο θεσμός του αιρετού Περιφερειάρχη;
Η μήπως είναι εισήγηση συμβούλων (τύπου Αλεξ Ρόντος) με απώτερη επιδίωξη την σαλαμοποίηση της Χώρας; Διαίρει και Βασίλευε!!
Πως και γιατί μετά την πτώση του τείχους η Γιουγκοσλαυία έγινε 5 κράτη, η Τσεχοσλοβακία 2 και το Ιρακ πάει να γίνει τουλάχιστον 3;