ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

2.11.09

ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΑΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ….Αντιγράφω από την θαυμαστή χθεσινή επιφυλλίδα του κ. Χρ. Γιανναρά στην Καθημερινή.


«Η «δουλική φύση» του δανειολήπτη
Η στοιχειώδης λογική λέει: Δεν γίνεται να είμαστε και καταχρεωμένοι και ελεύθεροι. Να έχουμε δεσμεύσει τρεις ή τέσσερεις γενιές μετά από μας με κρατικά χρέη, και όμως να απολαμβάνουμε κρατική ανεξαρτησία, πολιτικές ελευθερίες, εδαφική ακεραιότητα. Δεν γίνεται, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο….
Ετσι ίσως εξηγείται γιατί προωθήθηκε μεθοδικά να γίνει πρωθυπουργός ο πολιτικός που, ως προπαγανδιστής του Σχεδίου Ανάν, είχε δώσει έμπρακτο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη διαχείρισης ελληνικών κοιτίδων πολιτισμού. Και γιατί τώρα ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή τον συγκεκριμένο εκλεκτό του. Δεν γίνεται να χρωστάει η χώρα τριακόσια δισ. και όμως να απολαμβάνει ανεξαρτησία, πολιτικές ελευθερίες, εδαφική ακεραιότητα. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο».
Ήδη τα πρώτα δείγματα φάνηκαν...
Κατάργηση της ονομασίας «Θράκης» και «Αιγαίου» από τα δύο αντίστοιχα Υπουργεία για να μην ενοχλείται η Τουρκία.
Η πρώτη επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού στον Μεγάλο Βεζίρη και όχι στην Κύπρο!
Η κατάργηση της ονομασίας «Μακεδονίας» από το αντίστοιχο Υπουργείο για να μην ενοχλούνται τα Σκόπια.
Η εξαγγελία του θεσμού του Αιρετού Περιφερειάρχη με αναμενόμενο αποτέλεσμα την ενίσχυση των κεντρόφυγων δυνάμεων. (Τι θα γίνεται στην Περιφέρεια Θράκης; Ποια κέντρα θα αποφασίζουν που θα κατευθύνονται οι ψήφοι των Μουσουλμάνων;).
Για να απολαύσετε ολόκληρο το θαυμάσιο κείμενο της επιφυλλίδας πατήστε εδώ.
Ο τίτλος της αναρτήσεως αναφέρεται βεβαίως κυρίως στους Νέους Αρχιερείς..Αλλά και οι πρώην (μικρή) ποσοτική μόνο και όχι ποιοτική διαφορά είχαν με τους επόμενους...
Δημοσίευση σχολίου