ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


28.4.10

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΙΙ

Την 14.3.2010 είχα σχολιάσει σε ανάρτησή μου με τον τίτλο ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ένα σκανδαλώδες προεδρικό διάταγμα με το οποίο χαρίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προτάσει του Υπουργού Δικαιοσύνης (και άλλων τινών ηχηρών), επιβληθείσες από τα Δικαστήρια ποινές και αίρονται οι συνέπειες των καταδικών υπέρ ωρισμένων προσώπων. Μεταξύ αυτών ανεφέρετο και η κ. Μπριγκίτε Παπασταύρου. Συγκεκριμένως με το πδ αυτό, και πλην των άλλων, αίρονται και οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από ωρισμένες καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." (νυν ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ)και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη− Εμπορική− Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
Η χθεσινή Καθημερινή (σελ. 26) δημοσίευε περίληψη πορίσματος εκθέσεως του Σώματος των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοικήσεως για την κρατικής ιδιοκτησίας "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." (σήμερα ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ)και για την κ. Μπρ. Παπασταύρου.
Σύμφωνα με το πόρισμα, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 18,68 ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 620.000 ευρώ και βαίνουν αυξανόμενες. Το σύνολο του κεφαλαίου όπως αναφέρεται στο πόρισμα διατέθηκε σε αμοιβές της προέδρου Μπριγκίττας Παπασταύρου (μισθός 5.557 ευρώ, μηνιαίως, συν 800 ευρώ για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.) και μελών του Δ.Σ. (800 ευρώ μηνιαίως έκαστος για συμμετοχή σε συνεδριάσεις), δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρείας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζω ότι οι συνέπειες των πράξεων ήρθησαν κατά το πδ «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη− Εμπορική− Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
Τι τους θέλουμε τους νόμους και τα Δικαστήρια;;;

4 σχόλια:

Univers είπε...

...μην τυχόν και χάσει η Ελλάδα τέτοιους επιτυχημένους επιχειρηματίες...

Unknown είπε...

Ευτυχώς που προνοούν γιαυτό οι πολτικοί μας..

αθεόφοβος είπε...

Η περίπτωση αυτή είναι μια από τις πολλές που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό χάλι μετά την λαίλαπα της ρεμούλας την 5ετία της ΝΔ.
Σχετικό το άρθρο της Ελευθεροτυπίας
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/04/2010&id=155805
«ΚΑΠΝΟΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ 450.000 ΚΑΙ «ΦΕΣΙ» 620.000 ΕΥΡΩ
Γαλάζιο «πάρτι» με... «πρότυπη» κρατική εταιρεία
Να σημειωθεί ότι η «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008 με υπουργό Τουρισμού τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και αποτέλεσε συνέχεια της «Αγροτουριστικής», την οποία επίσης διηύθυνε επί Ν.Δ. η Μπ. Παπασταύρου, τον διορισμό της οποίας στην «ΑΓΡΟΤΗΜΑ» υπέγραψε ως υπουργός Τουρισμού ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Σχετικά δε με το διάταγμα έγραψε το ΒΗΜΑ:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=320762&dt=18/03/2010#ixzz0j15C6aaZ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία όλες οι επίμαχες υποθέσεις αφορούσαν ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Συμβούλιο Χαρίτων, στο οποίο προήδρευε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αθ. Ανδρεουλάκος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Καστανίδης δήλωσε επιπλέον ότι σύμφωνοι με την απονομή χάριτος ήταν, όπως απαιτεί ο νόμος, οι κατηγορήσαντες εισαγγελείς, ενώ θετικά εισηγήθηκαν και οι νομικοί σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και υπέγραψε το Διάταγμα για την απονομή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 16 Φεβρουαρίου. Ορισμένες από τις αποφάσεις αυτές είχαν προσυπογραφεί από τον προκάτοχό του κ. Ν. Δένδια, ο οποίος λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν πρόλαβε να υπογράψει και τις υπόλοιπες, υποστήριξε ο κ. Καστανίδης προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα νομικό έρεισμα για να τις αναπέμψει.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Η τεμπελιά μου να βάλω τα κατάλληλα γιαλιά έκανε την προηγούμενη απάντησή μου ακατανόητη. Την διαγράφω. Και την επαναλαμβάνω.
Ουδέποτε υπεστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την αποκλειστικότητα παραγωγής και στεγάσεως όλων των αναισχύντων "Αργείων".
Λόγω του προοδευτικού εκπασοκισμού του Ελληνικού πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας μας το ΠΑΣΟΚ έχασε δυστυχώς το "προνόμιο" αυτό!!!
Η γενηά του "Πολυτεχνείου" μεγαλούργησε στον χαμό μας, ασχέτως εαν πολλοί από εκείνους που εν συνεχεία επικαλούνται τους "ηρωϊκούς" αγώνες τους, δεν είχαν ούτε την παραμικρή συμμετοχή αυτούς!!