ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


8.4.10

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Έτυχε να υποπέσει στην αντίληψή μου ανάρτηση που αναφέρεται στην υπερβολική αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων και στην οποία συνιστώ να ανατρέξετε.
Κατά το κείμενο αυτό την 31.5.2009 οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν τους 1514 από 751 που ήσαν την 20.8.1991!!
Έκτοτε υπολογίζεται με τις χαριστικές διακομματικές ρυθμίσεις που έγιναν επ’ ευκαιρία των εκλογών του 2009, ότι στο τέλος του 2010 μπορεί να φθάσουν και τους 2.000.
Για σύγκριση αναφέρεται ο αριθμός των 259 υπαλλήλων της Βουλής στην 1η μεταπολιτευτική περίοδο (προεδρία Κ. Παπακωνσταντίνου) επί τη βάσει του προϊσχύοντος της 21.4.1967 καθεστώτος.
Συγκεκριμένως επί τη βάσει του Κανονισμού της Βουλής τμ. Β! Προσωπικόν της 10/9/1963 υπήρχαν οι εξής οργανικές θέσεις υπαλλήλων της Βουλής.
1 Γενικός Γραμματεύς
1. Βοηθός του.
1. Ειδικός Σύμβουλος.
33 θέσεις στην Δ/νση Νομοθετικών και Νομοπαρασκευαστικών Εργασιών της Βουλής εκ των οποίων 1 μόνον επί βαθμώ Δ/ντού.
27 θέσεις στην Δ/νση Στενογραφικής Υπηρεσίας της Βουλής εκ των οποίων 1 μόνον επί βαθμώ Δ/ντού.
14 θέσεις στην Δ/νση Βιβλιοθήκης της Βουλής εκ των οποίων 1 μόνον επί βαθμώ Δ/ντού.
9 θέσεις στην Δ/νση Προσωπικού εκ των οποίων 1 μόνον επί βαθμώ Δ/ντού.
55 Γραφείς και Δακτυλογράφοι σε όλη την Βουλή συνολικώς.
3 Αρχικλητήρες.
4 Θυρωροί.
50 Κλητήρες.
1 Υπηρέτης.
2 Κηπουροί.
30 Καθαρίστριες
1 Επόπτης Καθαριότητος.
1 Βοηθός Επόπτης Καθαριότητος.
19 θέσεις για την Διοίκηση και Συντήρηση του κτιρίου των Παλαιών Ανακτόρων: (Δηλαδή 1 Λογιστής, 2 Αρχιτεχνίτες , 5 Τεχνίτες, 2 Βοηθοί Τεχνίτες, 5 Οδηγοί ανελκυστήρος,μη μόνιμοι, και 4 θερμαστές).

Και αυτά σε εποχή που δεν υπήρχαν φαξ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (επομένως υπήρχε ανάγκη μεγάλου αριθμού κλητήρων για την διανομή στου Βουλευτές των εντύπων της Βουλής πχ νομοσχεδίων, ημερησίων διατάξεων, πρακτικών κλπ), μαγνητοφώνων για την καταγραφή των πρακτικών, Η/Υ κλπ κλπ.


Δεν υπήρξε επομένως (με το πελατειοκρατικό και το αναξιοκρατικό σύστημα) μοιραία η πορεία της χώρας ως άλλος Τιτανικός να επιπέσει στα παγόβουνα;

2 σχόλια:

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Να ήταν μόνο αυτό! Δηλαδή μόνο οι ''αξιοκρατικοί'' διορισμοί που μας φάγανε. Και τι κάναμε σωστό? Κάποιος φίλος μοπυ είπε ότι το πρόβλημα είναι πολυσυστημικό όπως διάβασε σε ξένο αναλυτή, και είμαστε η μόνη χώρα που σε 18 κεφάλαια(χρέος, ισοζύγιο, ανταγωνιστικότητα κλπ) είμαστε σε όλα αρνητικοί γι αυτό και η κρίση θα είναι βαθειά και πολύχρονη. Μπορείς να μου πεις τι κάναμε όλα αυτ΄λα τα χρόνια?

Unknown είπε...

Τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια;
Εμείς κάτι παίζαμε!!
Και το πολιτικό σύστημα αναξοκρατικό, κλεπτοκρατικό, διεφθαρμένο, ανίκανο, πελατειακό, αποτελούμενο συνήθως από πρόσωπα μεγίστης πανουργίας, αν και ελαχίστης ευφυϊας, έπαιζε με εγκληματική επιπολαιότητα την τύχη μας, την τύχη των παιδιών μας και των εγγονών μας.
Εμείς; Apres moi le deluge!!
Η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια μού θυμίζει την κ. Βούλα.
Κάποια οικιακή βοηθό που εγνώριζα.
Μάζεψε όλες τις πιστωτικές κάρτες που μπορούσε, ψώνιζε ασυστόλως εν σχέσει με τα αληθινά εισοδήματά της, συχνά "κοσμήματα" από τους τηλεπωλητές τηλεοράσεων και με δάνεια από άλλη Τράπεζα εξοφλούσε τα ληξιπρόθεσμα δάνειά της που είχε κατασπαταλήσει.. Σου θυμίζει τίποτε;
Και όταν έφτασε στο σημείο της μη επιστροφής από το κεκλιμένο επίπεδο που βάδιζε άλλαξε κρυφά σπίτι και γειτονιά και άφησε τις Τράπεζες στα κρύα του λουτρού, καταγγέλλοντάς τις σε φίλους και γνωστούς ως τοκογλύφους!!.
Κάτι που ευτυχώς ή δυστυχώς η Χώρα μας δεν μπορεί να κάνει..