ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


19.5.10

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ



Νυχθημερόν συγκεκριμένα κανάλια (ΝΕΤ, πρώην και πάντοτε ΥΕΝΕΔ, ΑΛΤΕΡ, ακόμη και στην Πρώτη Γραμμή στο ΣΚΑΙ) προφανώς επί τη βάσει συγκεκριμένης κεντρικής πολιτικής γραμμής και καθοδηγήσεως προσπαθούν να αποσείσουν την ευθύνη των πολιτικών για την ανείσπρακτη ακόμη οφειλή των 5.500.000 € των φορολογικών οφειλών του κ. Βοσκόπουλου προς το Ελληνικό Δημόσιο η γέννηση της οποίας τοποθετείται στο 1993!!
Επικαλούνται το γραφειοκρατικό καθεστώς, τα ρίχνουν στα Δικαστήρια κλπ κλπ. Όλοι φταίνε πλην των πολιτικών υπευθύνων..
Διαδίδουν ακόμη (μέσω αυτοαποκαλουμένων ειδικών) το ψευδές επιχείρημα ότι για να μπορέσει το Κράτος να εισπράξει τα έσοδά του όταν ο φορολογούμενος έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, απαιτείται, δήθεν, αμετάκλητη απόφαση, δηλ. απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μερικοί «σεμνότεροι» «ειδικοί» -βάζοντας νερό στο κρασί τους- αρκούνται να ζητήσουν απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, δηλ. τελεσίδικο απόφαση!!
Ψεύδος Μέγα.
Με την άσκηση υπό του φορολογουμένου προσφυγής πράγματι βεβαιώνεται μέρος μόνον της διαφοράς ως δημόσιο έσοδο, ολόκληρο όμως το υπόλοιπο ποσό καθίσταται εισπρακτέο με την έκδοση της πρωτοδίκου δικαστικής αποφάσεως.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν διανοούμαι ότι οι υπάλληλοι της αρμοδίας Δ.Ο.Υ. ενήργησαν χωρίς πολιτική κάλυψη από τότε που εδημιουργήθη η υπόθεση και μέχρις σήμερα..

5 σχόλια:

Univers είπε...

Υποψιάζομαι ό τι το όλο θέμα βγήκε ως προειδοποίηση προς τους πολιτικούς να μην αγγίξουν κανάλια, λοιπά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (και τα προνόμια που απολαμβάνουν). Ότι δηλ. αν συνεχιστεί μια ψιλοσυζήτηση που άρχισε για το σκανδαλώδες της επιβίωσης τόσων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε μια τόσο μικρή χώρα, θα καταπέσει όλο το υπουργικό συμβούλιο από τις διαδοχικές στοχευμένες αποκαλύψεις περί φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού...

Ήτοι "μην μας πειράζετε για να έχετε την ησυχία σας"!

Univers είπε...

...Το άλλο εναλλακτικό σενάριο είναι η εκδίκηση των εφοριακών για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Αλλά δεν νομίζω ότι θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και βήμα στα ΜΜΕ αν τα τελευταία δεν συναινούσαν στην αποκαθήλωση της υπουργού, για δικούς τους λόγους. Τέλος πάντων, σενάρια είναι αυτά, αλλά δεν νομίζω ότι ξαφνικά ενέσκηψε κρίση ειλικρινείας στην ελληνική κοινωνία. Η ενημέρωση είναι ελεγχόμενη...

glam είπε...

Δεν γνωρίζω, γι' αυτό ρωτάω...

Αν ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη α.
δεν αναστέλλεται η εκτέλεση;

Unknown είπε...

Glam
Σε φορολογικές διαφορές ισχύουν τα εξής:
Με την άσκηση προσφυγής κατά του Φύλλου Ελέγχου ή της αντίστοιχης διοικητικής πράξεως που επιβάλλει φόρους, πρόστιμα κλπ αναστέλλεται η είσπραξη κατά το 75% του ποσού. (Από το 2004 το ποσοστό που αναστέλλεται ωρίστηκε σε 90% και σήμερα επανήλθε στο 75%. Για τον Βοσκόπουλο που η διαφορά άρχισε το 1992-3 ανεστάλη με την άσκηση της προσφυγής η είσπραξη του 75%. Το υπόλοιπο 25% ήταν αμέσως εισπρακτέο). Σημειώνεται ότι οι προσαυξήσεις λόγω εκπροθέσμου υπολογίζονται ακόμη και στο μη αμέσως εισπρακτέο ποσό. Υπολογίζονται δηλ. στο σύνολο του χρέους. Με την έκδοση πρωτοδίκου αποφάσεως εισπρακτέο καθίσταται το σύνολο της οφειλής που δέχεται η πρωτόδικος απόφαση. Η άσκηση εφέσεως δεν αναστέλλει την υποχρέωση πληρωμής. Υπάρχει η δυνατότης να ζητηθεί με αίτηση αναστολής, λόγω ασκήσεως εφέσεως, η αναστολή της πληρωμής αλλά το Δικαστήριο στην περίπτωση αυτή εξετάζει, με πιθανολόγηση, την δυνατότητα παραδοχής ως βασίμου της ασκηθείσης εφέσεως.

Unknown είπε...

Univers
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τα αληθή τεκταινόμενα.
Δεν αποκλείω κατ΄αρχήν η υπόθεση να ήρθε στην επιφάνεια από τα ΜΜΕ. Θυμηθείτε τι έπαθε ο δυστυχής Μαγγίνας για τους Ινδούς κηπουρούς που είχε ανασφάλιστους επειδή απεπειράθη να ενοποιήσει το Ταμείο των Δημοσιογράφων.....
Πλην όμως εδώ τα ΜΜΕ, αντιμετώπισαν μάλλον με συμπάθεια το ζεύγος και έρριξαν την ευθύνη όχι στην διακομματική πολιτική (από το 1992-3) κάλυψη του Βοσκόπουλου-Γκερέκου που κατά την κρίση μου είναι αναμφίβολη, αλλά στο γραφειοκρατικό "σύστημα".
Πιθανόν η πηγή να είναι και εφοριακοί.
Όμως κατά την γνώμη μου η πιθανότερη πηγή διαρροής προς την Ελευθεροτυπία η οποία πρώτη εδημοσίευσε το ζήτημα είναι τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ.
Θεωρώ πάντως αδιανόητο για μια οφειλή τέτοιου ύψους ενός "επωνύμου" στην κοινωνία του θεάματος οι αρμόδιοι εφοριακοί να μην είχαν ενημερώσει το Υπουργείο!!