ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

22.5.10

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ ΙΙ

Στο ιστολόγιο του φίλου Αντ. Τριφύλλη, ρωτήθηκα από τον Αntonix πως προκύπτει ότι με την αποδοχή του σχεδίου Αννάν θα είχαμε επέκταση της Τουρκικής κατοχής στο σύνολο της Κύπρου. Επειδή η απάντησή μου στο ερώτημα του Antonix βγήκε μακροσκελής, άρα δυσανάγνωστη σαν σχόλιο, την περιέλαβα στην ανάρτησή μου αυτή.
Αν διαβάσουμε τις εκατοντάδες σελίδες που έχει το σχέδιο Αννάν προσεκτικά και στις λεπτομέρειες τους (όπως το είχα τότε κάνει εγώ) είμαι βέβαιος ότι θα πεισθούμε ότι πρόκειται για ένα «ευφυές» (δόλιο ίσως είναι επιτυχέστερος όρος) σχέδιο που επιδιώκει όχι την ειρηνική συγκατοίκηση και συμβίωση Κυπρίων και Τούρκων αλλά αντιθέτως την αλληλοσφαγή τους.
Η μη απομάκρυνση των Τούρκων εποίκων και η ενίσχυσή τους (νομίμως και παρανόμως και με άλλους)και η δημογραφική εξέλιξη των Μουσουλμάνων εν σχέσει με τους Χριστιανούς, θα έκαναν να κατακλυσθεί σιγά-σιγά το ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου με ανέστιους και πένητες Τούρκους οικονομικούς μετανάστες τους οποίους οι επιχειρηματίες και οι αγρότες Κύπριοι, λόγω των χαμηλών ημερομισθίων τους, θα εδέχοντο (υπεδέχοντο μάλλον) με ανοικτές αγκάλες. Ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει την μετακίνησή τους στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της Ε.Σ.Δ.Α. στο εσωτερικό της ίδιας Χώρας τους; Και η αφορμή της Τουρκικής επεμβάσεως, όταν οι συνθήκες θα ωρίμαζαν, δεν θα αργούσε να δοθεί ή να «βρεθεί» (αν αργούσε θα «εδημιουργείτο») ώστε ο Αττίλας ΙΙΙ να καταλάβει και την υπόλοιπη Κύπρο.
Τα είδαμε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και στην Κύπρο το 1974!
Ο αείμνηστος Τ. Παπαδόπουλος έπραξε ορθότατα, οι Κύπριοι άλλωστε με συντριπτική πλειοψηφία, της τάξεως του 80%, δεν απεδέχθησαν το σχέδιο Αννάν, παρ΄ ότι το υπεστήριζαν όλα τα άλλα κόμματα (περιλαμβανομένου και του «Κομμουνιστικού!!» τι καλλίτερο άλλοθι;) πλην των κομμάτων του Τ. Παπαδόπουλου και του Β. Λυσσαρίδη. Καθώς υπεστήριζε το σχέδιο Ανναν και το επίσημο (όχι βεβαίως όλο!!) ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και μεγάλο μέρος των Ελληνικών ΜΜΕ.
Ορθώς ο Κ. Καραμανλής ουσιαστικά εστήριξε τον Τ. Παπαδόπουλο.
Και ο Κ.Κ. δεν έχασε τις εκλογές από τις πολλές πράγματι ανοησίες που διέπραξε η ΝΔ (και ωρισμένα σκάνδαλα όπως, μεταξύ άλλων, των δομημένων ομολόγων), αλλά από την απόρριψη του σχεδίου Ανναν, από τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και από την παραχώρηση της αποβάθρας στο λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.
Όπως και το πραξικόπημα Ιωαννίδη δεν έγινε από εσωτερική φαγωμάρα της Χούντας αλλά επειδή η Κυβέρνηση Παπαδοπούλου-Μαρκεζίνη δεν επέτρεψε (ορθώς) την χρήση του Ελληνικού εναερίου χώρου στις ΗΠΑ για να ενισχύσουν στρατιωτικά το Ισραήλ, όταν ξέσπασε αιφνιδιαστικά ο πόλεμος του Γιομ Κιπουρ και στην αρχή του το Ισραήλ κινδύνευε με στρατιωτική συντριβή. Με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η εν συνεχεία παγίδευση της αφελούς νέας Ελληνικής ηγεσίας Ιωαννίδη στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και στην δικαιολόγηση της προετοιμασμένης Τουρκικής εισβολής. Υπενθυμίζω ότι τα Τουρκικά πλοία στην απόβαση περνούσαν πάνω από δύο τουλάχιστον (υπερσύγχρονα τότε) Ελληνικά υποβρύχια τα οποία δεν είχαν γίνει αντιληπτά και τα οποία μόνα τους μπορούσαν να ματαιώσουν την απόβαση με πολλές εκατόμβες θύματα Τούρκους και πολλά τορπιλισμένα Τουρκικά πλοία. Και στα υποβρύχια αυτά ή τότε ηγεσία του στόλου (Αραπάκης) απηγόρευσε την εμπλοκή και διέταξε την απομάκρυνσή τους από την περιοχή.
Θυμηθείτε πάντως, ελπίζω να το γνωρίζετε, ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής με Προεδρία του Γ. Παπανδρέου, το 2006 επέτρεψε να γίνει μέλος της το «Ρεπουμπλικανικό» κόμμα του Ταλάατ στην Βόρεια Κύπρο, αν και το μόρφωμα στο οποίο λειτουργεί δεν είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., ως κράτος. Και οι εκλογές στην Κύπρο με οριακή πλειοψηφία ανέδειξαν Πρόεδρο τον υπερ του σχεδίου Ανναν υποψήφιο του "Κομμουνιστικού" Κόμματος νέου συνομιλητού του Τααλάτ στο ετοιμαζόμενο σχέδιο Αννάν ΙΙ.
Θυμηθείτε επίσης την άμεση αποδοχή, πριν καλά-καλά το πάρει στα χέρια του, λίγα μόλις λεπτά από την δημοσίευσή του, από τον Γ. Παπανδρέου του εκατοντάδων σελίδων σχεδίου Αννάν και τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και την παραχώρηση της αποβάθρας στο λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.
Σήμερα η καλλίτερη λύση στο Κυπριακό είναι η μη λύση ή η αποδοχή της διχοτομήσεως με εδαφικά ανταλλάγματα υπέρ της ελέυθερης Κύπρου.
Δημοσίευση σχολίου