ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


2.6.10

THE CABINET MAN


Γράφει σήμερα στην Καθημερινή ο Φ. Καλιαγκόπουλος
Ο «υπουργός» ήταν... επιπλοποιός
Η Ν.Δ. ζητεί την παραίτηση του προέδρου της Εξεταστικής Siemens κ. Σ. Βαλυράκη
Του Φ. Καλλιαγκοπουλου
Φιάσκο ή διαβολική σύμπτωση; Διαστάσεις μνημειώδους γκάφας παίρνει, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αποκάλυψη εγγράφου για δήθεν δωροδοκία «γαλάζιου υπουργού με 1 εκατ. ευρώ, με χειρόγραφο σημείωμα Χριστοφοράκου» που «παίζει» στα ΜΜΕ από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αν τα στοιχεία, τα οποία απεκάλυψαν χθες το απόγευμα βουλευτές της Ν.Δ.-μέλη της Εξεταστικής της Siemens, δεν συνιστούν διαβολική σύμπτωση, πρόκειται για κραυγαλέο ατόπημα του προέδρου της Εξεταστικής της Siemens κ. Σ. Βαλυράκη, την παραίτηση του οποίου ζητούν ευθέως οι νεοδημοκράτες βουλευτές, «αφού δεν διαθέτει πλέον εχέγγυα αξιοπιστίας». «Αυτού του είδους τους δικολαβισμούς τούς έχω ζήσει και ξέρω να τους αναγνωρίζω. Πρόκειται για συνειδητή παραπληροφόρηση που στήθηκε για να πλήξει το κύρος πρώην υπουργών», σχολίασε ο επικεφαλής της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Π. Ρήγας χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική και πολωτική τη στάση της Ν.Δ. και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί μέσω δικαστικής συνδρομής η έρευνα για το έγγραφο που περιέχεται στη δικογραφία «που έχει λεηλατηθεί». Για έγγραφο-φάντασμα, που δεν έχει βρεθεί στη δικογραφία, μιλάει και ο Θαν. Παφίλης (ΚΚΕ).
Για την συνέχεια του δημοσιεύματος εδώ.

Γνωρίζαμε ότι το πολιτικό μας σύστημα κατά μεγάλο μέρος του ήταν διεφθαρμένο και άχρηστο!
Αλλά τόσο άχρηστο ή τόσο διεφθαρμένο;
Ούτε μια συνωμοσία της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν..
Με αποτέλεσμα να διασύρεται το πολυπληθές «νομικό» επιτελείο του ΠΑΣΟΚ (που επικουρεί τον Πρόεδρο και την ομάδα ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens) και κυρίως ο Πρόεδρος της κ. Σ. Βαλυράκης με την απίστευτη γκάφα της συγχύσεως του Υπουργού με τον Ξυλουργό!!.
Πρόκειται άραγε περί επιπολαίας αποπειρας αντιπερισπασμού στο σκάνδαλο της αγοράς από την κ. Β. Σταμάτη, την νεαρά και ευειδή ΄δεύτερη σύζυγο του πρώην υπ’ αριθ. 2 στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχαντζόπουλου (η οποία δηλώνει στο συμβόλαιο συγγραφεύς, αλήθεια ποιο best seller έχει γράψει για να διαθέτει τόσα χρήματα;) της πανάκριβης κατοικίας της οδού Δ. Αρεοπαγίτου; (Το πιθανότερο).
Ή πρόκειται περί βλακείας;
Θεωρώ πιο επικίνδυνη για τον τόπο την δεύτερη εκδοχή.
Ενδιαφέρον όμως εμφανίζει να αποκαλυφθεί πως βρέθηκε, κατά παράβαση του Συντάγματος, στα χέρια του κ. Βαλυράκη η ιδιωτική αλληλογραφία του κ. Κάτσικα με την Αρχιτέκτονα του στη Ν. Υόρκη σχετικά με την κατασκευή ντουλαπιών του σε κατοικία του στις ΗΠΑ.
Φοβάμαι ότι με την κινητοποίηση που εδημιούργησε προώρως ο κ. Σ. Βαλυράκης και οι άκριτες Ελληνικές Αρχές ο μόνος που πιθανόν να βρει τον μπελά του είναι ο Ξυλουργός στις ΗΠΑ εάν τυχόν δεν εδήλωσε το εισόδημα από τα ντουλάπια στις Φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ!!

13 σχόλια:

athinovio είπε...

Το παρδαλό κατσίκι μόλις έβαλε τα κλάματα...

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Φαίνεται ότι ο επιπλοποιός δεν είναι και τόσο αθώος..Δικαστές, βουλευτές και δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές της ΠΝΟ ένα κουβάρι πάνω στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας. Αυτοί είμαστε, ας προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Τους είδες πώς έλαμψε όλων το ματάκι τους μόλις αρχίσαν να ασχολούνται με σκάνδαλα? Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν και όχι για να τα διαλευκάνουν. Κρίμα για την χώρα του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη και του Καποδίστρια. Κατάντησε η χώρα του Μίκυ που θέλει να βγούμε από την επιτήρηση, του Σαμαρά που την καταψηφίζει για να να μην πάνε οι ψήφοι στην αριστερά και των κυβερνητικών που κλαίνε και οδύροινται γι αυτό που τους βάζουν οι ξένοι να κάνουν..Λες και ξεφύγαμε από την πτώχευση που δεν σκέφτονται λιγάκι τι θα σημάνει για τις τρεις επόμενες γενιές. Ακόμη και ο Τάντιτς της Σερβίας ήταν πιο σοβαρός. Καλά Χριστούγεννα

squarelogic είπε...

η κατάσταση θυμίζει φάρσα επιπέδου Τζέρυ Λιουις σε ερασιτεχνικό σενάριο...Δεν το κλεινουν το "μπουρδέλο" να γλυτώσουμε κι όσα μας στοιχίζει όλο αυτό το σκυλολόι...
Νισάφι πια!

Unknown είπε...

ATHINOVIO
Εμείς μήπως πρέπει να βάλουμε τα κλάματα!!

Unknown είπε...

Αντώνιε
Ο συγκεκριμένος επιπλοποιός (cabinet man) αναμφιβόλως είναι ίσως ο μοναδικός αθώος..

Unknown είπε...

SQUARELOGIC
Μακάρι να ήταν του επιπέδου Τζέρυ Λουις. Είναι χοντρή φαρσοκομωδία...

Unknown είπε...

Η φαρσοκομωδία με τον The Cabinet Man που έψαχνε ο κ. Βαλυράκης, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέλη της εξεταστικής Επιτροπής και η νομική τους ομάδα αρωγής μαζύ με τα ΜΜΕ μού θυμίζουν την εξής ιστορία που εδιάβασα προ ημερών.
Κατά τις διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη της Γιάλτας ο Υπουργός Εξωτερικών Ά. Ήντεν έστειλε στον Τσώρτσιλ ένα σημείωμα που του έγραφε ότι η πόρτα του κλουβιού ήταν ανοιχτή. Ο Τσώρτσιλ του επέστρεψε το σημείωμα στο οποίο είχε γράψει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει το πουλί επειδή ήταν νεκρό. Πολλές δεκαετίες οι Σοβιετικές Μυστικές Υπηρεσίες προσπαθούσαν ματαίως να αποκρυπτογραφήσουν το σημείωμα. Ο Ήντεν απλώς πληροφορούσε τον Τσώρτσιλ ότι το παντελόνι του ήταν εμπρός ανοιχτό!!

squarelogic είπε...

Δεν ξέρω αν εκτιμήσαμε τις παραδοχές Βαλυράκη σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια:
1.ομολογεί οτι αν και το έγγραφο περιήλθε στην κατοχή του απ την Πέμπτη,δεν το κοινοποίησε στους μετέχοντες στην εξεταστ.Επιτροπή των αλλων κομμάτων "για να μην θεωρηθεί φτηνός συμψηφισμός"
2. αυτό όμως δεν τον εμποδισε απ το να το διαρρεύσει-με την παρερμηνευμένη μετάφραση που τους βόλευε-στα ΝΕΑ που το έκαναν πρωτοσέλιδο.
3.Όπως αποδεικνύεται εκτός αο το οτι δεν γνωρίζουν την Αγγλική,δεν έκαναν καν τον κόπο να προβούν στις απαραίτητες διασταυρώσεις ως προς τον αποστολέα του μηνύματος και το που αναφερόταν.
Αν η πραγματικότητα διαφωνεί με την θεωρία τους,τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!
Κι αυτός ο άνθρωπος υπήρξε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως(αν δεν απατώμαι..) και ηγείται Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα!
Ρε,δεν παίρνετε κανά σενάριο απ τα αζήτητα του MEGA λέω εγώ,χειρότερη φαρσοκωμωδία αποκλείεται να είναι!

Unknown είπε...

Squarelogic
Πράγματι υπήρξε και Υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως και είχε αναμειχθεί στις έρευνες όταν βρέθηκε το κρησφύγετο του Χρ. Τσουτσουβή.

athinovio είπε...

Το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία κατά των νεοδημοκρατών μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις εκλογές σήκωσαν τους υπολογιστές των υπουργείων και τους πήραν στα σπίτια τους?

Unknown είπε...

Αθηνόβια
Μα τόσο αφελείς τους πέρασες να κρατάνε τέτοια στοιχεία στους Η/Υ των Υπουργείων;
Στοιχεία κρατά άλλωστε αυτός που πληρώνει ιδίως όταν είναι μια τόσο μεγάλη και απρόσωπη εταιρεία όπως η Ζήμενς!) και όχι αυτός που πληρώνεται!
Το μεγάλο πάρτυ τελείωσε με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με την έναρξη της έρευνας των Αρχών των ΗΠΑ που έγινε λίγο μετά ή λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Univers είπε...

Αυτό με το πτηνό και το κλουβί ταιριάζει γάντι στην υπόθεση του cabinet man! Όσο και αν ζορίζονται οι ΠΑΣΟΚοι, δεν θα βρουν καμία αναλογία ανάμεσα στο φαγοπότι που έλαβε χώρα επί ημερών τους και σ' αυτό της ΝΔ. Ίσως, έστω, επειδή οι δεύτεροι δεν πρόλαβαν, ή επειδή είχαν τα ΜΜΕ εναντίον τους.

Unknown είπε...

Univers
Η επειδή ήσαν πιο μ.....ς!