ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.6.10

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ;

Έβλεπα προ μερικών ημερών στην τηλεόραση ένα πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ (έντιμο πρόσωπο) να καταφέρεται κατά των Αναστ. Μαντέλη και Άκη Τσοχαντζόπουλου και να επιχειρεί να βρει «νομικές πατέντες» πως παρά την παραγραφή μπορούν να διωχθούν. Υπεστήριζε επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η έξοδος από την ηθική και οικονομική κρίση μπορούσε να γίνει από το ίδιο αναποτελεσματικό, άχρηστο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Σε λίγο, όταν άρχισε η συζήτηση για τον Ά. Τσοχαντζόπουλο ο σταθμός έδειξε κάποιο video στο οποίο, κατά διαβολική σύμπτωση, ο ίδιος σε εχαριεντίζετο με τον Άκη..
Μπορεί να γίνει ανακύκλωση του πολιτικού συστήματος και να χρησιμεύσουν τα άχρηστα υλικά;

5 σχόλια:

Univers είπε...

Η δική μου πεποίθηση είναι πως ΟΧΙ. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ακόμη και τώρα σε ζητήματα "χαμηλής πολιτικής", εκεί όπου δεν πέφτει το φως της δημοσιότητας, συνεχίζονται αδιατάραχτες οι πρακτικές του παρελθόντος.

Στον δικό μου χώρο (Δημόσιο) διορίσθηκε στο διοικητικό συμβούλιο κομματάνθρωπος χρονίως ανεπάγγελτος, με ειδικότητα στην είσπραξη πολλών μισθών από διαφορετικές πηγές και χωρίς καμία σχέση με τον χώρο στην διοίκηση του οποίου καλείται να συμμετάσχει.

Και το (φιλοκυβερνητικό) Έθνος γράφει σήμερα για "τακτοποιήσεις" γνωστών και συγγενών της Λούκας Κατσέλη σε θέσεις με αντιμισθίες δι' υπουργικής αποφάσεως.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Univers είπε...

... την άποψή μου την εξέφρασα και εδώ: http://expanding-universe.blogspot.com/2010/05/blog-post_6966.html

squarelogic είπε...

η θεία Λούκα είναι καιρός να πάει σπιτάκι της.Αρκετή ζημιά έχουν κάνει κι αυτή κι ο τσάρος σύζυγος της.
ΑλήθΕια,ο άτεγκτος κ.Παπακων/νου τίποτε δεν είχε ακούσει περί Ζήμενς και Ιντρακόμ τόσα χρόνια που ήταν στο ΔΣ του ΟΤΕ?
Τέτοια επιλεκτική κώφωση κι αυτό το παιδί...

Unknown είπε...

Squarelogic
Αυτό που είπε ο Τειρεσίας για τον Οιδίποδα "Τυφλός τα τε ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα εί" είναι διαχρονικό.
Ισχύει και για τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο δ.σ. του ΟΤΕ.

Locus Publicus είπε...

Η Ελληνική Κλεπτοκρατία μεταμορφώνεται σε "Νέα Μεταπολίτευση" κ. Βαρδάκα. Ο πολιτικός κόσμος τελεί υπο την πεποίθηση (και έχει δίκιο) πως μέσα σε λίγο καιρό, η Ελλάδα θα μπεί σε καθεστώς "ελεγχόμενης πτώχευσης", μια περίοδο που θα καταπιεί τα πάντα. Απομένει έτσι λίγος χρόνος για να τακτοποιηθούν οικογενειακά πρόσωπα, κολλητοί, αντε να κατοχυρώσουν και κάποια δημόσια σύνταξη. Αν μάλιστα καταφέρουν να κάνουν και καμμιά τελευταία αρπαχτή με τις αποκρατικοποιήσεις, ακόμα καλύτερα.


Είμαστε μόνον στην αρχή. Αναγέννηση του πολιτικού συστήματος δεν γίνεται. Προτιμώ την τέλεια και συνολική κατάρρευση των πάντων (συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής απο την Ευρώπη), που μπορεί θεωρητικά να φέρει ενα κοινούργιο Σύνταγμα και κάτι φρέσκο, απο το να κυβερνιέμαι απο την ωμή αλητεία της "σοσιαλιστικής" Ελλάδας, την πολιτικά και νομικά κατοχυρωμένη Κλεπτοκρατία τύπου Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Καραμανλή και Σημίτη. Ας μην κουραζόμαστε. Σε τρία χρόνια η χώρα θα χρωστάει πάνω απο 450 δις. Ελλείψει συλλογικής ηθικής, θεσμών και επιχειρηματικής νοοτροπίας, θεωρώ πως η ανάκαμψη της χώρας είναι αδύνατη.