ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


19.6.10

FACTS ARE STUBBORN THINGS

Με πολλά ταρατατζούμ η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκλεισε χθες ως ρυπογόνο την Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «Πτολεμαϊδα 1» και ανήγγειλε το κλείσιμο μέχρι το 2015 των μονάδων «Πτολεμαϊδα 2,3 και 4» και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ.
Έκλεισε την «Πτολεμαϊδα 1» χωρίς να την αντικαταστήσει…
Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι (λόγω κλιματιστικών και του τουρισμού κυρίως) δημιουργείται στην Χώρα μας υπερβάλλουσα ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος που καλύπτεται με εισαγωγές και ότι η κρατικοδίαιτη και συνδικαληστοκρατουμένη ΔΕΗ δεν παράγει το ρεύμα που χρειάζεται ο τόπος. Παράγει συνδικαλιστές.. Όχι όμως και κιλοβατώρες..
Το momentum είναι εκρηκτικό!
Αν και κοινός νους φαίνεται να σπανίζει κυρίως στους Υπουργούς η σκληρά πραγματικότης δυστυχώς δεν υποχωρεί προ των ιδεοληψιών…
Facts are stubborn things..

4 σχόλια:

Univers είπε...

Αυτή η Μπατζελή είναι για τις σπηλιές στα Μάταλα και όχι για υπουργός ενέργειας. Ασπάζεται τον ρομαντισμό του Γιώργου για το περιβάλλον, ένα ρομαντισμό τελείως ανεδαφικό για μια χώρα σε βαθειά οικονομική ύφεση.

Άλλο παράδειγμα: ενώ όλοι παγκοσμίως εξοικονομούν γλυκό νερό φτιάχνοντας φράγματα, αυτή επιμένει να ακυρώσει το έργο του Αχελώου, αφήνοντας έτσι να πάνε χαμένες πολύτιμες ποσότητες στη θάλασσα (πέρα από τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στο έργο μέχρι σήμερα).

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Univers
προφανώς εκ παραδρομής αναφέρσσθε στην κ. Μπατζελή ενώ αρμοδία Υπουργός είναι η κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως.
Ειδικώτερα για την εκτροπή του Αχελώου (και όλα τα αντίστοιχα έργα) πιστεύω ότι ούτε ένα λίτρο νερό δεν πρέπει να χύνεται στην θάλασσα. Είναι σπατάλη ουσιώδους-ουσιωδεστάτου εν όψει των αναμενομένων κλιματικών αλλαγών- εν ανεπαρκεία αγαθού.
Χωρίς αυτό να δικαιολογεί την επίσης αχαρακτήριστη σπατάλη των γεωργών στην Θεσσαλία!
Επί πλέον το ίδιο επιβάλλεται και από την ανάγκη παραγωγής καθαρής ενεργείας.

Univers είπε...

Ναι, σωστά, μπήκα σήμερα να το διορθώσω και το βρήκα διορθωμένο... Και οι δύο πάντως είναι "παιδιά των λουλουδιών". Θα πάρει κάποιο καιρό για να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα, ΑΝ τη συνειδητοποιήσουν (αντάμα με τον μονίμως "εν ταις νεφέλαις" Γιώργο)...