ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

6.11.10

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝΣε κάθε εκλογική αναμέτρηση η Χώρα μας και η Οικονομία μας εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις ορδές των ετεροδημοτών που, με δαπάνες κυρίως των κομμάτων, (δηλαδή όλων των άλλων Ελλήνων), διασχίζουν την Χώρα.
Ακόμη και από το εξωτερικό μεταφέρουν τα κόμματα αεροπορικώς ψηφοφόρους τους μετανάστες.
Ακόμη και τώρα που δεν βρισκόμαστε ακόμη απλώς στο χείλος, αλλά ήδη μέσα στον γκρεμό..
Η νομοθεσία μας δικαιολογεί σε αυτούς τους Καραγκιόζηδες ετεροδημότες (αναλόγως της αποστάσεως) μέχρι 3 ημέρες πληρωμένης αδείας (και σε περίπτωση διπλών εκλογών όπως τώρα μέχρι 6 ημέρες) για να πάνε στους τόπους καταγωγής τους να ασκήσουν το ιερό τους εκλογικό δικαίωμα, δηλαδή να ψηφίσουν στην γενέτειρά τους τους άλλους Καραγκιόζηδες που τους διώρισαν ή τους έχουν υποσχεθεί ότι θα τους διορίσουν, και να μετακινηθούν με έξοδα του Κόμματος και των επιχειρήσεων που θα τους πληρώσουν την κοπάνα ως ημέρες εργασίας....
Άλλοι, μη διορισμένοι ή/και μη υποψήφιοι για διορισμό, Καραγκιόζηδες επωφελούνται για να κάνουν δωρεάν τουρισμό στον τόπο της καταγωγής τους και κοπάνα αμειβομένη από την εργασία τους...
Φαντασθείτε τι σημαίνει αυτό στην παραγωγή και στην παραγωγικότητα της Χώρας μας. Τα κόμματα, αντιστοίχως, φεσώνανε την Ολυμπιακή με τα ναύλα του μεταφερομένου θιάσου ποικιλιών.
Συνήθως επρόκειτο περί διορισμένων οι οποίοι, με τον τρόπο αυτό, έπρεπε να δικαιολογήσουν με δωρεάν διακοπές και πληρωμένη από τους υπολοίπους εργασία, τον διορισμό τους.
Κι όμως η νομοθεσία αφ΄ ενός μάς υποχρεώνει επί μονίμου εγκαταστάσεως (πλέον της διετίας νομίζω) αλλού να μεταδημοτεύουμε στον τόπο της μονίμου εγκαταστάσεώς μας.
Και αφ΄ετέρου προβλέπεται από τον νόμο και η δυνατότης των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στον τόπο της μονίμου κατοικίας τους υποψηφίους του τόπου της καταγωγής τους.
Στο κάτω-κάτω εάν ο ετεροδημότης δεν μεταδημοτεύσει ή δεν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών ας πάει αυθημερόν (Κυριακή γίνονται οι εκλογές!) να ψηφίσει στην γενέτειρά του. Αλλιώς σημαίνει, όπως έχει δικαίωμα, ότι επιλέγει να μην ψηφίσει.
Πως όμως να ορθοποδήσει η Χώρα με τέτοιους Καραγκιόζηδες ψηφοφόρους και Πολιτικούς;
Σε αντιπαράθεση υπογραμμίζω το γεγονός ότι ενώ διευκολύνομε τους εν Ελλάδι ετεροδημότες να κάνουν δωρεάν τουρισμό και χορηγούμε δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες στις δημοτικές εκλογές, αρνούμεθα το δικαίωμα αυτό στους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ, αν και αυτοί αποτελούν ισχυρό βραχίονα στην άσκηση της εξωτερικής μας πολτικής και, πολλοί από αυτούς, είναι περισσότερο Έλληνες από τους εδώ Έλληνες..
Δημοσίευση σχολίου