ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

21.11.10

ΚΟΜΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η κ. Ντόρα Μητσοτάκη-Κούβελου, πρώην χήρα Κ. Μπακογιάννη, υπήρξε αναμφιβόλως το Νο 2 στις Κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή καθώς και στο κόμμα της ΝΔ την τελευταία δεκαετία. Ουδέποτε απεστασιοποιήθη από το κόμμα και την Κυβέρνηση. Συναπεφάσισε όλες τις κεντρικές επιλογές του κόμματος και των Κυβερνήσεων που μετείχε. Αντικατέστησε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον κ. Π. Μολυβιάτη, ένα εκ των καλυτέρων Υπουργών Εξωτερικών της τελευταίας 80ετίας, μη αρεστό όμως στις ΗΠΑ, Αγγλία, Τουρκία ως «εθνικιστή». Έλαβε μέρος από θέση ισχύος (έχοντας κληρονομήσει και αναπτύξει περαιτέρω τον ισχυρό προσωπικό κομματικό μηχανισμό του πατέρα της Αρχηγού της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη) στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ μετά την αποχώρηση του Κ. Καραμανλή. Είχε δηλώσει τότε, όπως και όλοι οι υποψήφιοι, ότι αδιαφόρως αποτελέσματος (το οποίο ενόμιζε ότι είχε στην τσέπη της) θα παραμείνει στο κόμμα. Υπεστήριζε με φανατισμό τον δικομματισμό και θεωρούσε ότι οι κομματικές διασπάσεις δεν βλάπτουν απλώς το κόμμα, αλλά και την Δημοκρατία. Ο κύριος άξονας της επιχειρηματολογίας της κατά του Α. Σαμαρά υπήρξε ακριβώς το επιχείρημα αυτό. Ότι δηλ. διέσπασε το 1993 με την αποχώρησή του την ενότητα της ΝΔ.
Τώρα, μετά την αδόκητη, γιαυτήν, ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές, επανιδρύει το, μηδέποτε καταργηθέν, Μητσοτακικό κόμμα το οποίο προσφέρει ως βακτηρία στο πανικόβλητο Παπανδρεϊκό κόμμα, κατά μίμηση της κινήσεως του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη.
Αποτέλεσμα (επιδίωξη;) της κινήσεώς της αυτής θα είναι η (μικρή ή μεγάλη) μείωση της ΝΔ ώστε αυτή να καταλάβει και πάλι την 2η θέση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Επομένως το κόμμα του κ. Παπανδρέου να μπορέσει να λάβει παρά τις απώλειές του και πάλι την 1η θέση και το δώρο των 50 βουλευτών του εκλογικού νόμου..
Υποστηρίζεται από όλα τα κανάλια. Kαι το SKY. Κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Αλαφούζος στην Καθημερινή θα προσπαθήσει, για να μην χάσει και τους αναγνώστες της, βραδεία και προσεκτική πορεία μεταβολής. Πάντως η πολεμική της Καθημερινής κατά ωρισμένων υποψηφίων της ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην φαντασία μας για το που το πηγαίνει.
Η ΝΔ συνεχίζει να πληρώνει την στάση της, πλην άλλων, για το Σκοπιανό, για το όχι στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανναν, για τους Ρωσικούς αγωγούς, για την COSCO κλπ. Δεν φαίνεται να την επιθυμούν και πάλι για Κυβέρνηση στο ορατό μέλλον και αυτό το είδαμε ακόμη καθαρά και από την στάση ωρισμένων γνωστών δημοσιογράφων και εκδοτών και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θα ευνοείται κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, δημιουργία συμμαχικών Κυβερνήσεων, μη εκλογή «εθνικιστών» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κλπ.
Δημοσίευση σχολίου