ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

14.11.10

ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ Ή ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ+ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ;

Διαλέγουμε σήμερα στην Αθήνα Δήμαρχο.
Ποιο είναι όχι απλώς το μεγαλύτερο, αλλά το κύριο πρόβλημα της πόλης μας σήμερα;
Τι αποτελεί σήμερα την μητέρα των προβλημάτων της πόλης μας;
Ποιο είναι το πρόβλημα που όχι μόνον εμποδίζει την λύση των μεγάλων υπαρχόντων προβλημάτων της Αθήνας (καθαριότητας, εγκληματικότητας, υγειονομικής περίθαλψης, ανεργίας κλπ), αλλά και καθιστά αδύνατη την επίλυσή τους;
Ποιο άλλο από την ανεξέλεγκτη εισροή ετησίως στον Δήμο πλέον των 100.000 αγραμμάτων, ανεκπαιδεύτων, πεινασμένων, ανεστίων και ανυποδήτων λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική και η γκετοποίηση συνεχώς και μεγαλύτερων περιοχών του Κέντρου.
Εάν δεν ληφθούν το ταχύτερο δυνατόν μέτρα και συνεχισθεί η σημερινή τάση σε μερικές δεκαετίες όλο το κέντρο της πόλης θα θυμίζει την σημερινή Κολούμπια στον Περισσό. Ένα απέραντο ερειπιώνα γεμάτο λαθρομετανάστες, σκουπίδια, ποντίκια, αδέσποτα ζώα, κλπ κλπ.
Εάν δεν ελεγχθεί το θέμα αυτό κανείς Δήμαρχος δεν θα μπορέσει να κάνει οτιδήποτε!
Μπορεί να δανείζεται η Χώρα συνέχεια για να θρέψει, σιτίσει και περιθάλψει όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τις μυριάδες των λαθρομεταναστών;
Αλλιώς για να θυμηθούμε τον ποιητή «Οι προσπάθειές τους θα είναι συφοριασμένες σαν των Τρώων».
Ο Δήμαρχος βεβαίως έχει περιορισμένες αντίστοιχες εξουσίες. Μπορεί όμως πολύ εύκολα να κάνει την Αθήνα μη ελκυστική πόλη για τις ορδές των διαρκώς εισρεόντων λαθρομεταναστών.
Μπορεί επί πλέον ο Δήμαρχος Αθηναίων, εάν από πολιτικάντης αποφασίσει να γίνει πολιτικός (όνειρο θερινής νυκτός!) ώστε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και παύσει και να λογαριάζει «το πολιτικώς ορθόν» να υποχρεώσει την Κεντρική εξουσία να λάβει τα αναγκαία σωστά μέτρα.
Επομένως σήμερα δεν διαλέγουμε το καλύτερο αλλά το μη χείρον!
Ο κ. Κακλαμάνης απεδείχθη άχρηστος. Ανεκάλυψε το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως την τελευταία εβδομάδα!
Ο κ. Καμίνης είναι πράγματι πονόψυχος άνθρωπος. Υπήρξε όμως ως Συνήγορος του Πολίτη υπεύθυνος πολλών γνωμοδοτήσεων για τα προσφιλή σε αυτόν δικαιώματα των λαθρομεταναστών που κατέστησαν την πόλη μας τόπο έλξεως όλων των μη εχόντων μοίρα στην πατρίδα τους Ασιατών και Αφρικανών. Ως σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αποτελεί επιλογή της για την θέση του Συνηγόρου του Πολίτη) μαζύ με τον κ. Παυλόπουλο διεμόρφωσαν τελικώς τον ν. 3386/2005 που αφορά στο status των μεταναστών στην Ελλάδα, ο οποίος σε γενικές γραμμές ορίζει ότι η Ελλάδα είναι: α. ξέφραγο αμπέλι (με τον νόμο!) και β. μπάτε σκύλοι κι΄ αλέστε κι' αλεστικά μην δίνετε (με τον νόμο!).
Το σχέδιο νόμου είχε προετοιμασθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι φωστήρες της ΝΔ είναι υπεύθυνοι για την τελική ψήφισή του. Σημειώνω ότι με τον περίφημο (!!) νόμο του Καλλικράτη ( άρθρο 78 ν. 3852/10) ιδρύονται στους Δήμους Επιτροπές ένταξης μεταναστών!!!
Δημοσίευση σχολίου