ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


15.4.11

Τραβεστί κατά φοροδιαφυγής

Εξαιρετικά προχωρημένη ιδέα στο Πακιστάν για την είσπραξη φόρων. Στέλνουν τραβεστί στα σπίτια και τα γραφεία οφειλετών για να τους ντροπιάζουν και να πληρώνουν. Δείτε βίντεο από τις επισκέψεις τους. Βλ. όλη την είδηση πληκτρολογώντας τον τίτλο.

Η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη. Στον παλαιό Κώδικα της Ελληνικής Πολιτικής Δικονομίας που εθέσπισε ο Βαυαρός L. Maourer (μέλος της Αντιβασιλείας του Όθωνα) και ο διασημότερος Νομικός της εποχής του υπήρχε αντίστοιχος θεσμός για τα ιδιωτικά χρέη.
Ελέγετο «Αποστολή μηνυτού» και αποτελούσε μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως όπως δηλ. η αναγκαστική κατάσχεση κινητών και ακινήτων, η προσωπική κράτηση  κλπ.
Ο μηνυτής ήταν πρόσωπο το οποίο ο δανειστής έστελνε στο σπίτι του  οφειλέτη και που είχε το καθήκον να υπενθυμίζει στον οφειλέτη την ανάγκη εξοφλήσεως του χρέους του. Κοιμόταν και έτρωγε στην οικία του οφειλέτη με δαπάνες του. Ήταν άκρως αποτελεσματικό μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως.
Ο Κώδικας του L. Maourer  ίσχυσε στην Ελλάδα μέχρις το 1968.Ο θεσμός όμως της αποστολής  μηνυτού ως μέσου αναγκαστικής εκτελέσεως είχε καταργηθεί με πρωτοβουλία του διαπρεπούς νομικού Ν. Δημητρακοπούλου, Υπουργού της Δικαιοσύνης το 1911 ή το 1912!
Δεδομένου ότι (κατά την είδηση)  στο Πακιστάν ο θεσμός καθιερώθηκε υπό την πίεση του Δ.Ν.Τ. για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν πιστεύω στο Υπουργείο Οικονομικών να μπουν αντίστοιχες ιδέες..


8 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Εδώ φοβάμαι ότι αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται οι φοροκλέπτες αντί χρημάτων να τους δώσουν εκ των 3 το μακρύτερο!
Πάντως όπως έλεγε ο παππούς του πατέρα μου ο μηνυτής αφού πήγαινε στο μακρινό χωριό τον φιλοξενούσαν, έτρωγε έπινε, κοιμόταν και το πρωί που ξύπναγε έλεγε στον οικοδεσπότη: έχω και αυτό το χαρτί για σένα, και του πάσαρε το μπουγιουρντί με τα χρέη!

Λωτοφάγος είπε...

Χαχαχα! Φοβερή ιδέα!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Φαντάσου τον μηνυτή φεύγει σε τέτιοιες περιπτώσεις να πυροβολούμενος..

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Σκέψου να έχεις συγκέντρωση φίλων σου στο σπίτι σου και να σου πλακώνουν απρόσκλητοι μια ομάδα τραβεστί με χαρές, με τσαλιμάκια και με γέλοια ζητώντας τους φόρους που χρωστάς..

Univers είπε...

Δεν πιάνουν σε μας εδώ αυτά!

Unknown είπε...

Univers
Είδα το σχόλιο με καθυστέρηση λόγω μικρών πασχαλινών διακοπών.
Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν πιάνουν! Πχ τι θα ενοχλούσε η δημοσίευση του δηλουμένου φορολογητέου ή/και μη εισοδήματος στο Διαδίκτυο;

Univers είπε...

Θα "έπιανε" λίγο στην αρχή. Μετά θα υπήρχε "κόπωση" λόγω εξοικείωσης...

Ανώνυμος είπε...

When Gascony, houses for sale This french language are extremely near by to successfully internet sites [url=http://www.dopimmo.com/locations-appartement-pa-6_9.html]location appartement[/url] associated tourer fascination and in addition knowledge.