ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


17.8.11

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΖΩΑ;


Από το σημερινό ΕΧΠΡΕΣΣ
"ΣΕΙΡΑ προτάσεων προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική «κοινή οικονομική διακυβέρνηση» στην ευρωζώνη και να δημιουργηθεί ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας παρουσίασαν χθες οι Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.
Οι δύο ηγέτες θα καταθέσουν πρόταση στα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν έναν κανόνα για ισοσκελισμό των προϋπολογισμών τους, ο οποίος, όμως, θα κατοχυρωθεί συνταγματικά σε κάθε χώρα και αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί αργότερα από το καλοκαίρι του 2012......

Η ελληνική πλευρά

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η συνταγματική κατοχύρωση του δημοσιονομικού κανόνα, ούτως ή άλλως, κατά αποτέλεσμα, υφίσταται ήδη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, οι σχετικοί κανόνες του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου υπερισχύουν της εθνικής νομοθεσίας. Αλλωστε, όλο το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σε αυτό στοχεύει: στηναποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας μας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης».
Τι λένε τα ζώα;
Ποιόν θα κοροϊδέψουν;
Από το 1975 ισχύει το άρθρο 28 του Συντάγματος.
Από την συνθήκη του Μάστριχτ  (που ισχύει από 1.1.1992) εφαρμόζεται  ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελειμμάτων με βάση διάταξη του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου!
Τι εμπόδισε το φαύλο ελληνικό πολιτικό  σύστημα να  καταχρεώσει  την Χώρα σε  
 πολλαπλάσιο ποσοστό από ότι επέτρεπε το Μάστριχτ;

6 σχόλια:

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Σωστός!

Unknown είπε...

Τριφύλλης
Από την ποιότητα του δικονομικού σοφίσματος υποπτεύομαι τον νομικό εγκέφαλο "των κύκλων του Υπουργείου των Οικονομικών" που συνέταξε την απάντηση!
Ως συνήθως πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!

Univers είπε...

Εμείς ως γνωστόν δεν έχουμε πρόβλημα με την παραγωγή νέων νόμων, δικών μας ή εκ της αλλοδαπής. Τους νόμους μάλιστα, αλλά και τις κατευθύνσεις εν γένει, της Ευρωπαϊκής Ένωσης σπεύδουμε πρώτοι να επικροτήσουμε, όταν άλλα ευρωπαϊκά κράτη επιφυλάσσονται να τα συζητήσουν στο εσωτερικό τους.

Ένα μικρό προβληματάκι έχουμε, είναι η αλήθεια, με την ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους, αλλά τι θέλετε τώρα; Να το αλλάξουμε; Μα είναι ίδιον του χαρακτήρα μας...

Unknown είπε...

UNIVERS
Εγώ θεωρώ πιο εξοργιστική την συμπεριφορά του συντάκτη της απαντήσεως ο οποίος πιστεύει ότι με φτηνούς νομικισμούς θα ξεγελάσει τους κουτόφραγκους!
Καλά για τους Έλληνες δεν τίθεται θέμα!
Η βλακεία τους είναι απροσμέτρητη!
"Τοιούτοι τους έπρεπαν επομένως Αρχιερείς!!"

squarelogic είπε...

Οι απίστευτοι αυτοί τύποι του ΠΑΣΟΚ,αφού εσκεμμένα μας έβαλαν στο στόχαστρο των αγορών και στο στόμα του ΔΝΤ(δηλώσεις Σαχινίδη,επιβεβαίωση τους απ τον ιδιο τον Στρως Καν),υπέγραψαν οτι τους έβαλαν μπροστά τους με την απίστευτη κουτοπονηριά οτι δεν θα κάνουν δα και οτι υπογράφουν!!!
Ελα όμως που οι Ευρωπαίοι σιχάθηκαν τα τερτίπια μας και μας έχουν γίνει στενός κορσές,δίχως να έχουν κανένα ενδοιασμό πόσοι θα πεινάσουν ή θα κρυώσουν το χειμώνα για να πιαστούν οι "στόχοι"...
Προχτές δε ο ιπποπόταμος του Συντάγματος προιδέασε για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ(έχουμε χάσει το μέτρημα,αλλά υποτιθεται οτι αυτά του Μεσοπροθέσμου ήδη ξεπερνούσαν τις αντοχές των περισσότερων) ΕΚΤΟΣ ΑΝ οι τροικανοί,λέει,συμφωνήσουν σε μικρότερη μείωση του ελλείματος απ το 7,6% που προβλεπεται για φέτος!
Αντι να πουν εξαρχής οτι η Συνταγή που μας εφαρμόζουν είναι λάθος,αυτοί πρώτα την υπογράφουν για να πάρουν την δόση,και μετά αρχίζουν τα καλαματιανά...
Αλλά δυστυχώς,οι δανειστές μας έχουν μελετήσει πια πολύ καλά,και μας έχουν δέσει χειροπόδαρα.
Εύγε στους κ.κ.Παπανδρέου-Παπακων/νου και τον λοιπό θίασο της προδοσίας...

Unknown είπε...

Squarelogic
Η χωριάτικη κουτοπονηριά και ο πρόχειρος αυτοσχεδιασμός δυστυχώς διακρίνει μεγάλο μέρος του λαού μας, κατ' εξοχήν δε πολλούς πολιτικούς, μη εξαιρουμένου του κ. Ευαγ. Βενιζέλου ο οποίος φαίνεται ότι υποτιμά απιστεύτως και την νοημοσύνη μας!!