ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

17.8.11

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΖΩΑ;


Από το σημερινό ΕΧΠΡΕΣΣ
"ΣΕΙΡΑ προτάσεων προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική «κοινή οικονομική διακυβέρνηση» στην ευρωζώνη και να δημιουργηθεί ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας παρουσίασαν χθες οι Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.
Οι δύο ηγέτες θα καταθέσουν πρόταση στα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν έναν κανόνα για ισοσκελισμό των προϋπολογισμών τους, ο οποίος, όμως, θα κατοχυρωθεί συνταγματικά σε κάθε χώρα και αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί αργότερα από το καλοκαίρι του 2012......

Η ελληνική πλευρά

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η συνταγματική κατοχύρωση του δημοσιονομικού κανόνα, ούτως ή άλλως, κατά αποτέλεσμα, υφίσταται ήδη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, οι σχετικοί κανόνες του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου υπερισχύουν της εθνικής νομοθεσίας. Αλλωστε, όλο το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σε αυτό στοχεύει: στηναποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας μας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης».
Τι λένε τα ζώα;
Ποιόν θα κοροϊδέψουν;
Από το 1975 ισχύει το άρθρο 28 του Συντάγματος.
Από την συνθήκη του Μάστριχτ  (που ισχύει από 1.1.1992) εφαρμόζεται  ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελειμμάτων με βάση διάταξη του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου!
Τι εμπόδισε το φαύλο ελληνικό πολιτικό  σύστημα να  καταχρεώσει  την Χώρα σε  
 πολλαπλάσιο ποσοστό από ότι επέτρεπε το Μάστριχτ;
Δημοσίευση σχολίου