ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.8.11

ΠΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

Η απιστεύτου ανοησίας συμφωνία του κ. Βενιζέλου με την Φινλανδία προς παροχή μεμονωμένης εγγυήσεως υπέρ της Φινλανδίας και εκ μέρους της Ελλάδας για το ποσό της συμμετοχής της στο 2o πακέτο διάσωσης της Χώρας μας θυμίζει την γνωστή έκφραση «Μάθανε πως …. πλακώσανε και οι…»! 
(Η πλήρης φράση παραλείπεται επειδή η αναγραφή της συνιστά ποινικό αδίκημα που θεσπίζει, πλην άλλων, και  η νομοθεσία απαγορεύσεως  εκδηλώσεων ρατσισμού κλπ).
Τo    ζήτημα πάντως αναλύει  η κ. Ζέζα Ζήκου στην σημερινή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αναφερόμενη και σε σχετικό δημοσίευμα της Le Monde.  
Πλην όμως, εκτός της Φινλανδίας, και η Αυστρία, Σλοβακία, Εσθονία, Σλοβενία κλπ, μιμούμενες την Φινλανδία, φαίνεται ότι έθεσαν αντίστοιχο θέμα. Ακόμη και η Υπουργός Εργασίας της Γερμανίας έθεσε  ζήτημα παροχής εγγυήσεως υπό μορφή ενεχυριάσεως χρυσού ή μετοχών κρατικών βιομηχανιών!! Και αφού τέτοιες γκάφες κάνουν οι «σοβαροί» θεωρούμενοι Υπουργοί φαντασθείτε τι κάνουν  οι άλλοι!!

Υ.Γ. 24.8.2011
Τις συνέπειες  που εδημιούργησε   η άφρων  ενέργεια  του κ. Ε. Βενιζέλου να δεχθεί καν να διαπραγματευθεί την παροχή μεμονωμένων εγγυήσεων προς την Φινλανδία αναλύει σήμερα και το Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: