ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.11.11


ΤΟ BEAUJOLAIS NOUVEAU ΤΟΥ 2011 ΕΦΤΑΣΕ!

Το καινούργιο beaujolais του 2011 έφτασε.
Στην Αθήνα ήρθε μάλιστα μια ημέρα νωρίτερα από το Παρίσι!
Η υποδοχή του έγινε, όπως πάντα με όλες τις τιμές, στο Cellier le Bistrot, στην οδό Πανεπιστημίου.
Αλλά (για τους ευνόητους λόγους) δεν έγινε τα μεσάνυχτα της τρίτης  Πέμπτης προς Παρασκευή κάθε Νοεμβρίου -και δηλαδή φέτος τα μεσάνυχτα της 17/11/2011 προς 18/11/2011- όπως γίνεται παντού, αλλά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.
Το φετινό beaujolais είναι ένα εξαιρετικό φρουτώδες κρασί. Μια καλή χρονιά.
Στο Παρίσι  η υποδοχή που  γίνεται στο beaujolais nouveau είναι πολύ γνωστή.
Στα διάσημα μάλιστα bistrots (La Coupole, Deux Magots, Brasserie Lip, Flore κλπ) πρέπει να εξασφαλίσεις τραπέζι από νωρίς.
Μια πολιτιστική άμυνα της Ευρώπης στον «πολιτισμό» της Coca Cola, του Fast Food, της μουσικής του ντάπα-ντούπα και της πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης.
Στην Αθήνα το χαιρετίζουμε στο κομψό Cellier le Bistrot που με την διακριτική-και όχι νεοπλουτίστικη- πολυτέλεια (και με μάλλον προσιτές τιμές) -  θυμίζει πολύ Παριζιάνικο bistrot. Το κυριώτερο όμως πλεονέκτημα του χώρου είναι ότι δεν συχνάζεται από τους αγράμματους θαμώνες της παραλιακής και δεν κατακλύζεται τους ηλίθιους “VIPS” της τηλεοράσεως.
Το menu ήταν εξαιρετικό, τα κρασιά κατά βούληση. Τρία διαφορετικά οινοπνευματώδη σερβίρονταν μέχρις την 12.01 της Πέμπτης που έκανε την εμφάνιση του το τιμώμενο κρασί.
Παραθέτω στην συνέχεια τον κατάλογο του menu
Μια παρατήρηση μόνο για τις μικροαλλαγές στην διακόσμηση.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της περιόδου 1930-1960 με τα ιερά τέρατα (της  πολιτικής, του θεάτρου και της μουσικής κυρίως)  της τότε Αθηναϊκής ζωής, δυστυχώς, αντικαθίστανται τμηματικά από καθρέφτες.
Όπως όμως σχολιάζει η γυναίκα μου πόσοι από τους σημερινούς Αθηναίους (νεώτερους των 50 ετών, έστω και πονηρεμένους Κογκολέζους) μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν σε παλαιές φωτογραφίες τον Ελ. Βενιζέλο, τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, τον Παναγή Τσαλδάρη, την Ελένη Παπαδάκη, την Μαρία Κοτοπούλη, τη Κατίνα Παξινού, τον Αλέξη Μινωτή, την Κυβέλη, ακόμη και από τους νεώτερους   τον Δημήτρη Χόρν, την Έλλη Λαμπέτη, τον Κάρολο Κούν, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Μάνο Χατζιδάκη; 

2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Για το beaujolais δεν έχω γνώμη,αλλά για το Cellier le Bistrot έχω πολύ θετική γιατί είναι πια από τα λίγα μέρη που μπορείς να βρείς ανοικτά στο κέντρο μετά από μια θεατρική παράσταση.
Έχει δε εκτός από από το κρασιά και την Πειραϊκή μπύρα που δεν την βρίσκεις εύκολα αλλού.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Πράγματι το Cellier είναι πολύ κομψό μέρος.
Για το beaujolais συνιστώ να το δοκιμάσετε. Ήδη το ΑΒ άρχισε να το πουλάεικαι μάλιστα σε προσιτές τιμές.
Ίσως του χρόνου, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου αποφασίσετε να βρεθείτε εκεί!!