ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


14.11.11

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ



Το κείμενο που ακολουθεί προσπάθησα, ανεπιτυχώς, να ανεβάσω σαν σχόλιο στην εξαιρετική ανάρτηση του locus publicus «Η μεγάλη ληστεία». Και κυρίως στο πολύ ενδιαφέρον ομότιτλο άρθρο του κ. Αθ. Παπανδρόπουλου στο οποίο ο locus publicus παραπέμπει.
Επειδή όμως δεν το μπόρεσα το δημοσιεύω πλέον σαν χωριστή ανάρτηση με την σύσταση να διαβάσετε τόσον την ανάρτηση του locus publicus όσο και το άρθρο του κ. Παπανδρόπουλου.
Σχετικώς με το άρθρο τώρα.
Δυστυχώς αυτά που γράφει ο κ. Παπανδρόπουλος δεν είναι υπερβολές.
Ο Α.Γ.Π. είχε τυφλώσει  τον Ελληνικό Λαό σε  σημείο απίστευτο!
Θυμάμαι μακαρίτη φίλο μου που μού είχε εμπιστευθεί την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ (1981-5) ότι επώνυμος Αρεοπαγίτης φίλος του ήταν απολύτως βέβαιος ότι η C.I.A. θα δολοφονούσε τον Α.Γ.Π. και ότι από αυτό η Χώρα θα χανόταν!!
Η δε αφέλεια πολλών από εμάς υπήρξε απίστευτη!!
Φίλος μου, ικανός και σοβαρός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, άρχισε να με σαρκάζει άγρια όταν, προ των  εκλογών του 1977, του είχα εκφράσει την γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα συνέτριβε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ!!
Μού έλεγε συγκεκριμένα ότι στην πόλη του ο πρόεδρος της Τ.Ο. ήταν ο μεγαλύτερος τρακαδόρος της περιοχής. Και ότι όταν γύριζε από την Αθήνα στην πατρίδα  του  σε μια άλλη συγκεκριμένη γειτονική μεγάλη πόλη ένα  από τα μεγαλύτερα στελέχη -σε κεντρικό επίπεδο μάλιστα- που διετέλεσε εν συνεχεία αρκετές φορές Υπουργός- για διαδρομή πχ 200μ αναγκαζόταν, για να μη περνά έξω από καταστήματα που είχε φεσώσει, να κάνε 2 χλμ.!!
Απέκλειε δηλ κάθε πιθανότητα να γίνει το ΠΑΣΟΚ Αξιωματική Αντιπολίτευση!! 
Δεν πίστευε δηλ. ότι οι Έλληνες θα ψήφιζαν μικροκακοποιούς!! (Δεν ήταν βεβαίως οι  περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ μικροκακοποιοί!!).
Δεν αντελήφθη όμως, δυστυχώς, ο φίλος μου κύριος Καθηγητής ότι αυτό ήταν που έδινε στο ΠΑΣΟΚ την μεγάλη του δύναμη στον Ελληνικό Πληθυσμό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: