ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


17.11.11

ΘΕΛΟΝΤΑΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ..




Κάποτε κατά το παρελθόν κάποιος Βλάχος (με την έννοια του πλουσίου βλαχοποιμένος) είχε τάξει στον Χριστό ότι αν το άρρωστο παιδί του γινόταν καλά θα του έφτιαχνε μια μεγάλη εικόνα.
Το παιδί έγινε καλά και ο Βλάχος βρήκε κάποιον αγιογράφο και του παρήγγειλε την εικόνα.
Όταν όμως είδε στην εικόνα τον Χριστό ξυπόλητο (όπως τον σώζει η παράδοση της Βυζαντινής αγιογραφίας) εξεμάνη και δεν την παρελάμβανε ούτε πλήρωνε βεβαίως τον αγιογράφο αν, προηγουμένως, δεν φόραγε στον Χριστό κόκκινα τσαρούχια.
Ο αγιογράφος προκειμένου να πληρωθεί υπέκυψε και μόλις πληρώθηκε είπε το αμίμητο:
Θέλοντας ο Βλάχος μη θέλοντας ο ζωγράφος έβαλες Χριστέ μου κόκκινα τσαρούχια!! (Εξ ού και η σχετική παροιμία).
Η ιστορία γράφεται για τον κ. Αντ. Σαμαρά. Θέλοντας η τρόικα μη θέλοντας ο Σαμαράς θα αναγκαστεί πάντως στο τέλος να υπογράψει ότι του πούνε!
Προσωπικώς ελπίζω και εύχομαι να μην αναγκαστεί και υπογράψει.
Προφανώς όμως ο καυγάς δεν γίνεται για την χωρίς οιαδήποτε νομική σημασία υπογραφή του κ. Σαμαρά σε ένα επί πλέον έγγραφο ως Αρχηγού της Ν.Δ., αλλά για να μας σπάσουνε τον τσαμπουκά, να μας εξευτελίσουν και να μας διδάξουν ποιος είναι το αφεντικό!!
Όπως στις κοινωνίες των γοριλών οι νεώτεροι γορίλες σκύβουν και δείχνουν ευπειθώς από καιρού σε καιρό στον Αρχηγό της αγέλης τα οπίσθια τους.
Ουαί τοις ηττημένοις!!
Υπάρχει πάντως και μια διαδεδομένη συμβουλή στις απειλούμενες με βιασμό γυναίκες.
Ότι αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις άνοιξε τα πόδια σου και τουλάχιστον απόλαυσέ τον!
Την συμβουλή αυτή φοβάμαι ότι αποδέχεται το πολύ μεγαλύτερο μέρος του Πολιτικού μας συστήματος, περιλαμβανομένων και του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου και, κυρίως, των απελθόντων  Πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου και Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: