ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


17.12.11

ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!




Σε ένα χωριό 3.000 κατοίκων στην Θεσσαλία , το «ιστορικό» Κιλελέρ, ο από το ΠΑΣΟΚ διορισμένος, Δ/ντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ν. Καραβίτης διεπίστωσε μέσω των χαρτών της Google, ότι υπάρχουν 30 πισίνες.
Μέσο μηναίο εισόδημα κατά κεφαλήν στο Κιλελέρ φαίνεται το ποσόν των 152€.
Βεβαίως δεν είναι το μοναδικό χωριό..
‘Όταν οι τιμές του συσπόρου βαμβακιού που εισπράττουν οι αγρότες (μαζύ με τις κρατικές και ευρωπαϊκές ) επιδοτήσεις είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από τις διεθνείς τιμές (συν το μέγεθος των δηλούμενων ως παραγομένων ποσοτήτων) πάλι καλά που οι πισίνες στο Κιλελέρ είναι μόνο τριάντα!! Μάλλον δεν θα τις μέτρησε καλά ο κ. Καραβίτης!!
Θυμίζω ότι το Κιλελέρ (τουρκικό τοπωνύμιο) είχε μετονομαστεί σε Δάφνη, αλλά ο Αρχάγγελος της Αλλαγής επανέφερε την Τουρκική ονομασία του για την αλλαγή και την προόδο.
Μπορεί βέβαια οι άνθρωποι να κάνουν το σκ…. τους παξιμάδι για να χτίσουν πισίνες..
Μην τους αδικούμε…
Ολόκληρη την είδηση δημοσιεύει το blog News 247.

4 σχόλια:

Univers είπε...

Εγώ όλα αυτά τα εσχάτως ανακαλυφθέντα από τους άρτι προσγειωθέντες από το Διάστημα Πασόκους τα ακούω βερεσέ: εντάσσονται στον μηχανισμό προπαγάνδας για καταπράϋνση της οργής αυτών που καλούνται διαρκώς να πληρώσουν και να ξαναπληρώσουν "εκτάκτως", από τα ήδη φορολογημένα. Λίγος ντόρος για αυτούς που φοροδιαφεύγουν κραυγαλέα και, ω! του θαύματος, η οργή εκτονώνεται μερικώς προς τα εκεί, σαν να έχουν αναδρομικά φορολογηθεί και επιστρέψει μέρος των όσων θα έπρεπε επί έτη να καταβάλλουν. Και τα νέα φορομπηχτικά μέτρα επί των αιωνίως φορολογουμένων υποζυγίων περνάνε ακολούθως πιο ανώδυνα.

Δεν μας λένε - αντί να μας σκανδαλίζουν με περιπτώσεις όπου πιθανολογείται σκανδαλώδης φοροδιαφυγή - ποιο ήταν το αποτέλεσμα 2 και πλέον ετών προσπάθειας σύλληψης της φοροδιαφυγής, τρέχουσας και παρελθούσης, με την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και την φοροδιαφυγή να έχει αναδειχθεί μείζον πρόβλημα; Αλλά τι να μας πούνε, το σχεδόν απόλυτο μηδέν;;;

Όσο για την είδηση, ο εν λόγω διορισμένος δεν μπήκε, ως φαίνεται, καν στον κόπο να ελέγξει αυτά που είπε. Μια ματιά στο Google Earth δείχνει ότι το χωριό Κιλελέρ φαίνεται με πολύ χαμηλή ανάλυση και μάλλον δεν έχει καμιά πισίνα. Από τις δημοσιεύσεις που ακολούθησαν μαθαίνουμε ότι μάλλον ο εν λόγω έπρεπε να αναφερθεί στην Νίκαια Λάρισας, γνωστή ως πόλος έλξης νεόπλουτων της Λάρισας (και πάντως μάλλον όχι αγροτών). Δέστε εδώ: http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4681026

Εγώ μπήκα στον κόπο να ρίξω και μια ματιά στην Νίκαια μέσω Google Earth και μέτρησα καμιά δεκαριά (και όχι 40) πισίνες. Εν πάσει περιπτώσει, αντί να μας σκανδαλίζουν ας πάνε να ελέγξουνε τις δηλώσεις αυτών που τις έχουνε. Ειδάλλως να σταματήσουν οι ανίκανοι να μας ζαλίζουν τον έρωτα. Α μα πια!

ria είπε...

δεν έδιναν οβολό στην εκκλησία για να μαζέψουν τα χρήματα να φτιάξουν τις πισίνες. δεν πήγαιναν στα καφενεία, δεν έτρωγαν κρέας παρά μόνο το πάσχα.
υπέφεραν οι άνθρωποι για να φτιάξουν τις γούρνες που δε χρησιμοποιούν γιατι πολύ απλά δεν ξέρουν κολύμπι, αλλά επρεπε να τις φτιάξουν για να φαίνεται ότι έχουν προοδεύσει επειδή το είπε ο παπανδρέου!

φορούσαν τριμμένα ρούχα και παπούτσια για να πληρώσουν το νερό της πισίνας και το κοτέτσι έγινε πάρκινγκ για την πόρσε. αντί να γίνουν οι επιδοτήσεις τρακτέρ και χωράφια γίνανε βίλες και πισίνες. και μετά μας φταίνε οι γερμανοί που μας χτυπάνε τη βλακεία μας στα μούτρα μας!!!

Unknown είπε...

Univers
Εάν πράγματι συμβαίνουν αυτά που γράφετε (ότι δηλ. δεν αφορούν το Κιλελέρ οι πισίνες κλπ, για το οποϊο και δεν αμφιβάλλω)είναι να γελάς με την σοβαρότητα των ανθρώπων στους οποίους η Πολιτεία ανέθεσε τόσο μεγάλα αξιώματα.
Ακούω πάντως και για διάφορους καυγάδες στην Ελληνική Στατιστική Αρχή για το πραγματικό μέγεθος του ελείμματος του 2009. Ότι δηλ. ο εν λόγω κύριος το ενεφάνισε μεγαλίτερο του πραγματικού για να δείξει μεγαλύτερη μείωση επί ΠΑΣΟΚ το 2010!!
Επιλογή του ΓΑΠ είναι άλλωστε!!).Όπως και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κλπ κλπ).

Unknown είπε...

Ρία
Οι κοινοτικές επιδοτήσεις των αγοτικών προϊόντων )με τον τρόπο που υπελογίσθησαν και εδόθησαν)ζημίωσαν ίσως την αγροτική παραγωγή της Χώρας.