ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

13.12.11

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ...


Συνέντευξη του οικονομικού αναλυτή κ. Α. Κούτρα που εργάζεται στο Λονδίνο. 
Από το ειδησεογραφικό blog News 247 επίσης.
Διαβάστε όμως όλη την είδηση
"Στο Λονδίνο κάναμε τον σταυρό μας"
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ελληνικής κρίσης χρέους, ο κ. Κούτρας δεν διστάζει να πει ότι το μνημόνιο ήταν "το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην Ελλάδα".
Εξηγώντας τη θέση του, σημειώνει ότι από όσα προέβλεπε, η προηγούμενη κυβέρνηση διάλεξε μόνο τα φορομπηχτικά μέτρα και άφησε απέξω όλες τις δομικές αλλαγές.
"Το μνημόνιο δεν ήταν μόνο φόροι. Το φορομπηχτικό έγινε επιλογή της κυβέρνησης διότι δεν θέλανε να κάνουν δομικές αλλαγές. Γι’αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το μνημόνιο ποτέ δεν εφαρμόστηκε" λέει χαρακτηριστικά.
Φέρνει ως παράδειγμα ανικανότητας τη στάση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 2009 επισκέφθηκε το Λονδίνο, όπου έκανε μια παρουσίαση με καταστροφικές συνέπειες.
"Έρχεται στο Λονδίνο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και κάνει παρουσίαση ενός σχεδίου Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης. Οι αγορές ήταν ακόμα ανοικτές. Πήγα στην παρουσίαση και αυτό που άκουσα ήταν ότι θα προϋπολογίζει, 1% αύξηση του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο. Κοιταζόμασταν και λέγαμε, έχει συνειδητοποιήσει σε ποιους μιλάει. Έχουμε παγκόσμια ύφεση και η Ελλάδα με όλα τα προβλήματα που έχει, θα έχει ανάπτυξη;; Φύγαμε από αυτή την παρουσίαση κάνοντας τον σταυρό μας. Από εκείνη την ημέρα οι αγορές έκλεισαν για την Ελλάδα".

Δημοσίευση σχολίου