ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


12.2.12

ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ;


12.2.2012.(Και είναι η ημέρα των γενεθλίων μου!)
Εν όψει της ψηφίσεως του νέου μνημονίου.
Να μας φάει ο λύκος ή η αρκούδα;
Να πέσουμε στον γκρεμό ή στο ρέμα;
Να περάσουμε κοντά στην Σκύλλα ή στην Χάρυβδη;
Να δεθούμε στα πεύκα του Σίνη του Πιτυοκάμπτη  ή στην κλίνη του Προκρούστη;

Προκρίνω εν όψει του  αιφνιδίου θανάτου που θα σημάνει η καταψήφιση στην Βουλή του νέου μνημονίου  την ελπίδα επιβίωσης (και όχι την βεβαιότητα) που μας υπόσχεται το νέο μνημόνιο.
Άλλωστε οι καρκινοπαθείς δεν υφίστανται μόνον θεραπεία κατά του πόνου αλλά και άλλες επώδυνες (με σοβαρές παρενέργειες) θεραπείες (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, εγχείρηση) με την ελπίδα ιάσεως.. Οι παρενέργειες όμως αυτές δεν οφείλονται στην νόσο (καρκίνο) αλλά στην θεραπεία!
Εδώ μας έφερε η πολιτική «Τσοβόλα δώστα όλα» που από τον πρώτο εμπνευστή της Ανδρέα Παπανδρέου κατέστη εν συνεχεία  επιτυχής διακομματική πολιτική κυρίως όλων των κομμάτων και κυρίως της Αριστεράς ! (Ως εξαγγελία της Αριστεράς εννοώ!).
Ότι η «θεραπεία» μπορούσε να είναι καλύτερη, λιγότερο επώδυνη και αποτελεσματικότερη  ουδεμία αμφιβολία υπάρχει! Την θεραπεία όμως δεν ορίζει ο ασθενής! Και αυτή διέταξαν οι «γιατροί» μας!! 
Τέλος τα τωρινά συλλαλητήρια πολύ ωφελιμότερα θα ήσαν εάν γίνονταν στον κατάλληλο χρόνο κατά της πολιτικής «Τσοβόλα δώστα όλα» (που υπήρξε η κυρία αιτία της καταστροφής της Χώρας μας και της κοινωνίας μας) και κατά του  ανεπαρκούς και μικρού Πολιτικού Συστήματος που την εφάρμοζε ή την εξήγγελλε!.
Επομένως σήμερα πράγματι το μη χείρον είναι το βέλτιστον!!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο το "Τσοβόλα δώστα όλα" έφταιξε;
Η διαφθορά δεν έφταιξε;

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Αναμφιβόλως δεν έφταιξε μόνο το "Τσοβόλα δώστα όλα"!
Και η ανεπάκεια και η διαπλοκή και η διαφθορά του Πολιτικού Συστήματος έχουν μεγάλα μερίδια ευθύνης.. Η κατευθυνομένη μάλιστα διαφθορά εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Θυμάμαι και την αμίμητη (στην αρχή της δεκαετίας του 80) ρήση του τότε Πρωθυπουργού. Είπαμε να κάνουμε δώρα στον εαυτό μας όχι όμως και πεντακόσια εκατομμύρια δρχ.
Η διαφθορά του Πολιτικού Συστήματος δεν πρέπει να μας εκπλήσσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένη και λαϊκίστικη!
Ο παπάς πρώτα ευλογά τα γένια του!!

squarelogic είπε...

Το γεγονός οτι για νιοστή φορά οι βουλευτές υποχρεώνονται να ψηφίσουν ένα κείμενο που πιθανότατα δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν,το οποίο έχει τρομερά ετεροβαρείς προβλέψεις(πχ.άρθρο 13),σημαίνει περαιτέρω καταδίκη σε βαριά ύφεση,και το οποίο,είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ απ το "λάθος φάρμακο" που μας έφερε ως εδώ,ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ την ΜΗ ΑΜΕΣΗ πτώχευση,δηλ.στην ουσία την ΕΛΠΙΔΑ(που ως τώρα έχει αποδειχθεί φρούδα..)του μήπως κάτι άλλο γίνει στο Μέλλον,δεν σας προβληματίζει ως εντελώς ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΙΚΗ?

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Squarelogic
Προφανώς με προβληματίζει.
Προ όμως του αιφνιδίου θανάτου και του πιθανού θανάτου στο τέλος της παρατάσεως των 30 λεπτών προτιμώ την ελπίδα της παρατάσεως..
Αλλιώς ίσως θα έκρινα εάν υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μας ή εάν η πτώχευση εξεδηλώνετο ως διαπραγματευτική απειλή αμέσως μετά τις εκλογές του 2009!