ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

19.2.12

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ, ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Β. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣτο πρόσφατο βιβλίο του Β. Μαρκεζίνη «ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»  (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ) ο αναγνώστης θαυμάζει την ευφυΐα του συγγραφέα αλλά παρατηρεί και τον εγωκεντρισμό του για τον οποίο κατακρίνει άλλους και τον πατέρα του Σ. Μαρκεζίνη καθώς και την επιδειξιομανία  του.
Σε πολλά όμως  από τα συμπεράσματά του και τους φόβους του συμφωνώ. Ιδίως σε όσα αναφέρονται στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας.
Κρίνω δε σκόπιμο να υπογραμμίσω το εξής απόσπασμα (σελ. 362).
«Κι ωστόσο, εν έτει 1979, ένας διακεκριμένος γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών- ο πρέσβης Τσούνης-ήταν ο άνθρωπος που πληροφόρησε τον Βρετανό πρέσβη ότι η Ελλάδα δεν σκόπευε να θέσει το ζήτημα της ΑΟΖ, διότι ήταν πολύ ευνοϊκό  για την Ελλάδα, αλλά όχι ευνοϊκό για την Τουρκία! Κι΄ επίσης, εν έτει 2003 και σύμφωνα με κυπριακές πηγές, ένας Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών- ο σημερινός Πρωθυπουργός!- (αναφέρεται στον προηγούμενο πρωθυπουργό επειδή το βιβλίο εγράφη επί πρωθυπουργίας του ΓΑΠ)- ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε από  τους Κυπρίους και τους Αιγύπτιους που διαπραγματεύονταν τα όρια των αντίστοιχων ΑΟΖ τους, να μην συμπεριλάβουν και την χάραξη γραμμής η οποία θα ευνοούσε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα ελληνικά συμφέροντα, για να μην «ενοχληθούν» οι Τούρκοι!» .
Και οι δύο συμπεριφορές μπορούν να συγκροτούν, κατά την κρίση μου, αν είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα, την υποκειμενική και την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος  της εσχάτης προδοσίας του Ποινικού Κώδικα!
Η στάση αυτή του ΓΑΠ  εξηγεί ίσως και την άμεσο εκδήλωση του υπέρ του σχεδίου Ανάν το οποίο, με περιεχόμενο εκατοντάδων σελίδων, ενέκρινε από την Αθήνα μόλις ανακοινώθηκε χωρίς να το έχει διαβάσει!!
Και ευτυχώς που βρέθηκε ένα παλληκάρι Πρόεδρος στην Κύπρο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος,  και το έστειλε στα σκουπίδια!!
Με το σχέδιο Ανάν η Τουρκία σιγά-σιγά θα κατελάμβανε και την υπόλοιπη Κύπρο!
Μένει οι μελλοντικοί Έλληνες να μάθουν, ύστερα από 30 χρόνια, όταν θα ανοίξουν οι διπλωματικοί φάκελοι σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον (και εάν ανοίξουν οι σχετικοί φάκελοι), με προτροπή ποίων το φαυλεπίφαυλο καθεστώς Σημίτη έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον ΓΑΠ!
Δημοσίευση σχολίου