ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

18.2.13

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟ!

Δυο χθεσινές ειδήσεις δείχνουν τα μάταιο δυστυχώς κάθε προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη στην Χώρα μας.
Η μόνη ελπίδα είναι οι επενδύσεις.
Επενδύσεις=Ανάπτυξη=Μείωση της εφιαλτικής ανεργίας.
Και αυτές εμποδίζονται!!

Με την πρώτη είδηση ο εμίρης του Κατάρ μας προτρέπει''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν''..

Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές'' είπε στο Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς του την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλονιά.
Όπως δημοσιεύει η Real News ο γνωστός πια σε όλους Αλ Θανί είχε εκφράσει ενδιαφέρον για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων αλλά διαπίστωσε πως δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδες με αποτέλεσμα αντί για επενδύσεις να φύγει... τρέχοντας.
''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν'' συμπλήρωσε και εξαφανίστηκε. ''Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης. Εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας'' επισημαίνει ο κ. Κασσιανός.
''Για της Οξυά έδινε 4.900.000 ευρώ και τον ενδιέφεραν επίσης τα νησιά Μάκρη και Γαία. Τα νησάκια Προβάτι, Απάσα, Σωρός, και Πιστρός ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη και είχαμε ακούσει ότι ζητούσε για όλα 3.500.000 ευρώ'' αναφέρει περιγράφοντας το ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ.
''Ο εμίρης ήθελε να χτίσει ένα παλάτι, αλλά δε μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση'' αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ιθάκης και προσθέτει: '' Ο Αλ Θανί μας υποσχέθηκε ένα μεγάλο δώρο για το νησί αλλά ποτέ σε μάθαμε τι ήταν αυτό. Είχε πει ότι θα έφερνε νερό που δεν έχουμε, όμως όλη η υπόθεση κόλλησε στο δασαρχείο Κεφαλονιάς''.


Η άλλη είδηση δεν αφορά αμέλεια και γραφειοκρατία.

Αφορά στον κεντρικό σχεδιασμό πολιτικών κομμάτων που πιστεύουν ότι πρέπει η Ελληνική κοινωνία  να δυστυχήσει μέχρις μυελού οστέων ώστε να ανεβούν (είτε με εκλογές είτε με επανάσταση) τα κόμματα αυτά στην εξουσία για  να φτιάξουν μια κοινωνία πιο «δίκαιη» και πιο «ίση».
Ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων στην Χαλκιδική δεν έγινε από μερικούς τοπικούς γραφικούς παράφρονες χωρίς κεντρική πολιτική ηθική  αυτουργία!
Αποτελεί συνέχεια της τακτικής  εκφοβισμού ή ενοχλήσεως των τουριστών, διαρκούς φασαρίας στο κέντρο της πόλεως, λεηλασίας και εμπρησμών (έστω και με ανθρώπινα θύματα βλ. Μάρφιν)  και  καταστροφής του brand name της Χώρας σε όλα τα  επίπεδα  ώστε  μη γίνονται επενδύσεις και να μειωθεί ο τουρισμός.
 Τακτικές κινήσεις με στρατηγικό στόχο την κατάληψη  της εξουσίας.Δημοσίευση σχολίου