ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

10.3.13

ΖΩΝΙΑΝΑ-ΚΕΡΑΤΕΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Τα Ζωνιανά έφεραν την Κερατέα!
Η Κερατέα έφερε την Χαλκιδική!
Η Χαλκιδική τι θα φέρει;
Η συνέχιση της ανομίας πάντως θα φέρει την τελειωτική καταστροφή της Χώρας!
Ο μη σεβασμός του νόμου είναι πιο επικίνδυνος από τον κακό νόμο.
DURA LEX SED LEX έλεγαν οι Ρωμαίοι και έφτιαξαν μια αυτοκρατορία που στην πραγματικότητα διαρκεί ακόμη.
Παρά ταύτα σήμερα βλέπουμε τους μαρκουτσοφόρους των καναλιών και κυρίως των ραδιοφωνικών σταθμών να παπαρολογούν υποκινώντας και εξυμνώντας την απείθεια στον νόμο.
Και μια μικρή ιστορίας. Στην δεκαετία του 90 ήμουν νομικός σύμβουλος μιας άλλοτε κραταιός εξαγωγικής βιομηχανίας (90% εξαγωγές!) την οποία τα επιχειρηματικά λάθη και «λάθη», ο υπεσυνδικαλισμός του προσωπικού, η εσωτερική πολιτική και η διεθνής συγκυρία οδηγούσαν στην πτώχευση που μαθηματικά ακολούθησε.
Η διοίκηση της τότε προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει συμπληρωματικά κεφάλαια (είτε δάνεια είτε μετοχικά) στο Σίτυ του Λονδίνου, παραχωρώντας γήν και ύδωρ.
Εκεί η επιχείρηση είχε προσλάβει ως Σύμβουλο Επενδύσεων το αντίστοιχο Γραφείο της μεγαλύτερης τότε Τράπεζας την Ευρώπη. Κάναμε άκαρπα πολλά ταξίδια στο Λονδίνο. Η απάντηση του Γραφείου (μετά τις από πολλές μάταιες προσπάθειες που έκανε) ήταν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθούν κεφάλαια (υπο οιουσδήποτε όρους) σε Ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί στην περιφέρεια των Εργατικών Κέντρων Λαυρίου, Μαγνησίας, Χαλκίδος, Πατρών και Χαλκιδικής, (οι παλαιότεροι ενθυμούνται πιστεύω τους λόγους) οσονδήποτε δελεαστική και αν εμφανίζεται η επένδυση. Και ο υπερσυνδικαλισμός της μεταπολίτευσης επέτυχε να αποβιομηχανοποιήσει την Ελλάδα και να εξαφανιστεί έτσι στον ιδιωτικό τομέα από το προσκήνιο!
Τώρα τι επιδιώκουν οι πολιτικές δυνάμεις που προκαλούν, υποκινούν και εξυμνούν τις συνεχείς φασαρίες, τους εμπρησμούς, τα πλιάτσικα κλπ;
Δημοσίευση σχολίου