ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.2.13

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟ!

Δυο χθεσινές ειδήσεις δείχνουν τα μάταιο δυστυχώς κάθε προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη στην Χώρα μας.
Η μόνη ελπίδα είναι οι επενδύσεις.
Επενδύσεις=Ανάπτυξη=Μείωση της εφιαλτικής ανεργίας.
Και αυτές εμποδίζονται!!

Με την πρώτη είδηση ο εμίρης του Κατάρ μας προτρέπει''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν''..

Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές'' είπε στο Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς του την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλονιά.
Όπως δημοσιεύει η Real News ο γνωστός πια σε όλους Αλ Θανί είχε εκφράσει ενδιαφέρον για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων αλλά διαπίστωσε πως δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδες με αποτέλεσμα αντί για επενδύσεις να φύγει... τρέχοντας.
''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν'' συμπλήρωσε και εξαφανίστηκε. ''Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης. Εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας'' επισημαίνει ο κ. Κασσιανός.
''Για της Οξυά έδινε 4.900.000 ευρώ και τον ενδιέφεραν επίσης τα νησιά Μάκρη και Γαία. Τα νησάκια Προβάτι, Απάσα, Σωρός, και Πιστρός ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη και είχαμε ακούσει ότι ζητούσε για όλα 3.500.000 ευρώ'' αναφέρει περιγράφοντας το ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ.
''Ο εμίρης ήθελε να χτίσει ένα παλάτι, αλλά δε μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση'' αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ιθάκης και προσθέτει: '' Ο Αλ Θανί μας υποσχέθηκε ένα μεγάλο δώρο για το νησί αλλά ποτέ σε μάθαμε τι ήταν αυτό. Είχε πει ότι θα έφερνε νερό που δεν έχουμε, όμως όλη η υπόθεση κόλλησε στο δασαρχείο Κεφαλονιάς''.


Η άλλη είδηση δεν αφορά αμέλεια και γραφειοκρατία.

Αφορά στον κεντρικό σχεδιασμό πολιτικών κομμάτων που πιστεύουν ότι πρέπει η Ελληνική κοινωνία  να δυστυχήσει μέχρις μυελού οστέων ώστε να ανεβούν (είτε με εκλογές είτε με επανάσταση) τα κόμματα αυτά στην εξουσία για  να φτιάξουν μια κοινωνία πιο «δίκαιη» και πιο «ίση».
Ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων στην Χαλκιδική δεν έγινε από μερικούς τοπικούς γραφικούς παράφρονες χωρίς κεντρική πολιτική ηθική  αυτουργία!
Αποτελεί συνέχεια της τακτικής  εκφοβισμού ή ενοχλήσεως των τουριστών, διαρκούς φασαρίας στο κέντρο της πόλεως, λεηλασίας και εμπρησμών (έστω και με ανθρώπινα θύματα βλ. Μάρφιν)  και  καταστροφής του brand name της Χώρας σε όλα τα  επίπεδα  ώστε  μη γίνονται επενδύσεις και να μειωθεί ο τουρισμός.
 Τακτικές κινήσεις με στρατηγικό στόχο την κατάληψη  της εξουσίας.



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

With all respect, ὅπως θὰ ἔλεγε ὁ φίλτατος ἐμίρης και οἱ φίλοι Καναδοί, διαφωνῶ μαζί σας.

Ἡ Ὀξυὰ καὶ οἱ λοιπὲς νησίδες τοῦ Ἰονίου εἶναι πανέμορφα φυσικὰ τοπία καὶ καταφύγια και ἔτσι πρέπει νὰ μείνουν. Τὸ τὶ λέει ὁ ἐμίρης καὶ ὁ κάθε ἐμίρης ποσῶς μὲ ἐνδιαφέρει. Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει ὁ ἡγεμὼν ἑνὸς τεχνητοῦ κρατιδίου 250.000 ψυχῶν ποὺ ζεῖ ὑπὸ σαρία καὶ ἐξάγει πετροχημικά, δολλάρια καὶ τρομοκρατία. Καὶ δὲν θέλω τέτοιους ἐπενδυτὲς στὴν χώρα μου.

Οὔτε ἐξορύξεις μετάλλων μὲ ἐπιφανειακὴ ἐπεξεργασία χιλιάδων τόνων μεταλλεύματος καὶ πλήρη καταστροφὴ τοπίου, δάσους, ὑδροφόρου ὁρίζοντα, θάλασσας καὶ ἀνθρώπινων κοινοτήτων θέλω στὴν χώρα μου. Δεῖτε τὸ ἐξαιρετικὸ ντοκυμανταίρ τοῦ Ἐξάντα. Τὰ ἐξηγεῖ ὅλα.

athinovio είπε...

Τείνω να συμφωνήσω με τον ανώνυμο, με μία διαφορά.
Καλές είναι οι ξένες επενδύσεις όταν σέβονται κάποια στοιχειώδη, όπως το να πληρώνουν φόρους στη χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται και να μην την αφήσουν φεύγοντας κατεστραμμένη από τα χημικά.

Επίσης έχω να κάνω ένα ερώτημα: δεν είναι εξαιρετικά προδοτικό να έχουν κυνηγήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους, να έχουμε καταστείλει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να χαρίζουμε φιλέτα σε ξένους;
και γιατί;
Για να πάρει ο Σαμαράς την προμήθεια;

Τέτοιους επενδυτές ούτε εγώ τους θέλω. Αν είναι τόσο καλοί, να πάνε να κάνουν μπίζνες στην πατρίδα τους.

Unknown είπε...

Ανώνυμε/η
Απαντώ με κάποια καθυστέρηση λόγω επαγγελματικών απασχολήσεων.
La noblesse oblige!
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Ο αντίλογος αποτελεί μέρος του διαλόγου.
Δεν διεκδικώ άλλωστε το αλάθητο του Πάπα! Αλλά και δεν το αναγνωρίζω και στους άλλους.
Όμως facts are stubborn things όπως λέει ο Μπωμαρσαί στον Figaro.
Και για να συνεχίσω με Λατινικά |Primum vivere deinde philosophare!.
(Για τους μη λατινομαθείς Πρώτα να ζεις και μετά να φιλοσοφείς!).
Με τρελαίνει κυριολεκτικά η τερατώδης αύξηση της ανεργίας.
Θέλω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μείνουν στην Χώρα τους. Να μην καθαρίζουν σκάλες στην Γερμανία, να μη γεμίζουν τους οίκους ανοχής στην Ολλανδία, να μην δουλεύουν στις υπόγειες στοές στο Βέλγιο κλπ κλπ.
Θέλω να δουλεύουν στον τόπο τους..
Δυτυχώς τα πουρνάρια δεν τρώγονται!

Τι θα πούμε ως κοινωνία σε μια οικογένεια που όλοι είναι άνεργοι;
Εσείς δεν θα εργάζεσθε γιατί σε εμάς (που έχουμε τον τρόπο μας) αρέσει να βλέπουμε τα πουρνάρια!!
Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει επενδύσεις με οποιουσδήποτε όρους.
Αλλά σε όλο τον κόσμο γίνεται εξόρυξη του χρυσού όπου η καλή τύχη τον τοποθέτησε! Εμείς θα πούμε, σήμερα ιδίως, ότι δεν θέλουμε τον χρυσό! Προτιμάμε τα πουρνάρια!
Πρέπει να είμαστε βαρεμένοι και ψεκασμένοι για να το πούμε. Άλλωστε μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο και χρυσός και πουρνάρια!
Στην Οξιά τώρα ! Ο δασικός χαρακτηρισμός της σχετικής περιοχής για την οποία είχε δείξει ενδιαφέρον ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για δευτερεύουσα κατοικία του (όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ) είναι δασική έκταση. Δηλ. «αείφυλλα πλατύφυλλα», πουρνάρια, σκίνα κλπ. Όχι δάσος. Τόσο μεγάλη ζημιά θα είχαμε εάν επιτρέπαμε σε κάποιο ή κάποια ξέφωτα της περιοχής της τάξεως πχ όχι μεγαλύτερο του 10% της όλης εκτάσεως να κτισθούν πολυτελή οικήματα και να δουλέψουν άνεργοι τόσο στο κτίσιμο όσο και στην εν συνεχεία λειτουργία;
Έπαθε τίποτα ο Σκορπιός ή η Σπετσοπούλα;

Unknown είπε...

Athinovio
Και σας ισχύει η απάντηση που έδωσα στον Ανώνυμο/η.
Γράφετε, μεταξύ των άλλων, όμως:
«Επίσης έχω να κάνω ένα ερώτημα: δεν είναι εξαιρετικά προδοτικό να έχουν κυνηγήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους, να έχουμε καταστείλει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να χαρίζουμε φιλέτα σε ξένους;
και γιατί; Για να πάρει ο Σαμαράς την προμήθεια;»
Απαντώ λοιπόν στο ερώτημά σας αυτό.
Πρόκειται περί σοβαροτάτης καταγγελίας για την οποία προφανώς θα είστε η αποκλειστική κάτοχος πληροφοριών επειδή κανείς μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά για προμήθειες. Έστω και αναποδείκτως.
Τον έχουν κατηγορήσει στα 35 χρόνια της πολιτικής του ζωής δικαίως ή/και αδίκως (δεν το εξετάζω τώρα) για πολλά. Για προδότη της παρατάξεώς του (Κυβέρνηση Μητσοτάκη), για εθνικιστή (Σκόπια) κλπ κλπ. Για «μιζαδόρο» όμως είστε η πρώτη που το κάνει! Οφείλετε επομένως να φέρετε σε δημοσιότητα τις λεπτομέρειες.
Εγώ πάντως θεωρώ αδιανόητο (και μόνον απο το γεγονός της οικογενειακής καταγωγής του), ότι ένας απόγονος του Εμ. Μπενάκη, του Αντ. Μπενάκη, της Πηνελόπης Δέλτα, δηλ. γόνος μιας οικογενείας με τόση διαχρονικώς εθνική προσφορά καταστρέφει, ως Πρωθυπουργός, Ελληνικές επιχειρήσεις, δήθεν, για να πάρει προμήθειες από τους ξένους...

athinovio είπε...

Η ελληνική επιχειρηματικότητα ΄ταν καταδικασμένη από τη στιγμή που αναγκάστηκε να συναλλάσσεται με το κράτος.

Η λίστα του Μπαξεβάνη περιείχε τη μισή βουλή κι αυτό μετά της κοπτοραπτικής που είχε υποστεί, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί μας είναι ανήθικοι στο σύνολό τους. Επίσης ξέρουμε όλοι ότι οι υπέρογκες εισφορές κατέστησαν αναγκαίες από τότε που ορισμένοι είχαν την ευκαιρία να βουτήξυον το δάχτυλοο στα μέλι, δλδ η αποδοτικότητα που ιδιωτικού τομέα χαραμίστηκε σε συναλλαγές με το κράτοςς οι οποίες, σύμφωνα με τις διάφορες λίστες πα΄ντα, έγιναν καταθέσεις άφαντες στο εξωτερικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, και με το δημ΄σοιο να υπάρχει μόνο για να λαδώνεται ακι όχι για να ελ΄γχει ούτε να οργανώνει, τα τλευταία 30 χρόνια έγινε ασύμφορο να επιχειρεί κανείς στην ελλάδα παρά μόνο αν είναι κρατικοδίαιτος.

Με ΑΥΤΟΝ το τρόπο σκότωσαν την ελληνική επιχειρηματκότητα, πήραν ία ολυμπιακή και την έκαναν ρετάλι, έφυγαν επιχειρήσεις και άλλες έκλεισαν.

Και τώρα λένε για επενδύσεις και ότι η μόνη λύση έιναι να πουλήσουμε γη;
Και μάλιστα με τρόπο που να καταστραφεί το χώμα;

κακή επένδυση.

όσο για τους άνεργους, θα σας πω τι να τους πούμε. "Φάγαμαε τις εισφροές σας και εκείνες των προηγούμενων γενεών και τώρα θα σας πουλήσουμε σκλάβους για να βγάλουμε τα σπασμένα"

Ή ακόμα καλύτερα: Βγάλαμε περιουσίες τρώγοντας δημόσιο χρήμα και τώρα θα ξαναβγάλουμε περιουσίες ξεπουλώντας το δημόσιο τομέα: με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!΄"

Unknown είπε...

Για την ταμπακέρα όμως (Σαμαράς) που σας ερώτησε δεν λέτε τίποτα!!

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητὲ κύριε Βαρδάκα,

1. Ἡ χώρα μας χρειάζεται 1.500.000 θέσεις ἐργασίας. Αὐτὲς δὲν δημιουργοῦνται μὲ ξένες ἐπενδύσεις, ἀλλὰ μὲ κατάργηση τῆς διαφθορᾶς, δίκαη φορολόγηση, ἐνίσχυση τῆς πρωτογενοῦς παραγωγῆς, τῆς μεταποίησης καὶ τῶν ἐξαγωγῶν καὶ παιδεία, ὥστε νὰ ἀνέβει το ἐπίπεδο τῶν προσφερομένων ὑπηρεσιῶν καὶ προϊόντων. Τὸ νὰ μην κάνομε τίποτε γιὰ ὅλ' αὐτὰ καὶ νὰ ἐπικαλούμεθα τὸν ἐμίρη ἢ τὴν Ἐλντοράντο ὡς σωτῆρες προδίδει τουλάχιστον ἀνικανότητα, ἂν ὄχι δόλο.

2. Ἡ χώρα μας διαθέτει δύο τεράστια asset: τὸ περιβάλλον της καὶ τὴν παράδοσή της. Καὶ τὰ δύο προσβάλλονται ἀπὸ τρομοκράτες-ἐμίρηδες καὶ ἀπὸ ὀρυχεῖα καὶ ἐπεξεργασία χρυσοῦ σε αἰωνοβια δάση.

3. Πολὺ περισσότερες θέσεις ἐργασίας δημιουργεῖ ἕνα συγκρότημα νησίδων ἄθικτων ἀπὸ τὸν πολιτισμό (ποὺ προσελκύει τουρίστες γιὰ ὅλη τὴν γύρω περιοχή) ἀπὸ μιὰ ἀκόμα κιτς βίλλα ἑνὸς τρομοκράτη μεσανατολίτη. Ὁμοίως πολὺ περισσότερες θέσεις ἐργασίας προσφέρει ἡ Χαλκιδικὴ μέσῳ τῆς πρωτογενοῦς της παραγωγῆς καὶ τοῦ τουρισμοῦ της, ἀπ ὅτι μέσῳ τῆς Eldorado.

4. Ἡ Ὀξυὰ δὲν εἶναι ὅλη δασική. Ἕνα μόνο μέρος της εἶναι. Καὶ αὐτὸ ἀκόμα ἐνοχλεῖ τὸν πολυχρονεμένο. Καὶ τὸ κράτος μας σπεύδει νὰ ἀλλάξει νόμους γιὰ νὰ τὸν εὐχαριστήσει. Αὐτὸ εἶναι κατάντια.

5. Τὶς περὶ χρυσοῦ τεχνικὲς λεπτομέρειες διαβάστε στὸν πολὺ ἐνημερωμένο ἱστοχῶρο τοῦ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Πρόκειται γιὰ κατ' ἐξοχὴν stubborn facts...

6. Τέλος, ἂς πάψομε τὸ "θεσεις ἐργασίας ueber alles". Κάτι τέτοια ἔλεγε καὶ ὁ Χίτλερ.

Unknown είπε...

Επομένως δεν θα πρέπει στην Χώρα μας να επιτρέπεται εξορυκτική δραστηριότης (πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες, μεταλλεύματα κλπ), μεταποιητική δραστηριότης, γεωργική εκμετάλλευση με λιπάσματα κλπ (μόνον με κοπριά)και μέτριος τουρισμός. (Οι μεγάλοι τουριστικοί πληθυσμοί θα δημιουργήσουν προβλήματα). Αλλά ο Ελληνικός τουρισμός, πλην της εξαρτήσεώς του από την γενικότερη οικονομική κατάσταση των χωρών προελεύσεως των τουριστών) εξαρτάται εν πολλοίς και από τις διαθέσεις της Τουρκίας! Ένας βρυχηθμός της Γείτονος δυστυχώς απομακρύνει τους τουρίστες από την Ελλάδα!! Θα πρέπει δηλ. να επανέλθουμε στην παλαιολιθική κατάσταση των τροφοσυλλεκτών! Κυνηγοί και αλιείς (και αυτά με μέτρο!) και συλλέκτες καρπών..
Γιαυτό πιστεύω primum vivere deinde philosophare!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βαρδάκα, κάκιστον το δικολαβεῖν ἐπὶ ἐπιστημονικῶν θεμάτων. Θυμηθῆτε τοὺς δικαστὲς τοῦ Γαλιλαίου.

Γι' αὐτὸ ὑπομονετικῶς ἐπαναλαμβάνω:

1. Γιὰ τὰ περὶ ἐξορύξεως χρυσοῦ διαβάστε τὴν βιβλιογραφία - τὴν ἐπιστημονική, ὄχι τὴν προπαγανδιστικὴ τοῦ τρίο Τσοχατζόπουλος/Πάχτας/Παπακωνσταντίνου & ΜΜΕ.

2. Καμμία σχέση δὲν ἔχει ἡ Ὀξυὰ, ἡ Χαλκιδικὴ καὶ ὁ ἐμίρης μὲ μεταποίηση. Οὔτε ἡ μετποίηση μετακόμισε ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα λόγῳ περιβαλλοντικῶν μεριμνῶν. Ὑποθέτω ξέρετε πόσα εἶναι τὰ μεροκάματα στὴν Κίνα.

3. Γιὰ τὰ περὶ λιπασμάτων στὴν γεωργία διαβάστε καὶ πάλι τὴν βιβλιογραφία. Ἡ σύγχρονη μέθοδος καλλιέργειας λέγεται ὀλοκληρωμένη γεωργικὴ καλλιέργεια καὶ χρησιμοποιεῖ λιπάσματα χωρὶς νὰ κάνει κατάχρηση καὶ χωρὶς νὰ καταστρέφει τὸ περιβάλλον. Προφανῶς ὑπάρχει καὶ ἡ βιολογικὴ καλλιέργεια ποὺ χρησιμοποιεῖ βιολογικὰ λιπάσματα - ὄχι μόνον κοπριά. Ἐνημερωθῆτε.

4. Περὶ τουρισμοῦ ἤμουν σαφής. Ὄχι, τουρισμὸς δὲν εἶναι μιὰ βίλλα ἑνὸς μεσανατολίτη τρομοκράτη σὲ ἕνα πανέμορφο συγκρότημα ἔρημων νησιῶν, τὸ ὁποῖον μένοντας ἄθικτο, ἀφ' ἑαυτοῦ φέρνει τουρίστες - καὶ μάλιστα ὑψηλοῦ ἐπιπέδου - σὲ ὅλην τὴν γυρω περιοχή.

5. Τὰ περὶ τουρισμοῦ καὶ Τουρκίας δὲν βλέπω τὶ σχέση ἔχουν μὲ τὸν ἐμίρη. Ἐκτὸς ἂν ὁ τελευταῖος ἔχει ὑποσχεθεῖ νὰ μᾶς λύσει καὶ τὰ ἑλληνοτουρκικά...

6. Τὰ περὶ τροφοσυλλεκτῶν, κλπ. εἶναι δικά σας λόγια καὶ δὲν μὲ ἀφοροῦν. Διαψεύδονται ἄλλωστε ἀπὸ ὅλες τὶς τεχνολογικὰ ἀνεπτυγμένες περιοχὲς τοῦ "πρώτου", ὄχι τοῦ τρίτου κόσμου, ποὺ κατ' ἐξοχὴν νοιάζονται γιὰ τὸ περιβάλλον καὶ τὸν πολιτισμό τους καὶ βεβαίως δὲν ἀποζοῦν συλλέγοντας τρόφιμα...

7. Ὑπονοεῖτε ὅτι πρῶτα πρέπει νὰ ζήσομε καὶ μετὰ νὰ σκεφθοῦμε. Ταπεινῶς ἰσχυρίζομαι ὅτι στὸν σημερινὸ περίπλοκο κόσμο αὐτὸ εἶναι ἀδύνατον.