ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


25.3.15

ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΤΑ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΙΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


Σε συμπλήρωση της προηγουμένης μου αναρτήσεως.

Είδα σήμερα και άλλο εργολαβικό δίκης του κ. Κατρούγκαλου να δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα σε φωτοαντίγραφο και μάλιστα ολόκληρο αυτή την φορά.


Οι απορίες που είχα εκφράσει στην προηγουμένη ανάρτησή μου, δυστυχώς, όχι μόνον δεν αναιρέθηκαν αλλά, αντιθέτως, πολλαπλασιάστηκαν..
Παρατήρηση 1η.
Το εργολαβικό φέρει μεν ημερομηνία υπογραφής του την 27/1/2015,(ημερομηνία ορκωμοσίας του ως Υπουργού) πλην όμως κατετέθη στον ΔΣΑ την 30/1/2015!!!
Παρατήρηση 2α.
Η ημερομηνία συντάξεως του εργολαβικού είναι γραμμένη με το χέρι ολόκληρη (ημέρα, μήνας, έτος) σε κενό που είχε αφεθεί εκ των προτέρων. Επίσης με το χέρι (ιδιογράφως) έχει διορθωθεί τόσο η αναγεγραμμένη διεύθυνση της εταιρείας. Η δ/νση Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32 που είναι της παλαιάς εταιρείας του έχει διορθωθεί χειρογράφως σε Λυκαβηττού 1α, που είναι της νέας εταιρείας του. Ακόμη και η επωνυμία της παλαιάς εταιρείας του έχει διορθωθεί χειρογράφως στην επωνυμία της νέας εταιρείας του. Η διόρθωση αυτών στοιχείων στο αρχικό κείμενο στον Η/Υ και η επανεκτύπωση του δισέλιδου δεν εχρειάζετο χρόνο μεγαλύτερο από μερικά δευτερόλεπτα. Γιατί προτιμήθηκε ο μη δόκιμος τρόπος της χειρόγραφης διόρθωσης; Άγνωστο. Έτσι όμως μπορούν οι κακόβουλοι να κάνουν την εξής πονηρή -και αποκρουστέα για εμένα- σκέψη. Το εργολαβικό αυτό, καθώς και τα άλλα που τυχόν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, συνετάγη με κενή ημερομηνία όταν ο κ. Κατρούγκαλος ήταν μέλος της παλαιάς εταιρείας και είχε έδρα στην παλαιά δ/νσή της, δεν παρεδόθη στην παλαιά εταιρεία αλλά, διορθωμένο, κατετέθη υπέρ της νέας εταιρείας. Μπορεί βεβαίως να υπάρχει και κάποια άλλη εξήγηση την οποία εγώ αγνοώ.
Παρατήρηση 3η
Το φαξ φέρει ημερομηνία 24/4/2011. Τι συμβαίνει με το φαξ σε ένα τόσο μεγάλο δικηγορικό γραφείο;
Παρατήρηση 4η.
Το εργολαβικό περιορίζεται στην διεξαγωγή της δίκης μόνον στον 1ο βαθμό. Κατά τον Κώδικα Περί Δικηγόρων (άρθρο 60) όμως η εργολαβία δίκης εκτείνεται υποχρεωτικώς μέχρι τελεσιδικίας.
Παρατήρηση 5η
Ο κ. Κατρούγκαλος, ως Καθηγητής Νομικής (άρθρο 32 του Κώδικος περί Δικηγόρων) τελεί σε μερική αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητος όσον αφορά σε δίκες σε Δικαστήρια του 1ου βαθμού. Ο περιορισμός αυτός που παλαιότερα ήταν μεγαλύτερος (απέκλειε στους Καθηγητάς κλπ των ΑΕΙ την δικηγορία και στο Πολιτικό Εφετείο) έχει διπλό λόγο υπάρξεως. Πρώτο να μην ξημεροβραδιάζονται οι Καθηγητές κλπ των ΑΕΙ στα Δικαστήρια. Και Δεύτερον. Να μην ασκείται αθέμιτος ανταγωνισμός στους λοιπούς Δικηγόρους.
Πως λοιπόν ο κ. Κατρούγκαλος αναλαμβάνει και περιορίζει την υποχρέωση του μόνον στην δίκη του 1ου βαθμού για την οποία έχει αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητος;
Πρόσθετες απορίες στο ζήτημα αυτό δημιουργούνται και από το άρθρο 3 του εργολαβικού. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό η αμοιβή του κ. Κατρούγκαλου διατηρείται ακεραία και σε περίπτωση καταργήσεως της αντιδικίας εξ οιουδήποτε λόγου, συμβιβασμού, νομοθετικής λύσεως ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας και αν συμβεί τούτο. Δηλ. ακόμη και προ της πρώτης συζητήσεως στον 1ο βαθμό δικαιοδοσίας, ακόμη και την επομένη της καταρτίσεως του εργολαβικού.
Παρατήρηση 6η
Ορίζεται ρητώς στο εργολαβικό ότι επί λύσεως της εταιρείας στα εξ αυτού δικαιώματα υπεισέρχεται μόνον ο κ. Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: