ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

11.2.16

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ..

Το τραγικότερο από όσα συμβαίνουν στην χώρα μας είναι η κατάσταση της παιδείας, κατάσταση στην οποία μας οδήγησε το υπερσυνδικαλισμένο και κομματικοποιημένο συνδικάτο των εκπαιδευτικών, κατάσταση άθλια, κατάσταση φοβάμαι χωρίς αναστροφή…. 
Σκεφθείτε  ότι η αναλογία εκπαιδευτικών προς εκπαιδευόμενους στην Ελλάδα είναι διπλάσια της Φιλανδίας που έχει την καλλίτερη εκπαίδευση στην Ευρώπη  μετά την Ελβετία ενώ η δική μας  εκπαίδευση είναι η χειρότερη στην Ευρώπη κατά τον ΟΑΣΑ.
Αντιγράφω από την σημερινή Καθημερινή κείμενο του Απ. Λακασά σχετικά με αποτελέσματα του (Οργανισμού του ΟΑΣΑ) PISA. Αποτελέσματα που βγήκαν μετά από διαγωνισμό. Γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί το ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πλειοψηφία σε δύο  διαδοχικές γενικές εκλογές και σε ένα δημοψήφισμα. (Αν και επεδίωκε να χάσει το δημοψήφισμα..).
Το ερώτημα δεν είναι πως κέρδισε τις εκλογές το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πως δεν τις είχε κερδίσει  πολύ νωρίτερα..
Με μέσο όρο βαθμολογίας μεταξύ μαθητών  όλων των Χωρών  του ΟΟΣΑ για τους καλλίτερους μαθητές στα Μαθηματικά 3,3 οι Έλληνες μαθητές παίρνουν 0,6 και οι Κινέζοι 30,8. Στην κατανόηση κειμένου με μ.ο. 1,2 οι Έλληνες παίρνουν 0,5 και οι Κινέζοι 3,8. Στις φυσικές επιστήμες με μ.ο. 1,2 οι Έλληνες παίρνουν 0,2 και οι Κινέζοι 4,2!! 
Βλ. τον πίνακα που ακολουθεί.
Συνεχίζω από τον Λακασά.
«Τουλάχιστον ο ένας στους τέσσερις Ελληνες μαθητές δεν είναι σε θέση να εντοπίζει πληροφορίες σε ένα κείμενο, να διενεργεί διαδικασίες ρουτίνας ακολουθώντας οδηγίες, να κάνει απλή σύνδεση ανάμεσα στην πληροφορία που βρίσκεται στο κείμενο και σε κοινή καθημερινή γνώση. Αυτό υποδηλώνει ο πάτος στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα στα ποιοτικά δεδομένα που μετράει ο ΟΟΣΑ για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών-μελών του.

Ειδικότερα, χθες, ο ΟΟΣΑ παρουσίασε μια ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων στους διαγωνισμούς PISA από το 2003 έως και το 2012. Ο διαγωνισμός PISA διενεργείται κάθε τρία χρόνια και σε αυτόν μετέχουν 15χρονοι μαθητές από τις χώρες του ΟΟΣΑ, εξεταζόμενοι στα Μαθηματικά, στην Κατανόηση Κειμένου και στις Φυσικές Επιστήμες. Το PISA δίνει πλήθος πληροφοριών που δεν προσφέρει καμία άλλη έρευνα εθνική ή διεθνής, όπως είναι π.χ. τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση, οι στάσεις και οι πεποιθήσεις τους, οι στρατηγικές μάθησης που ακολουθούν, το κλίμα που επικρατεί στο σχολείο, οι δραστηριότητες που οργανώνει το σχολείο, τα εξωσχολικά μαθήματα, η χρήση των νέων τεχνολογιών εντός και εκτός σχολείου.


Στον διαγωνισμό του 2012, η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη και τελευταία ομάδα χωρών, με μέση επίδοση χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Μεταξύ 65 χωρών, στην Κατανόηση Κειμένου η Ελλάδα ήταν στην 39η θέση και στη 41η θέση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες…».


Γ ια το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος βλ.

http://www.kathimerini.gr/848992/article/epikairothta/ellada/ta-apotelesmata-toy-pisa-apogohteyoyn


Δεν υπάρχουν σχόλια: