ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


14.6.07

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΣΥΡΘΗ.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ…


Μετά από τηλεφώνημα του κ. Πρωθυπουργού ο Υπουργός Γεωργίας (Αγροτικής Ανάπτυξης λέγεται τώρα.. θου Κύριε φυλακήν των στοματί μου «όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε») κ. Μπασιάκος απέσυρε (ν)τροπολογία που είχε ο ίδιος καταθέσει σε άσχετο (ως συνήθως γίνεται) νομοσχέδιο.

Με την (ν)τροπολογία αυτή απαγορευόταν η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις. Προσωρινά βεβαίως μέχρις την ολοκλήρωση της συντάξεως των δασικών χαρτών. Φέξε μου και γλίστρησα! Από το 1979 έχει αρχίσει η κατάρτιση τους και έχει περατωθεί μικρό μόνο μέρος της συνολικής εργασίας..

Φοβήθηκε προφανώς ο ευαίσθητος κ. Υπουργός μήπως τα Δικαστήρια αδικήσουν κάποιο καταπατητή δημοσίας δασικής εκτάσεως.. Και ύστερα από την γνωστή προπαγάνδα των κακοποιών και των ευαισθήτων ότι, δήθεν, τα Δικαστήρια επιβάλλουν τώρα αυστηρές ποινές μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Υπουργός προφανώς θα σκέφτηκε «Λες να αδικήσουν κάποιο φουκαρά καταπατητή και του γκρεμίσουν την αυθαίρετη έπαυλη και το έχω βάρος στην συνείδησή μου..». Μερικοί (λίγοι) δύσπιστοι για τις αγαθές προθέσεις του κ. Υπουργού λένε αντιθέτως ότι με την (ν)τροπολογία αυτή έδινε σύνθημα στους επαγγελματίες ψηφοφόρους να ορμήσουν, να πυρπολήσουν και καταπατήσουν ότι ακόμη έχει παραμείνει από δάση και δασικές εκτάσεις στην χώρα μας. Δεν τους πιστεύω τους μικρόψυχους..

Πάντως προς τιμή του ο κ. Γ. Σουφλιάς ως συναρμόδιος Υπουργός (Περιβάλλοντος) δεν συνυπέγραψε την (ν)τροπολογία, που προφανώς ως ακραίως αντισυνταγματική δεν θα είχε και τύχη στα Δικαστήρια και κυρίως στο Ε! Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και η μεν (ν)τροπολογία με παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού απεσύρθη, πλην όμως ο κ. Υπουργός παρέμεινε ως προστάτης των δασών..

8 σχόλια:

Univers είπε...

Και το θέμα παρεπέμφθη σε διάλογο!

Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει εν καιρώ ανάλογη διάταξη από τα δύο μεγάλα κόμματα (δεν ξέρω τι τύχη θα έχει στο Συμβούλειο της Επικρατείας).

Οι αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ κυρίως επήγαζαν από το ότι δεν θα φαινόταν αυτό ως ευεργέτης των...αδικοπαθούντων παρανόμων καταπατητών. Άλλωστε η αρπαγή δημόσιας γης (και μάλιστα δασικής) έχει στην Ελλάδα διακομματική και διαχρονική στήριξη.

Unknown είπε...

ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΗ -ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΙΣΩΣ- ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ) ΣΤΙΣ 16.10.2007 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΑΙΖΟΝΕΤΕΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ..

Univers είπε...

"Γη αρπάξατε όπου βρείτε, η Ελλάς οικοδομείται!" έλεγε ο μακαρίτης ο Παπαδούκας στο Εθνικόν Απόρρητον, που το συνιστώ στους υποψιασμένους.

Θα περάσουν ώρες με άφθονο αβίαστο γέλιο, όταν θα καταβροχθίζουν την σε έμμετρο λόγο ανατομή και αποδόμηση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας (από παιδεία σε υγεία και από νοθεία σε αρπαγή γης).

Κλείνοντας όμως το βιβλίο ίσως να μελαγχολήσουν όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι γράφτηκε γύρω ατο 1985 και ότι οι ομοιότητες με το σήμερα είναι θλιβερές 22 χρόνια μετά...

Univers είπε...

Είδα και το φωτο-post για τις μαιζονέτες. Φαιδρό και θλιβερό ταυτόχρονα. Πολύ πιο σίγουρο δυστυχώς είναι ότι η περιοχή θα κατατμηθεί και θα ανεγερθούν μαιζονέτες παρά ότι θα καταρτισθούν επιτέλους δασικοί χάρτες (στο ότι δήθεν επίκειται κατάρτιση δασικών χαρτών πόνταρε η αποσυρθείσα...ντροπολογία ως δικαιολογία για την αναστολή κατεδαφίσεων!).

Univers είπε...

Ευχαριστώ και για την παραπομπή στο blog μου...

Unknown είπε...

ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΤΚΙΚΟ! ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΤΕ!

Unknown είπε...

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΤΗΣ 15/6/2007 22.15.
ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΩΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ.
ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ!!
ΔΗΛ. ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!!
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΠΛΗΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ..
ΩΡΑΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!