ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

14.6.07

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΣΥΡΘΗ.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ…


Μετά από τηλεφώνημα του κ. Πρωθυπουργού ο Υπουργός Γεωργίας (Αγροτικής Ανάπτυξης λέγεται τώρα.. θου Κύριε φυλακήν των στοματί μου «όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε») κ. Μπασιάκος απέσυρε (ν)τροπολογία που είχε ο ίδιος καταθέσει σε άσχετο (ως συνήθως γίνεται) νομοσχέδιο.

Με την (ν)τροπολογία αυτή απαγορευόταν η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις. Προσωρινά βεβαίως μέχρις την ολοκλήρωση της συντάξεως των δασικών χαρτών. Φέξε μου και γλίστρησα! Από το 1979 έχει αρχίσει η κατάρτιση τους και έχει περατωθεί μικρό μόνο μέρος της συνολικής εργασίας..

Φοβήθηκε προφανώς ο ευαίσθητος κ. Υπουργός μήπως τα Δικαστήρια αδικήσουν κάποιο καταπατητή δημοσίας δασικής εκτάσεως.. Και ύστερα από την γνωστή προπαγάνδα των κακοποιών και των ευαισθήτων ότι, δήθεν, τα Δικαστήρια επιβάλλουν τώρα αυστηρές ποινές μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Υπουργός προφανώς θα σκέφτηκε «Λες να αδικήσουν κάποιο φουκαρά καταπατητή και του γκρεμίσουν την αυθαίρετη έπαυλη και το έχω βάρος στην συνείδησή μου..». Μερικοί (λίγοι) δύσπιστοι για τις αγαθές προθέσεις του κ. Υπουργού λένε αντιθέτως ότι με την (ν)τροπολογία αυτή έδινε σύνθημα στους επαγγελματίες ψηφοφόρους να ορμήσουν, να πυρπολήσουν και καταπατήσουν ότι ακόμη έχει παραμείνει από δάση και δασικές εκτάσεις στην χώρα μας. Δεν τους πιστεύω τους μικρόψυχους..

Πάντως προς τιμή του ο κ. Γ. Σουφλιάς ως συναρμόδιος Υπουργός (Περιβάλλοντος) δεν συνυπέγραψε την (ν)τροπολογία, που προφανώς ως ακραίως αντισυνταγματική δεν θα είχε και τύχη στα Δικαστήρια και κυρίως στο Ε! Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και η μεν (ν)τροπολογία με παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού απεσύρθη, πλην όμως ο κ. Υπουργός παρέμεινε ως προστάτης των δασών..

Δημοσίευση σχολίου