ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.6.07

ΣΥΦΙΛΙΔΟΣΗΜΟ Η ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πολλοί νομικοί, και κυρίως συνταγματολόγοι, αφελώς, πιστεύουν ότι η θέσπιση Συντάγματος και η διενέργεια τιμίων εκλογών αρκούν για την εγκαθίδρυση του Δημοκρατικού καθεστώτος σε κάποια χώρα.

Πλανώνται πλάνην οικτράν..

Παράδειγμα η «Επανάσταση» της Γ! Σεπτεμβρίου 1843 και οι εκλογές που ακολούθησαν. Οι εκλογές διήρκεσαν επί δύο μήνες και σε Ελληνικό πληθυσμό μικρότερο των 2.000.000 κατοίκων υπήρξαν περί τους 800 νεκρούς..

Η Επανάσταση ήταν το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της Αγγλίας και της Γαλλίας και των προεστών.. Η πολιτική της Αγγλίας και της Γαλλίας ήταν η διατήρηση του Μεγάλου Ασθενούς (της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και η παρεμπόδιση της Ρωσίας να την διαλύσει. Ο Όθων, (συντασσόμενος με την Ρωσία) επεδίωκε την διάλυση της ώστε η μικρή τότε Ελλάδα να μεγαλώσει σε βάρος της διαλυομένης Αυτοκρατορίας. Δηλ. οι χώρες αυτές επεδίωκαν να περιορίσουν την εξωτερική πολιτική του Βασιλέως Όθωνος και να τον συνετίσουν.

Οι προεστοί απλώς ενδιεφέροντο να ξαναπάρουν την εξουσία που είχαν κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας αλλά και της Επανάστασης και την οποία είχαν χάσει από τον Καποδίστρια και τον Όθωνα.

Ποιος ήταν ο συνειρμός που μου θύμισε τις σκέψεις μου αυτές;

Το δημοσίευμα της χθεσινής (17.6.2007) Κυριακάτικης Καθημερινής για το σχέδιο Μάρσαλ και η συνέντευξη που έδωσε στον Αθανάσιο Έλλις ο Τζέιμς Γουόρεν, εκ των επικεφαλής της Αμερικανικής Αποστολής τότε στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένως έγινε η εξής αίτηση του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης στην Αμερικανική Αποστολή.

«Προς τον διευθυντή της αμερικανικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη,

Η Ένωση Ιατρών Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να σας γνωστοποιήσει τα κάτωθι: Στην Ελλάδα, όπως φανταζόμαστε και στην Αμερική, όποτε ανθρώπινες ανακαλύψεις και η βιομηχανική πρόοδος τείνουν να πλήττουν μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, η πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση να αποζημιώνει τους επαγγελματίες που πλήττονται από την πρόοδο.

Καθώς κατά τη μεταπολεμική περίοδο η πενικιλίνη έχει εξαφανίσει τα αφροδίσια νοσήματα, προς όφελος της πολιτείας και της κοινωνίας, αλλά έχει προκαλέσει οικονομική ζημία στους ιατρούς που ασχολούνται με το θέμα, ζητήσαμε από το κράτος να χρεώνει κάθε χάπι αντιβιοτικού επιπλέον 200 δραχμές με τις οποίες να αποζημιώνει αυτούς που έχουν πληγεί. Το κράτος συμφωνεί επί της αρχής να ικανοποιήσει το αίτημά μας, αλλά υποστηρίζει ότι η Αμερικανική Αποστολή δεν το επιτρέπει. Γι' αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να προβείτε στα απαραίτητα βήματα για τη θετική επίλυση του ζητήματος».

Τα σχόλια περιττεύουν..

1 σχόλιο:

squarelogic είπε...

Προχωρημενη η Ε.Ι.Θ!!!

με κατι τετοια εχει καταντησει το πολυ δυσκολο και απαιτητικο επαγγελμα του γιατρου ανυποληπτο στη χωρα αυτη.

Τη χωρα που οι πολιτες της πληρωνουν καποια λεφτα στο ΙΚΑ πχ(οχι κακο ντηλ αν ασφαλιζεις 4μελη οικογενεια...)και προσδοκουν περιθαλψη επιπεδου Χαρβαρντ,οσο το δυνατον εγγυτερα στο σπιτι τους,και απο γιατρους που αμειβονται λιγοτερο απο τους (πρωτοβαθιας εκπαιδευσεως...)κλητηρες του Υπ.Οικονομιας.

Μεγαλες προσδοκιες...(ή το προαιωνιο ερωτημα "η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα?"