ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


7.12.07

ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...

5 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Mάλλον έφυγαν με τα λεφτά της εταιρείας για χώρες εξωτικές, οπου με αραπίνες μαύρες ερωτιάρες, με ουίσκι και γλυκές κιθάρες απολαμβάνουν επιτέλους μια ευχάριστη ζωή..

Unknown είπε...

Το πιθανότερο είναι να είναι οι ίδιοι η εταιρεία ("Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων η Απάτη") και να έκλεισαν την εταιρεία τους τρώγοντας τα λεφτά της αγοράς.
Και να άνοιξαν νέα εταιρεία στην ίδια ή κάποια άλλη κοντινή γειτονιά (μην χάσουν οι άνθρωποι και την πελατεία τους!!) στο όνομα όμως των μανάδων τους ή των συζύγων τους στην οποία (νέα εταιρεία)οι ατυχήσαντες "επιχειρηματίες" να εργάζονται ως υπάλληλοι οι φουκαράδες.. Με άλλη επωνυμία, με άλλο ΑΦΜ και άλλο ΑΡΜΑΕ ποιος τους βρίσκει, ποιος τους πιάνει...

ZouZouna είπε...

Εμένα μου ήρθε να τραγουδήσω "Αθήηηηνα, Αθήηηηνα, ....χαρά της γης, και της αυγής, μικρό γαλάάάάζιο κρίνο" κλπ. Aχ ! Νεοέλληνες κομπιναδόροι, ανεμοδούρες !

Univers είπε...

Καπιταλισμός εν Ελλάδι...

Ας μας πει ο locuspublicus αν τέτοιες "χρεωκοπίες" όπου ο επιχειρηματίας γίνεται πιο πλούσιος και ανοίγει τα πανιά του για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες συμβαίνουν στις ΗΠΑ και πώς αντιμετωπίζονται...

Unknown είπε...

Ίσως θα έπρεπε να ονομάσω το κείμενο "ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ;
Η παροιμιακή φράση, όχι πλέον ιδιαιτέρως σε χρήση, ξεκινά από το εξής γεγονός που συνέβη στα Μέγαρα στις αρχές του 20ουή στο τέλςο; του 19ου αιώνα.
Καποιος Παναγής (μη Μεγαρίτης)είχε αρραβωνιαστεί στα Μέγαρα (ταυτοχρόνως) 2-3 Μεγαρίτισες. Αφού πήρε τις προίκες ως προκαταβολή (και ότι αλλο είχαν πολυτιμότερο οι μέλλουσες νύφες) συνεφώνησε, ύστερα από μεγάλη οικογενειακή πίεση, να τις νυμφευθεί. Ώρισε την ίδια ημερομηνία γάμου σε διάφορες Εκκλησίες των Μεγάρων.
Βεβαίως δεν πήγε σε καμμία!
Και οι ανήσυχες νύφες και οι συγγενείς τους τους τριγύριζαν στα Μέγαρα ρωτώντας με αγωνία "Μην είδατε τον Παναγή;"
Έκτοτε οι επιβάτες των λεωφορείων και των τραίνων που περνούσαν από τα Μέγαρα περιέπαιζαν τους Μεγαρίτες με την ίδια φράση. Και εισέπρατταν πετροβολητά και ύβρεις..
Την ιστορία μου είχαν διηγηθεί οι γονείς μου.
Θυμήθηκα και μιά άλλη ιστορια από την αρχήε τηε δικηγορ΄'ιας μου,
Ν΄'εςο δικηγόρος ήμουν νομικόε σύμβουλος μιας ετειρεάις εισαγωγής μηχανημα΄των παραγωγής ήχου και εικόνας και πααργωγλης τηλεοράεων.. (Ναι τότε κατεσκευάζονταν στην Ελλάδα τηλεοράσεις....).
Ο Δ/ντής πωλήσεων της εταιρείας (Γιώργος Ιωαννίδης, τι να γίνεται άραγε;) αητός κυριολεκτικά! Στους επίφοβους και υποψήφιους για κανόνι πέλατες τηλεφωνούσε πολύ συχνά.. Ενδιεφέρετο για την υγεάΙς τους..
Ένας, με κάποιο κα΄τα΄στηαμ κοντα΄στην πλατεία Αμεριής, ένα πρωί δεν απαντύσε στα τηλεφωνήματα..
Ο Γιώργος υποψιασμένος (βρισκόμουν για άλλη αιτία στο γραφείο του) μου λέει "Ο παληοπ.....ς μου την κοπάνησε". Εγώ του είπα ότι είναι υπερβολικός κλπ κλπ. Σαν απάντηση με ερωτά αν βάζω στοίχημα. Εγώ δέχτηκα. Φεύγουμε αμέσως και πάμε στο κατάστημα. Στην πόρτα χαρτί "Επιστρέφω αμέσως". Στην βιτρίνα και στο μαγαζί εμπορεύματα. Ρωτάμε δίπλα (αν θυμάμαι καλά ήταν ένα κουρείο) και μας λένε ότι τον είδαν το πρωί. Ζητάω από τον Γιώργο το στοίχημα. Αυτός με το έμπειρο μάτι του είχε δει ότι τα λιγοστά εμπορεύματα που υπήρχαν έκανα μεν μπούγιο (με τον τρόπο μάλιστα που είχαν τοποθετηθεί) πλην όμως ήσαν ασημάντου αξίας. Και αρνήθηκε βεβαίως να πληρώσει.. Τελικά το στοίχημα το έχασα εγώ! Ο τύπος, όπως έγινε γνωστό ύστερα από λίγες ημέρες, την είχε κοπανήσει κυριολεκτικά..