ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


11.12.07

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ. ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.

5 σχόλια:

Univers είπε...

...ή αλλιώς: Οι εργαζόμενοι Έλληνες του Δημοσίου απεργούν για την διασφάλιση των κεκτημένων και παρεμποδίζουν και τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα να πάνε στη δουλειά τους, κάνοντάς τους έτσι συμμέτοχους σε μια απεργία για να διασφαλιστούν για τους πρώτους δικαιώματα που οι τελευταίοι δεν βλέπουν και δεν θα δουν ούτε στα πιο τρελλά όνειρά τους.

Locus Publicus είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του univers. Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου καλούν επίσης σε συμπαράσταση και τους απανταχού καλλιτέχνες-θεματοφύλακες της αντίδρασης, καθώς και τους φοιτητές που αφού έχουν τελειώσει με το ιερό θέμα της στελέχωσης των πανεπιστημίων μας, σπάνε και κανα εργαστήριο για συμπαράσταση. Περιμένω και δήλωση Θεοδωράκη για τα το καταπάτημα των κεκτημένων (πιθανώς και συναυλία με έξοδα του υπουργείου).

Unknown είπε...

Πράγματι η απεργία περιορίστηκε στον Δημόσιο Τομέα. Τα υποζύγια του ιδιωτικού Τομέως, η γαλακτοφόρος δηλαδή αγελάδα, που τρέφει τον Δημόσιο Τομέα, δούλεψαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κανονικά..
Αλίμονο εάν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες απεργούσαν για την εξασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών, των γιατρών κλπ.
Πάντως οι απεργίες ναι μεν δεν ενισχύουν το εξαγωγικό εμπόριο, πλην όμως βοηθούν στην εξαγωγή θέσεων εργασίας. Στα Βαλκάνια και την Άπω Ανατολή κυρίως.
Τέλος δεν είναι αλήθεια ότι στις απεργίες ο κύκλος εργασιών πέφτει.
Σήμερα στο Μετρό (τις ώρες της λειτουργίας του) λόγω του συνωστισμού, οι πορτοφολάδες (ημεδαποί και κυρίως αλλοδαποί) βρήκαν την καλύτερή τους!!

squarelogic είπε...

Θα διαφωνήσω λιγο με το πετυχημένο λογοπαίγνιο σας:υπαρχουν και εργαζόμενοι στον Δημοσιο τομεα που εργαζονται φιλοτιμα.Το προβλημα μεγαλώνει απο τις δυσλειτουργίες που προκαλεί στο Συστημα η ατιμώρητη υπολειτουργία των υπολοιπων!Ετσι,ενα υπουργειο ή ενα Νοσοκομείο μπορει να φαινονται οτι λειτουργουν αθλια,επειδη καποιοι λιγοι σε νευραλγικά ποστα δεν κανουν την δουλεια τους.Και το θεμα ειναι οτι μετα την "πρασινη εξισωση προς τα κατω" δεν νοείται μηχανισμος ελεγχου,αποδοσης ευθυνων και εκκαθάρισης αυτών των ανθρωπων.

Unknown είπε...

#
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στον Δημόσιο Τομέα υπάρχουν "οι αμνοί οι αίροντες τις αμαρτίες του κόσμου" που καταϊδρώνουν και ξεσκίζονται στην δουλιά!!
Είναι δυστυχώς λίγοι..Αλλά και περισσότεροι εάν ήσαν ακόμη δεν θα γινόταν τίποτε "επειδή κάποιοι λίγοι σε νευραλγικά πόστα δεν κάνουν την δουλειά τους" όπως λέτε!!
Για να ευθυμήσουμε λιγάκι τώρα..
Είδα στην τηλεόραση χθες μεγαλο πανώ που έγραφε "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ". Ελεος που θα βάζουμε χέρι; Στους άνδρες;
Το πανό είχε ένα περίεργο κόκκινο χρώμα.. Μάλλον προς το ροζ πήγαινε..