ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.12.07

ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Εάν η οικογένεια του Χρ. Ζαχόπουλου συγκεντρώσει όλα όσα αυτές τις ημέρες χωρίς στοιχεία (ακόμη τουλάχιστον) λέγονται και γράφονται στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στον Τύπο, στις κομματικές ανακοινώσεις για οικονομικές του ατασθαλίες στην διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. (Η λάσπη πετιέται προς πάσα κατεύθυνση μπροστά στον ανεμιστήρα που λειτουργεί στο μέγιστο της ταχύτητας που έχει).

Εάν ο δικηγόρος που θα χειρισθεί για λογαριασμό τους την υπόθεση δεν υπολογίζει, ούτε και έχει λόγο να υπολογίζει, τα ΜΜΕ και τα κόμματα.

Τότε η οικογένεια Ζαχοπούλου θα γίνει από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδος..

Εκτός εάν οι εναγόμενοι (Μ.Μ.Ε., δημοσιογράφοι, κόμματα) μπορέσουν να αποδείξουν (όπως τους υποχρεώνει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) πλήρως τους περί διαφθοράς του (ανοικτούς ή/και κεκαλυμμένους) ισχυρισμούς τους..

10 σχόλια:

Univers είπε...

Μία επιδέξια κυρία (από τις πολλές που κυκλοφορούν εσχάτως) έπαιξε το "πάρτα όλα" ρίχνοντας στην παρτίδα προσωπική γοητεία επί σημαντικά μεγαλύτερου και εμφανισιακά μειονεκτούντος αρσενικού. Όταν δεν της βγήκε η μονιμοποίηση και πιθανώς ό,τι θα συνεπαγόταν μια μόνιμη θέση εκ δεξιών σημαντικού προσώπου υπουργείου, σκέφτηκε να εισπράξει κάποια "αντισταθμιστικά ωφέλη". Όταν διαπίστωσε ότι ο εκβιασμός με ροζ περιεχόμενο δεν περνούσε το 'ριξε σε απειλές αποκαλύψεων για οικονομικά σκάνδαλα. Τα μεγάλα κανάλια όμως δεν δημοσιοποίησαν τους ισχυρισμούς και τα "ντοκουμέντα" της (οπτικά ή άλλα), είτε διότι αφορούσαν αμιγώς προσωπικές (ροζ) υποθέσεις είτε γιατί δεν υπήρχε αρκετή τεκμηρίωση για τα τυχόν δημοσίου ενδιαφέροντος θέματα.

Ήρθε και η απόπειρα και της χάλασε το παιχνίδι. Ο αιφνιδιασμός της απόπειρας υπήρξε τέτοιος που και το μπλοκ Μπόμπολα δεν μπόρεσε να οργανώσει την παρουσίαση του θέματος ώστε να δοθεί ευθύς εξ' αρχής η εικόνα του πολιτικού σκανδάλου και όχι της ροζ ιστορίας. Η ίδια η Τρέμη, στο πρώτο δελτίο των 20:00 μετά την απόπειρα ομολόγησε ότι η κυρία ήρθε στο κανάλι και τους παρουσίασε (ή ισχυρίστηκε ότι διαθέτει) υλικό με προσωπικό χαρακτήρα και ότι ως τέτοιο δεν ήταν δημοσιεύσιμο, γι' αυτό και την έστειλαν όπως ήρθε. Κανένα λόγο δεν έκανε στο δελτίο αυτό η Τρέμη για σκάνδαλα, ευνοϊκές αποφάσεις, αποχαρακτηρισμούς κτλ. ως περιεχόμενο του υλικού που εκόμισε στο κανάλι η εν λόγω.

Η ίδια βέβαια η κατηγορουμένη για εκβιασμό έχει κάθε λόγο να αρνείται την σχέση της με τον Ζαχόπουλο, σχέση για την οποία φαίνεται ότι είχε βουήξει όλη Αθήνα. Αλλά η όψιμη προσπάθειά της να εμφανιστεί ως αυτή που ήθελε να αποκαλύψει σκάνδαλα που αφορούν διαχείριση δημοσίου χρήματος δεν με πείθει καθόλου και την βρίσκω αστεία. Την δουλειά της ήθελε να κάνει, έριξε τη σβούρα μήπως βγει το "πάρτα όλα" αλλά ατύχησε, έκοψε η κρέμα, δεν βγήκε το κόλπο και τώρα παριστάνει τον Ρομπέν των Δασών.

Υ.Γ.(1): Τα παραπάνω σκιαγραφούν την εικόνα που εισέπραξα από το timing της ιστορίας και δεν απορρίπτουν την πιθανότητας να υπήρχαν ή και να τεκμηριωθούν σκάνδαλα δημοσίου ενδιαφέροντος στο άμεσο μέλλον. Αλλά ουδεμία σχέση θα έχουν με τα κίνητρα και τις αφετηριακές προθέσεις της κατηγορουμένης.

Υ.Γ.(2): Ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να εξανίσταμαι είναι ότι ενώ ο αντιπολιτευτικός τύπος δεν της είχε δώσει βήμα για τους ισχυρισμούς της (γιατί προφανώς άλλοτε αφορούσαν αμιγώς προσωπικά θέματα και άλλοτε ήταν αδύνατον να τεκμηριωθούν), τώρα επιδίδεται στο άθλημα δημιουργίας κλίματος σκανδάλων. Όταν τους παρουσιάσθηκαν τα (όποια) στοιχεία, γιατί πέταξαν την ευκαιρία; Μήπως άραγε λυπήθηκαν προς στιγμήν την κυβέρνηση;

Υ.Γ.(3): Τα παραπάνω μπορεί να δημουργούν νομικά προβλήματα σε ένα επώνυμο blog και γι'αυτό τα γράφω κυρίως για να τα διαβάσει ο οικοδεσπότης και αν τα θεωρεί ως δημοσιεύσιμα, ας τα δημοσιεύσει.

Unknown είπε...

Υ.Γ.
Σημειώνω ότι πλην της αυτοκτονίας του Πρωθυπουργού Κορυζή το 1941 κατά την επικείμενη είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα δεν θυμάμαι, πλην της περιπτώσεως Ζαχοπούλου, άλλη αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας άλλου Έλληνος πολιτικού.
Το σχόλιο αυτό έχω δημοσιεύσει και στο blog του squarelogic σε αντίστοιχο κείμενό του
://www.blogger.com/comment.g?httpsblogID=35287475&postID=3380726206812152222

Locus Publicus είπε...

Aυτοκτόνησε (νομίζω) και ο πολιτευόμενος στην Αιτωλοακαρνανία πολιτικός Σπύρος(?) Τρικούπης (δεν θυμάμαι ακριβώς το μικρό του όνομα), γόνος της οικογενείας Τρικούπη. Η αυτοκτονία του δεν θεωρήθηκε πολιτικής φύσεως, ο εν λόγω πολιτικός έχαιρε σεβασμού στον τόπο του, και οφείλεται σε περίπτωση κατάθλιψης.

--------------------------------
Το μόνο σίγουρο της ιστορίας,(και νομίζω το μόνο πράγμα που στηρίζεται νομικά), είναι ο εκβιασμός της Τσέκου προς τον Ζαχόπουλο. Υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχει κίνητρο, υπάρχει τώρα και η υποτιθέμενη ταινία, που αληθινή ή όχι, τεκμηριώνει τον εκβιασμό.

Δεν αποκλείονται βεβαίως και οικονομικά σκάνδαλα, αλλα επι του παρόντος δεν βλέπω συγκεκριμένα στοιχεία.

Η σχέση του Ζαχόπουλου, όπως και πέρσι του Βαρθολομαίου με υφιστάμενή τους, είναι παράνομη και αποτελεί δίκαιο λόγος απόλυσης, γιατί εντάσεται ως πράξη ανήθικη, αντίθετη με τον εργασιακό κώδικα δεοντολογίας (κ. Βαρδάκα παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Εντύπωση τεράστια μου προκαλεί το μέγεθος του θράσους της κ. Τσέκου, και το χαμηλό επίπεδο απαιτήσεων (διορισμός στην αρχή, μερικά λεφτά στο τέλος). Ο εκβιασμός φαίνεται πως ήταν εντελώς συναισθηματικός, και σε ερασιτεχνικά επίπεδα κατινισμού. Απ' ο΄τι φαίνεται, ο εκβιασμός δεν πέρασε, και τότε η κ. Τσέκου στράφηκε στα κανάλια. Εκείνα την αποτελείωσαν.

Unknown είπε...

@locus publicus.
Πράγματι έχετε δίκαιο. Λησμόνησα τον Κωνσταντίνο (έτσι απ΄ ότι θυμάμαι ελέγετο) Τρικούπη. Πέέπει να ήταν γενημένος περί το 1925 και αυτοκτόνησε προ μερικών ετών. Τον είχα γνωρίσει μάλιστα και προσωπικώς. Είχε διατελέσει (αν δεν κάνω λάθος)και Υφυπουργός Μεταφορών και εν συνεχεία (επειδή δεν εξελέγη Βουλευτής) Γενικός Γραμματεύς σε κάποιο Υπουργείο. Επρόκειτο περί ευπατρίδη πολιτικού και σπανίας (σπανιοτάτης) ευγενείας ανθρώπου.
Η αυτοκτονία του όμως δεν είχε σχέση με την πολιτική ούτε άμεση ούτε και έμμεση.
Η σχέση Ζαχόπουλου-Τσέκου όπως και προηγουμένως του Βαρθολομαίου δεν ήταν παράνομη. Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τον ερωτικό δεσμό προϊσταμένου/ης-υφισταμένης/ου όταν αυτή η σχέση οφείλεται σε αμοιβαία και ελεύθερη συναίνεση δυο ανθρώπων που έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας κάτω από το οποίο ο Ποινικός Κώδικας θεωρεί τις ερωτικές σχέσεις ως αποπλάνηση ανηλίκου.
Ανήθικη;
Επίσης δεν θα την χαρακτηρίσω a priori εάν δεν συντρέχουν ειδικά στοιχεία που θα της προσέδιδαν τον χαρακτηρισμό αυτόν.
Θα την έλεγα όμως βλακώδη επειδή ο Ζαχόπουλος δεν αντελήφθη το ποιόν της κυρίας αυτής.
Είναι γνωστή η παροιμία ότι οι άνδρες πρέπει να προσέχουν που βάζουν την υπογραφή τους και κάτι άλλο...
Κάτι που προφανώς δεν πρόσεξε ο δυστυχής Ζαχόπουλος..
Το θέμα δηλ. ανάγεται στο πολιτικώς ορθόν.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω όμως..
Ας θυμηθούμε διαπρέψαντες στο άθλημα, πλην πολλών άλλων, Υπουργούς, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό..
Στην πολιτική (δυστυχώς;) το φαίνεσθσι είναι σημαντικότερο του είναι..

squarelogic είπε...

Προκαλεί εντύπωση η υπρασπιστικη γραμμή της κυρίας που επιμένει ν'αρνείται την υπαρξη ερωτικης σχεσης ενώ η ίδια ειχε παρει σβαρνα τα ΜΜΕ κραδαινοντας το ροζ βιντεο.
Δεν μας εξηγει ομως,πως μια συμβασιούχος υπάλληλος εκ των πολλών φαντάζομαι του υπουργείου εγινε το δεξί χερι του ΓΓ. χωρίς "ιδιαίτερες σχέσεις",πως κατέληξε να χειρίζεται "υψηλές υποθέσεις" αντ'αυτού,και πάνω σε τι βασιζόμενη απαιτούσε τη "μέριμνα και εγγύηση" του προισταμένου της για την εκτός προβλεπομένων διαδικασιών μονιμοποίηση της.
Απορώ με τη στάση της εφόσον γνωρίζει οτι και η ίδια ειναι καταγεγραμμένη στο βίντεο που διακινούσε.Τι αξιοπιστία να αναγνωρίσει κανείς μετα σε οτιδήποτε λέει?
Κι εχει δίκιο ο οικοδεσπότης περί
"στραβομάρας" του Ζ. οσον αφορά το ποιόν της συνεργάτιδας-ερωμένης του."Μωραινει Κυριος..."

ZouZouna είπε...

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον την ανάρτησή σας όσο και την ανταλλαγή σχολίων και "μαθαίνω".
Αναρωτιέμαι αν βρισκόμαστε στην Ιαπωνία, όπου όλοι γνωρίζουμε για το χαρακίρι που θα καταλήγαμε....!Εδώ στην Ελλάδα για ποιά ευθιξία θα μιλήσουμε?
Τα παραπάνω σχόλιά σας με βρίσκουν σύμφωνη (ανήθικη σχέση) μάλλον οξυδέρκεια χρειάζεται και προσοχή.
Μένω στην τελευταία σας πρόταση στο σχόλιο και ερωτώ. Μόνο στην πολιτική συμβαίνει αυτό και στην..... "παπαδοσύνη"? Θεωρώ ότι "τρέχει" γύρω μας, απλώς δεν πολυφαίνεται.
Πέραν όλων, σας εύχομαι την καλύτερη χρονιά, να χάιρεστε την οικογένειά σας και να μας κερνάτε πάντα "γνώσεις' στο καφενείο-μπλογκ σας !

Univers είπε...

Για να μην είμαστε απόλυτοι, πάντως, ίσως πρέπει να αφήσουμε και ένα παράθυρο στην τύφλωση από το αίσθημα προδοσίας. Αναπαράγω εδώ ένα σχόλιο που έκανα στον squarelogic:

Και ένα εναλλακτικό σενάριο (μορφοποιήθηκε στο μυαλό μου όταν σε κάποια φωτογραφία που είδα στο internet αντίκρυσα το πρόσωπο της περί ης ο λόγος, πρόσωπο με σημάδια αθωότητας που δεν προσιδιάζουν σε εκβιασμούς και "ανταλλάγματα"): Μήπως απατημένη και προδομένη όπως πιθανώς αισθάνθηκε, άκουσε συμβουλές κάποιου "περιβάλλοντός" της για "αξιοποίηση" των γεγονότων και για εκδίκηση;

Unknown είπε...

@squarelogic
Παρ΄ότι δεν ασχολούμαι με ποινικές υποθέσεις έχω δει ποινικά απολογητικά υπομνήματα με τα οποία αρνούνται ακόμη και ότι ο Ιανουαάριος έχει 31 ημέρες...
Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι ανοησίες είναι ικανός να σκαρφιστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.. Δικαίωμά της πάντως να λέει ότι θέλει.. Και δικαίωμα των δικαστικών αρχών είναι να μην την πιστεύουν και να την θέτουν υπό προσωρινή κράτηση!!

Unknown είπε...

@ univers
"Και ένα εναλλακτικό σενάριο (μορφοποιήθηκε στο μυαλό μου όταν σε κάποια φωτογραφία που είδα στο internet αντίκρυσα το πρόσωπο της περί ης ο λόγος, πρόσωπο με σημάδια αθωότητας που δεν προσιδιάζουν σε εκβιασμούς και "ανταλλάγματα"):

Αγαπητέ μου φίλε έχω πάψει από καιρό να πιστεύω στην αθωότητα των αγγελικών προσώπων που "ερωτεύονται" ισχυρούς πολιτικούς, μεγαλύτερους τους κατά 20 τουλάχιστον χρόνια, και βαρύτερους τους κατά 3,5 ή 4 φορές περισότερα κιλά!! Ο Ζαχόπουλος φέρεται ότι εζύγιζε 160 κιλά!! Αυτή από τις φωτογραφίες φαίνεται 45-50 το πολύ κιλά!!
Δεν νομίζω ότι ο Ζαχόπουλος με το πρόσωπο και τον σωματότυπο που έχει θα ήταν δυνατόν να εμπνεύσει έρωτα άδολο και αληθινό σε μία 34χρονη..

Unknown είπε...

@αγριοκερασοζουζούνα.

Κυρία μου αν ζούσαμε στην Ιαπωνία θα είχε εξοντωθεί ο πολιτικός μς κόσμος από το χαρακίρι..
Δεν θα είχε απομείνει ρουθούνι για ρουθούνι..
Δόξα τω θεώ η Ιαπωνία είναι πολυυυύ μακριά!!
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια και για το ενδιαφέρον σας.