ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

3.1.08

ΕΛΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ.. ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ..

Πάντα είχα την απορία ποιο ήταν το ακριβές ποσοστό των βλακών στον Ελληνικό πληθυσμό.

Το υποψιαζόμουν μεγάλο, πολύ μεγάλο..

Ευτυχώς τα αποτελέσματα προσφάτου ερεύνης της Public Issue που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής 30.12.2007 με διέψευσαν εν μέρει..

Από την έρευνα αυτή συνήγαγα το συμπέρασμα ότι το ποσοστό των βλακών μόλις φθάνει το 35%.

Ποσοστό 40% των ερωτηθέντων για το διάστημα της μεταπολιτεύσεως κρίνει ως καλύτερη Κυβέρνηση της χώρας την Κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου των ετών και το 48% τον Α. Παπανδρέου ως τον καλύτερο Πρωθυπουργό... Είναι βεβαίως (Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός) μακράν μεταξύ των χειρότερων από της Ελληνικής Ανεξαρτησίας!! Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση του δυστυχούς κ. Κ. Σημίτη των ετών επελέγη ως η καλύτερη της μεταπολίτευσης μόνον από το 8% των ερωτηθέντων, η δε Κυβέρνηση του ιδίου της περιόδου μόνον από το 2% των ερωτηθέντων.. Αν και χάρις στις δύο αυτές Κυβερνήσεις του κ. Κ. Σημίτη καθώς και στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη της περιόδου (την οποία επέλεξε μόνον το 1% των ερωτηθέντων ως καλύτερη Κυβέρνηση της μεταπολιτεύσεως) γλίτωσε η χώρα από το διεθνές ρεζιλίκι μίας νέας πτωχεύσεως,(μετά από την λαίλαπα του οικονομολόγου Α. Παπανδρέου («Τσοβόλα δώστα όλα», «τα δωράκια στους εαυτούς μας μόνον μέχρις 500.000.000 δρχ» κλπ) αφού κάποια στιγμή τα συναλλαγματικά αποθέματα είχαν περιορισθεί μόνον σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια $.!! Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση του αειμνήστου Κ. Καραμανλή ) επελέγη ως η καλύτερη μόνον από το 16% των ερωτηθέντων, του δε Γ. Ράλλη μόνον από το 1%!!

Και εάν όμως ακόμη άλλα μη μετρήσιμα χαρακτηριστικά της διακυβερνήσεως υπο της Κυβερνήσεως αυτής ) «δικαιολογούν» κατά τους απαντώντες την «κρίση» τους αυτή («η τρέλα δεν πάει στα βουνά!!») εν τούτοις το 35% των ερωτηθέντων αξιολογούν ότι η οικονομία της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση το διάστημα !!

Αυτούς όμως οι οποίοι απαρτίζουν το 35% αυτό τους χαρακτηρίζω κυριολεκτικώς βλακικά άτομα!! Είναι ο ορισμός του βλακός..

Δεν τους χορηγώ το ελαφρυντικό της υποκειμενικότητος διότι τα οικονομικά μεγέθη είναι μετρήσιμα και συγκρίσιμα.. Τους απονέμεται όμως το ελαφρυντικό

του οπαδισμού.. Δεν είναι ότι δεν βλεπουν απλώς.. Δεν μπορούν να δουν..

Η γεωμετρική αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, του δημοσίου χρέους, του (νομισματικού) πληθωρισμού εκ της κυκλοφορίας πληθωριστικού χρήματος (τα μηχανάκια στο Νομισματοκοπείο δούλευαν γοργά και σταθερά), του ισοζυγίου πληρωμών κλπ κλπ δεν τους λένε τίποτα..

Αρκεί όμως μόνον να αναφερθεί το εξής:

Το 1981 με την είσοδο της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ. το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα αντιστοιχούσε στο 70% περίπου του μέσου εισοδήματος των χωρών της Ε.Ο.Κ., της Ελλάδος περιλαμβανομένης.

Το 1989 η αναλογία είχε μειωθεί κατά το 1/7 περίπου!! Δηλ. ανήρχετο στο 60% περίπου του μέσου εισοδήματος των χωρών της Ε.Ο.Κ., της Ελλάδος περιλαμβανομένης!!

Και αυτά, αν και την δεκαετία , είχαν αφ΄ ενός εισρεύσει στην χώρα πρωτοφανή και τεράστια κονδύλια δωρεάν ή/και χαμηλοτόκων πάσης φύσεως κοινοτικών ενισχύσεων και αφ΄ ετέρου στην Ε.Ο.Κ. είχαν γίνει μέλη η Ισπανία και η Πορτογαλία, χώρες οι οποίες ξεκινούσαν από χαμηλότερο του Ελληνικού μέσο εισόδημα!! Δηλ. το μέσο εισόδημα των χωρών της Ε.Ο.Κ. είχε εκ της εισόδου των χωρών αυτών μειωθεί.. Αλλά είπαμε η τρέλα δεν πάει στα βουνά!!

Από τα άτομα αυτά (του 35%) πολλά είναι και μορφωμένα και έντιμα. Πλην όμως η οπαδική αντίληψη της πολιτικής τους εμποδίζει να αντιληφθούν την πραγματικότητα την οποία εξακολουθούν να βλέπουν μόνον μέσω του κομματικού φίλτρου. Αυτό τους κάνει βλάκες με ελαφρυντικό!! Απαλλάσσονται δηλ. λόγω βλακείας πάσης ευθύνης για τις απόψεις τους..

Οι Άγγλοι λένε (νομίζω ότι αποτελεί μετάφραση ή παράφραση από κάποιο κείμενο του Beaumarchais) «Facts are stubborn things”. Δεν έχουμε δυστυχώς όμως όλοι την πολυτέλεια να το αντιλαμβανόμαστε!! Αυτό πάντως μας κάνει βλάκες, έστω και με ελαφρυντικά....

Δημοσίευση σχολίου