ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

11.1.08

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ..

Μετά από οικονομικό έλεγχο Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατελογίσθη σε βάρος ωρισμένων Καθηγητών το συνολικό ποσό περίπου του 1.000.000 ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=

Ο οικονομικός έλεγχος και ο καταλογισμός σε βάρος του διαχειριζομένου προβλέπονται από την νομοθεσία μας για να μην παραμένουν τα δημόσια οικονομικά (άρα το δημόσιο χρήμα) έρμαιο παντός διαχειριστού τους.

Κατά των πράξεων καταλογισμού προβλέπονται ένδικα μέσα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι Ανώτατο Δικαστήριο που απαρτίζεται από Δικαστές που διαθέτουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και το οποίο, εκ του Συντάγματος, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ελέγχει τους καταλογισμούς της Διοικήσεως. Μάλιστα εξ επαγγελματικής πείρας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η αντιμετώπιση από το Δικαστήριο αυτό εκείνων που προσφεύγουν κατά πράξεων καταλογισμού είναι επιεικής. (Άκρως επιεικής ίσως θα έλεγα..).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνοι εναντίον των οποίων επεβλήθη ο καταλογισμός υποστηρίζουν (πρέπει και να το αποδείξουν βεβαίως!!) ότι εχρησιμοποίησαν τα κοινοτικά κονδύλια του λ/σμού έρευνας και τεχνολογίας για αλλότριους σκοπούς.. Για την αντιμετώπιση τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του Πανεπιστημίου όπως οι ίδιοι λένε. Και ο τελευταίος όμως δημόσιος υπόλογος γνωρίζει ότι οι επώνυμες πιστώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για άλλο σκοπό από αυτόν που προορίζονται.. Είναι σαν να υποστηρίζει ο εργοδότης ότι δεν πληρώνει τους εργαζομένους και το Ι.Κ.Α. επειδή με τα χρήματα που προορίζονταν για τους μισθούς των εργαζομένων και τις κοινωνικοασφαλιστικές εισφορές πλήρωσε πχ τους προμηθευτές του.. (Εδώ ίσως ακόμη χειρότερα γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έδωσε τα κονδύλια για έρευνα θα καταλογίσει με ην σειρά της τα χρήματα αυτά σε βάρος της Ελλάδος.. ).

Εν πάση περιπτώσει και τέλος πάντων οι κύριοι Καθηγητές μπορούν να ασκήσουν τα ένδικα μέσα που δικαιούνται (και τους εύχομαι καλή τύχη!!) και να προβάλλουν με αυτά την πρωτότυπη αυτή θεωρία τους. (Η οποία πρακτικώς αντιστοιχεί στην άποψη ότι « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ..).

Αντ’ αυτού όμως απειλούν («εκβιάζουν»;) ότι αν δεν απαλλαγούν αμέσως θα κλείσουν τα «μαγαζί τους», δηλ. το Πανεπιστήμιο Κρήτης!! Για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. εδώ. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=&lngDtrID=244

Πως και ποιος όμως έχει το δικαίωμα να τους απαλλάξει, υπό καθεστώς Κράτους Δικαίου σε συνταγματικώς οργανωμένη Πολιτεία, πλην του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Τα Μ.Μ.Ε.; η Κυβέρνηση; η Αντιπολίτευση;

Είναι σαν να λέμε ότι εάν δεν σας χορηγεί διαζύγιο το Δικαστήριο θα σας το χορηγήσουν τα Μ.Μ.Ε, η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση…

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις..

Δημοσίευση σχολίου