ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.9.10

ΠΟΝΑΕΙ ΜΑΤΙ; ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ;



Αντιγράφω από την σημερινή Καθημερινή:


«Στο πλαίσιο της πάταξης της διαφθοράς, ο κ. Λοβέρδος συνέστησε στους διοικητές να θέτουν σε υποχρεωτική «αργία» τους γιατρούς για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι υπερσυνταγογραφούν, χρηματίζονται ή παίρνουν μίζες από τη χρήση υλικών. Ειδικότερα, κάλεσε τους διοικητές να κρατήσουν έξω από τα χειρουργεία για τρεις μήνες όσους παίρνουν φακελάκια ή έχουν «ύποπτα σπάταλη συμπεριφορά ως προς τα αναλώσιμα υλικά», κάνοντας αναφορά στο ΚΑΤ και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες του διοικητή, γίνεται «πανηγύρι» με τα αγγειακά μοσχεύματα. Οι γιατροί αιτούνται περισσότερα υλικά από όσα χρειάζονται κι έφερε ως παράδειγμα γιατρό ο οποίος αρχικά ζήτησε 21 μοσχεύματα για μία επέμβαση, μετά «έπεσε» στα 15, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έλεγε ότι χρησιμοποιεί ένα. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε η «υποχρεωτική αργία» να ισχύει όχι μόνο για τους χειρουργούς, αλλά και για όσους υπερσυνταγογραφούν».
Με τις λίγες αυτές φράσεις του ο συνταγματολόγος, κατά τα λοιπά, κ. Α. Λοβέρδος κατήργησε το Σύνταγμα, τα Δικαστήρια, τον Υπαλληλικό Κώδικα και εν γένει τον νομικό πολιτισμό..
Ούτε και επί Χούντας διενοούντο δημοσίως οι Υπουργοί να δώσουν τέτοιες οδηγίες.
Τηρούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα..

Όχι ότι στα χειρουργεία δεν πέφτουν «κουβαδιάτικα».. και μάλιστα άγρια.
Ποιος όμως κομματικά διορισμένος ανίδεος Διοικητής Νοσοκομείου (που έχει υπόνοιες κατά των ιατρών) μπορεί να αποφασίζει την θεραπεία –και κατά συνέπεια την υγεία και την ζωή- των ασθενών;

2 σχόλια:

Univers είπε...

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αναπληρωτής Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου (στο Πάντειο).
βλ. την ιστσελίδα του
http://www.loverdos.gr/gr/index.php