ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

26.9.10

ΟΙ 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ποιες άραγε υπήρξαν οι 5 χειρότερες αποφάσεις, από απόψεως μελλοντικών συνεπειών κυρίως, τις οποίες πολιτικές ηγεσίες, έχουν λάβει από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους και μέχρι σήμερα;
Κατά την γνώμη μου και κατά σειρά αξιολογήσεως:
1. Η παθητική αδράνεια όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και όλων των πολιτικών κομμάτων από το 1990 στο κοινωνικό φαινόμενο της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, κυρίως των μη αφομοιωσίμων Ασιατών και Αφρικανών. Δεδομένης και της αρνητικής εξελίξεως των δημογραφικών μεγεθών μας σε 2-3 αιώνες η Ελλάδα θα εξαφανισθεί.. Βαίνουμε σε νέο Μεσαίωνα (τρισχειρότερο αυτού που περάσαμε) τόσο εμείς όσο και όλη η άλλη Ευρώπη. Εμείς όμως θα είμαστε η πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών Εθνών που θα εξαφανιστούν.. Και οι ψυχοπονιάρηδες μην μας αντείπουν ότι και οι Έλληνες μετανάστευαν στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Γερμανία κλπ. Πράγματι αυτό συνέβαινε αλλά μόνον ύστερα από προσκλήσεις των χωρών αυτών και μετά από σοβαρό έλεγχο της επαγγελματικής ικανότητος και της υγείας των υποψηφίων μεταναστών καθώς και του ποινικού τους μητρώου.. Συνήθως δε –όχι βεβαίως πάντοτε- οι Χώρες αυτές εδέχοντο μόνον μετανάστες που μπορούσαν να αφομοιωθούν από τον εθνικό πληθυσμό τους.
2. Η εξαίρεση από τον Ελ. Βενιζέλο από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών των Μουσουλμάνων της Δ. Θράκης και της Θεσπρωτίας (Τσάμηδων) αφ΄ ενός και των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου αφ΄ ετέρου. (Οι Τσάμηδες είχαν την ευγένεια πάντως να ακολουθήσουν τα στρατεύματα κατοχής, των οποίων υπήρξαν πιστά όργανα, και να εγκαταλείψουν την χώρα μετά την ήττα του Άξονος στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο). Η λύση φαινόταν συμφέρουσα τότε στα Ελληνικά συμφέροντα.. Αντί 80.000 ανυπόδητων γεωργών Μουσουλμάνων της Δ. Θράκης υπήρχαν 300.000 Έλληνες αστοί στην Κωνσταντινούπολη. Πλην όμως ύστερα από τους Τουρκικούς διωγμούς στην Κωνσταντινούπολη έμειναν 2.000 το πολύ γέροντες ενώ οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι υπερδιπλάσιοι και, χάρις στην δημογραφική ευρωστία τους, αυξάνονται πολύ ταχύτερα από τον Ελληνικό πληθυσμό.
3. Η απόφαση του Ελ. Βενιζέλου για την πραγματοποίηση της Μικρασιατικής εκστρατείας. Φαντάζει παράδοξο που τοποθετώ την απόφαση αυτή μετά την μη υποχρεωτική ανταλλαγή όλων των πληθυσμών την οποία εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, προεκάλεσε η Μικρασιατική Εκστρατεία. Φοβάμαι ότι, αργά ή γρήγορα, οι Τούρκοι θα έδιωχναν τους Έλληνες της Μ. Ασίας αν δεν τους επεφύλασσαν την τύχη των Αρμενίων. Μάλιστα η γενοκτονία των Ελλήνων θα συνέπιπτε με εκείνη των Αρμενίων δεδομένου ότι αυτά είχαν αποφασισθεί από τους Νεότουρκους ήδη προ των Βαλκανικών πολέμων. Αυτό που κράτησε τους Έλληνες της Μ. Ασίας ζωντανούς στην διάρκεια του Α! Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε η επιρροή της Γερμανίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν ήθελαν οι Γερμανοί την γενοκτονία των Ελλήνων επειδή αυτό θα έσπρωχνε την Ελλάδα ταχύτερα σε έξοδο από την ουδετερότητα της και σε συμμαχία στο πλευρό των Αγγλογάλλων.
4. Η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να αρχίσει τον εμφύλιο πόλεμο (1943-1949). Ίσως όμως η απόφαση να ελήφθη από τον Στάλιν και όχι από το ΚΚΕ.
5. Η δημοσιονομική ανευθυνότης όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και όλων των πολιτικών κομμάτων από το 1982. Ίσως όμως η δειλή αρχή να είχε γίνει από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο, Υπουργό Οικονομικών της ΝΔ το 1978. (Γιαυτό και ο Γ. Ράλλης στον πρώτο ανασχηματισμό του έδωσε φύλλο πορείας για το Γεωργίας, αν θυμάμαι καλά).
Δημοσίευση σχολίου