ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


19.12.11

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ!!




Διαβάζω στο έγκυρο EXPRESS της 18/12/2011 υπό τον τίτλο «Νέα νομοθεσία περί ευθύνης των μελών του δ.σ. εταιριών»

“Στην κατεύθυνση αυτή το Yπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ επεξεργάζονται σχέδιο θεσμικών αλλαγών, με στόχους:

1. Να προσδιοριστεί μιας μορφής «πόθεν έσχες» για όποιον αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος, που να προσδιορίζει αντικειμενικά την περιουσία που κατείχε όταν ανέλαβε τη θέση αυτή. Να ζητούνται οικονομικά και κοινωνικά εχέγγυα για τις ευθύνες που επωμίζεται, να έχει οικονομική επιφάνεια που να καλύπτει τις υποχρεώσεις που δημιουργεί. Να είναι ξεκάθαρο δηλαδή ότι ευθύνεται απέναντι στον νόμο και με συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία και να υπάρχουν περιορισμοί στη μετάβασή τους και, γενικά, να αποτελεί εγγύηση η περιουσία τους για όποιον επιλέγεται σε θέσεις μάνατζερ».


Φέξε μου και γλίστρησα! Μήπως θέλουν να περνά και από το ΑΣΕΠ όποιος γίνεται Διευθύνων Σύμβουλος ή, μήπως να παίρνει την έγκριση του κόμματος ή της Διοικήσεως οποιοσδήποτε θέλει να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα;

2. "Να ευθύνεται με όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και ο μέτοχος της Α.Ε. ίσως και η οικογένειά του. Να μην εξαντλείται δηλαδή η ευθύνη στο μετοχικό κεφάλαιο που κατέχει. Με τον τρόπο αυτό θα εμποδιστούν όσοι μέτοχοι απαξιώνουν οικονομικά τις επιχειρήσεις και μετά προσπαθούν να καλύψουν τα χρέη τους πουλώντας τις συμμετοχές τους".

Με άλλα λόγια οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών με τον επικεφαλής Αρχιφωστήρα καταργούν τον θεσμό της ανωνύμου εταιρείας…
Δηλ. εάν έχετε κάποια μετοχή στην Εθνική Τράπεζα πχ όχι μόνο εσείς αλλά και η οικογένεια σας θα ευθύνεται για τα χρέη της  Τράπεζας με όλη σας την περιουσία..

«3. Να εξαιρούνται οι οφειλές των Α.Ε. προς το Δημόσιο και τους εργαζομένους, από την προστασία που προσφέρει το άρθρο 99 έναντι απαιτήσεων των πιστωτών. Επίσης προστατεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου ακόμα και όταν η επιχείρηση εντάσσεται στο άρθρο 99».


Οι άλλοι πιστωτές δηλαδή τι είναι; Μ……. κες;
Και ποιός θα συναλλάσσεται πλέον με άλλο τρόπο εκτός μετρητών με τις ανώνυμες εταιρείες;
Ο Θεός να μας φυλάξει από τους βλάκες !!!
Φαντάζομαι ότι ο κ. Παπαδήμος θα έχει τον στοιχειώδη νου όχι μόνον η Κυβέρνησή του να μην κάνει τέτοιες βλακείες αλλά ούτε καν και να ψιθυρίζονται..
Κατά τα λοιπά περιμένουμε επενδύσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό.
Το βλακόμετρο των βιβλίων Γκίνες στην Ελλάδα θα σπάσει όλα τα ρεκόρ!!



4 σχόλια:

glam είπε...

Είμαι "υποχρεωμένος" να συμφωνήσω απόλυτα, άμα ακούς τέτοια , ετοίμασε βαλίτσες για μετανάστης, όσο είναι ακόμα καιρός.........

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Glam
Θα έλεγα "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!"
Δεν ισχύει όμως επειδή είτε παιδιόθεν υπήρξαν μωροί είτε είναι απατεώνες..

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι νομίζεις;
Βλακεία είναι ή κάτι άλλο;
Πχ στήσιμο μηχανής χρηματισμού;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Ανώνυμε
Χωρις να μπορώ να αποκλείσω την πανουργία στους υπηρεσιακούς συντάκτες πάντως πιστεύω στην ζωοποιό δύναμη της βλακείας που μαστίζει το Ελληνικό πολιτικό μας σύστημα.