ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


4.2.12

ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!



Ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε προχθές η κεφαλαιακή ενίσχυση των Ελληνικών Τραπεζών να γίνει με έκδοση κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου. Και με ανάληψη έτσι της διαχειρίσεώς τους από το Ελληνικό Δημόσιο. Με την πλήρη κρατικοποίηση όλων τους δηλαδή.
Οι Τράπεζες όμως  αναγκάζονται να προσφύγουν σε κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω του φεσιού που τους έριξε το Δημόσιο. Και τώρα ο μεγάλος αυτός μπαταξής θα αναλάβει και την διαχείριση του θύματος του, του Ελληνικού Τραπεζιτικού συστήματος..
Πίστευε και μη ερεύνα!!
Βεβαίως ο ΓΑΠ περιμένει με την λύση αυτή (αντίστοιχη της παροιμιώδους φράσεως του «λεφτά υπάρχουν») να κλείσει το μάτι στα κομματικά στρατεύματα του ΠΑΣΟΚ, που έχασαν πλέον τη δυνατότητα σιτίσεώς τους στο Κρατικό Πρυτανείο, ότι έτσι θα τους διορίζει στις Κρατικές Τράπεζες!!
Πλην όμως έχει και άλλες παραμέτρους η πρόταση αυτή που εκ προοιμίου είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνει δεκτή (και αυτό το γνωρίζει καλά ο ΓΑΠ) λόγω της σθεναράς αρνήσεως της τρόικας..
Στο Χ.Α.Α. χθες οι μετοχές των μεγάλων ιδιωτικών Τραπεζών έχασαν διψήφιο ποσοστό από την ήδη αναιμική αξία τους. (ΑΤΕ 16,67%, ΑΛΦΑ 18,52%,ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ  17,71%).
Αυτό  θα δώσει βεβαίως στους μυημένους κερδοσκόπους νέα ευκαιρία εύκολων και τεραστίων χρηματιστηριακών κερδών. Θα αγοράσουν με τις τωρινές πεσμένες τιμές από τους πανικοβλημένους πωλητές και καθώς είναι δεδομένη η άρνηση της τρόικας θα επιτύχουν τεράστια κέρδη. Ότι έγινε δηλ. με την εξαγγελία του «δημοψηφίσματος», με το παιχνίδι στα cds από την εξαγγελία της (με μη νόμιμη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος) του Τ10 (αντί του Τ3) τον Νοέμβριο του 2009 πού φούντωσε   την υποτιμητική κερδοσκοπία στα Ελληνικά CDS. Υποτιμητική κερδοσκοπία  που επιχειρούν να ερευνήσουν (με χίλια μύρια βάσανα και υπό το κράτος πανταχόθεν απειλών ) οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Με την πράξη Τ10 οι πωλητές είχαν πλέον το δικαίωμα να παραδώσουν τους τίτλους που είχαν πουλήσει 10 (και όχι 3 όπως μέχρις τότε) ημέρες μετά την προ 10ημέρου αγορά τους. Έτσι οι αγοραστές κερδοσκόποι  πουλούσαν χωρίς να έχουν αγοράσει (πουλούσαν «αέρα») και στη εκπνοή της προθεσμίας αγόραζαν σε  πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που ίσχυαν κατά την πώληση..


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να ήταν στημένο το κόλπο;

squarelogic είπε...

Δεν "λέμε" ανώνυμε,ΗΤΑΝ!
Διάβασε τα στοιχεία και ξεστραβώσου!

Όσο απύθμενο είναι το θράσος αυτύ του ανύπαρκτου(του ΓΑΠ) άλλο τόσο ανεξήγητη είναι η ανοχή των Μερκοζύ
στις ηλιθιότητες του...εκτός αν είναι..συνεταιράκια σε κάποιες κλειστές λέσχες...

Αφού ...μεγαλούργησε το Ελλην.Κράτος σε ότι ασκούσε διοίκηση,θα αναλάβει τώρα και τις τράπεζες...Βεβαίως,αν το νέο μα ς μοντέλο είναι η Βορ.Κορέα...

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Ένα από όσα με προβληματίζουν είναι και ο διορισμός ως επικεφαλής του Οργανισμού Διαχειρίσεως του Δημοσίου Χρέους από τον ΓΑΠ στελέχους της Goldman Saks!! Της τράπεζας που ενώ συμβούλευε τα έτη 1990 την Κυβέρνηση Σημίτη πως με τα μεγαλειώδη κόλπα των Swaps να ελαχιστοποιήσει το φαινόμενο δημόσιο χρέος (έναντι αμοιβής εκατοντάδων εκατομμυρίων €!!) για να μπει η Χώρα στην ΟΝΕ ταυτοχρόνως (με εσωτερική πληροφόρηση;) έπαιζε παιχνίδια κερδοσκοπώντας στα Ελληνικά Ομόλογα.
Μήπως ο ΓΑΠ έβαλε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα;

Unknown είπε...

SQUARELOGIC
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!
Επί του στημένου ή μη του κόλπου!!