ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


2.4.12

ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αντιγράφω από το Newsit

“Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει το νόμιμο ή μη της άρνησης του Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί με την υπόθεση των CDS και να τη θέσει στο αρχείο.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί για λόγους ευπρέπειας με το αίτημα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Συνέχεια εδώ…”

Υπενθυμίζω  το παιχνίδι στα cds από την εξαγγελία  (με μη νόμιμη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος) του Τ10 (αντί του Τ3) τον Νοέμβριο του 2009 πού φούντωσε   την υποτιμητική κερδοσκοπία στα Ελληνικά CDS. Υποτιμητική κερδοσκοπία  που επιχειρούν να ερευνήσουν (με χίλια μύρια βάσανα και υπό το κράτος πανταχόθεν «πιέσεων", "συμβουλών", "υποδείξεων" κλπ   μάλλον ) οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Με την πράξη Τ10 της Τράπεζας της Ελλάδος  οι πωλητές είχαν πλέον το δικαίωμα να παραδώσουν τους τίτλους που είχαν πουλήσει 10 (και όχι 3 όπως μέχρις τότε) ημέρες μετά την προ 10ημέρου πώλησή  τους. Έτσι οι πωλητές  κερδοσκόποι  πουλούσαν χωρίς να έχουν αγοράσει (πουλούσαν «αέρα») και στη εκπνοή της προθεσμίας αγόραζαν σε  πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που ίσχυαν κατά την πώληση..
(Με το θέμα των CDS είχα απασχοληθεί και προσφάτως).

Καλά τι γίνεται εδώ; Τρελαθήκαμε όλοι;

Ελπίζω ειλικρινώς ότι δεν θα υπάρχει ανάμειξη του αδελφού του τέως Πρωθυπουργού στην υπόθεση αυτή.

Αλλά  τέτοια υπόθεση των CDS πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων €  που φέρεται, ίσως αδίκως, αναμεμειγμένος ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Ανδρέας (Ανδρίκος) Παπανδρέου θα τεθεί στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη χωρίς δικαστική διερεύνηση;

Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου….

Σε τι τόπο και σε τι χρόνο ζούμε;

O TEMPORA! O MORES!





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;
ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ..

Unknown είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΤΕ ΜΑΤΙ ΚΟΡΑΚΑ!