ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

22.4.12

ΣΕΞ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ«Τραυματίστηκε στο σεξ και πήρε... αποζημίωση
Μια 30χρονη υπάλληλος τραυματίστηκε ενώ έκανε σεξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και δεν το άφησε έτσι παρά ζήτησε αποζημίωση επειδή τραυματίστηκε "εν ώρα εργασίας..»
Η συνέχεια  εδώ.
Η είδηση δεν προσδιορίζει εάν σε αποζημίωση υποχρεώθηκε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ή  κάποιος άλλος.
Κατά την Ελληνική νομολογία όμως το ατύχημα αυτό θα εθεωρείτο, κατά πάσα πιθανότητα,  ως «εργατικό ατύχημα κατά την διαδρομή» και, ανεξαρτήτως της ευθύνης του ξενοδόχου, θα ανεγνωρίζετο  παραλλήλως συνευθύνη (κατά «το μαζύ τα φάγαμε») και του ΙΚΑ και, υπό προϋποθέσεις,  και του εργοδότη.

 Έχουν κριθεί πχ παλαιότατα νομολογιακώς ότι αποτελούν «εργατικά  ατυχήματα κατά την διαδρομή» μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Βοηθός τεχνίτη οικοδόμου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα όταν, κατ΄ εντολή του προϊσταμένου του τεχνίτη, πήγαινε από την οικοδομή να αγοράσει τσιγάρα για τον προϊστάμενο του σε γειτονικό περίπτερο.

Εργαζόμενος  που δολοφονήθηκε από την πατέρα της κόρης που «διέφθειρε» και εν συνεχεία εγκατέλειψε  όταν πήγαινε, ακολουθώντας την συνήθη διαδρομή του, από το σπίτι του στο εργοστάσιο για να πιάσει δουλειά.

Και άλλα αντίστοιχα.

Η Γαλλική νομολογία έχει θεωρήσει ως «εργατικό ατύχημα κατά την διαδρομή» το εξής συμβάν.

Εμπορικός αντιπρόσωπος  κατ΄ εντολή του εργοδότου του ταξίδευε στην επαρχία και διανυκτέρευσε σε κάποιο ξενοδοχείο. Είχε δε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο parking του ξενοδοχείου που ήταν δίπλα από το δωμάτιό του. Την νύχτα ξύπνησε από θόρυβο και ποδοβολητά. Θεωρώντας ότι κάποιοι προσπαθούν να του κλέψουν το αυτοκίνητο πήγε στο  parking. Εκεί όμως τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ζηλότυπος γείτονας ο οποίος είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω την σύζυγό του στην αγκαλιά του εραστού της τον οποίο κυνήγησε στο διπλανό  parking όπου ο εραστής κρύφτηκε  πίσω από τα αυτοκίνητα. Βλέποντας τον εμπορικό αντιπρόσωπο με τις πυτζάμες  θεώρησε στο σκοτάδι ότι αυτός ήταν ο εραστής της συζύγου του τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Δημοσίευση σχολίου