ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

20.4.12

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
Σε όσα ήδη έχω εκθέσει για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσθέτω και τα εξής:

Οι κύριες πηγές της τεραστίας σπατάλης της δημόσιας δαπάνης  του φαρμάκου στην Χώρα μας υπήρξαν:

1.      Η αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς, κατόπιν πιέσεως (αμέσου ή εμμέσου) πολλές φορές των ασθενών (πολυφαρμακεία).

2.      Η χρήση με ανοχή του ασφαλισμένου (ή/και χωρίς  γνώση του άλλες φορές) του συνταγολογίου του για πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

3.      Η χρήση  χωρίς γνώση του ασφαλισμένου του συνταγολογίου ή η χρήση συνταγολογίων  πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  για πραγματικές ή και μη πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

4.      Η χρήση (και χωρίς  γνώση του ασφαλισμένου) του συνταγολογίου ή  η χρήση συνταγολογίων πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  προς πλουτισμό φαρμακοποιών και γιατρών χωρίς να συντρέχει περίπτωση θεραπείας.

5.      Η αποκόλληση από υπάλληλους των Ταμείων κουπονιών φαρμάκων που ήδη είχαν πληρωθεί και η εμπορική διοχέτευση τους σε φαρμακοποιούς που τα επαναχρησιμοποιούσαν σε εικονικές ή/και πραγματικές συνταγές ανασφαλίστων.

Ας ελπίζουμε ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όταν το σύστημα ρονταριστεί βεβαίως) θα υπάρξει ουσιαστικός περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

Δημοσίευση σχολίου