ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


20.4.12

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ




Σε όσα ήδη έχω εκθέσει για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσθέτω και τα εξής:

Οι κύριες πηγές της τεραστίας σπατάλης της δημόσιας δαπάνης  του φαρμάκου στην Χώρα μας υπήρξαν:

1.      Η αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς, κατόπιν πιέσεως (αμέσου ή εμμέσου) πολλές φορές των ασθενών (πολυφαρμακεία).

2.      Η χρήση με ανοχή του ασφαλισμένου (ή/και χωρίς  γνώση του άλλες φορές) του συνταγολογίου του για πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

3.      Η χρήση  χωρίς γνώση του ασφαλισμένου του συνταγολογίου ή η χρήση συνταγολογίων  πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  για πραγματικές ή και μη πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες τρίτων μη δικαιουμένων ασφαλίσεως.

4.      Η χρήση (και χωρίς  γνώση του ασφαλισμένου) του συνταγολογίου ή  η χρήση συνταγολογίων πεθαμένων που δεν είχαν ακυρωθεί  προς πλουτισμό φαρμακοποιών και γιατρών χωρίς να συντρέχει περίπτωση θεραπείας.

5.      Η αποκόλληση από υπάλληλους των Ταμείων κουπονιών φαρμάκων που ήδη είχαν πληρωθεί και η εμπορική διοχέτευση τους σε φαρμακοποιούς που τα επαναχρησιμοποιούσαν σε εικονικές ή/και πραγματικές συνταγές ανασφαλίστων.

Ας ελπίζουμε ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όταν το σύστημα ρονταριστεί βεβαίως) θα υπάρξει ουσιαστικός περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

2 σχόλια:

ria είπε...

όχι.
τα ταμεία έπεσαν έξω όχι από τα φάρμακα αλλά από τις νοσοκομειακές δαπάνες. η κάθε μέρα σε ένα τετρακλινο θάλαμο νοσοκομείου, στοιχίζει 250 ευρώ χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή.

ξέρεις πόσες γριές παρκάρονται σε νοσοκομεία για να μην τις πάρους στα σπίτια τους τα παιδιά τους; και για πόσο καιρό;

ξέρεις ότι οι αλλοδαποί βγάζουν βιβλιάρια υγείας του ικα, μπαίνουν στο νοσοκομείο, κάθονται κανένα τρίμηνο, και μετά ούτε εισφορές, ούτε χρήματα, τίποτα. ακυρώνεται το βιβλιάριο, αλλά το ίκα πρέπει να πληρώσει μερικές εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ για τον κάθε τέτοιο λαθρομετανάστη!

για να μη θυμηθώ τις χιλιάδες των ποαλινοστούντων που ο παπανδρεου τους έδωσε συντάξεις του ίκα και έτσι έπεσε έξω το ίκα. και μετά πήρε από το νατ για το ίκα. και μετά των εμπόρων για το νατ. και πάει λέγοντας.

γιαυτό πέσαμε έξω!

Unknown είπε...

Ρία
Δεν υπεστήριξα ότι για την τερτώδη σπατάλη του ΕΣΥ φταίει μόνο η φαρμακευτική δαπάνη. Απλώς εξήγησα πως κατά την γνώμη μου, και δεν είμαι και ειδικός στον χώρο, γινόταν η σπατάλη στο φάρμακο.
Και φοβάμαι ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται, έστω και μειωμένη, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Για την υπερπαράλογη νοσοκομειακή δαπάνη συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου.
Προσθέτω ακόμη και "τα κουβαδιάτικα" στα χειρουργεία.
Όσο για την καταλήστευση για πολιτικούς λόγους του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που γράφεις όταν ο Α. Παπανδρέου εν μια νυκτί φόρτωσε το ΝΑΤ με 29.000 οικογένειες επανελθόντων από την ΕΣΣΔ και άλλα Ανατολικά κράτη. Οι "νεοασφαλισμένοι" αυτοί του ΝΑΤ, που είχαν δει την θάλασσα μόνο στον κινηματογράφο και σε καρτποστάλ, έγιναν συνταξιούχοι του ΝΑΤ χωρίς μία δραχμή εισφορές, ενώ τους γλύτωσαν τα κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα των χωρών προελεύσεώς τους.