ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


7.4.12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ



-Καλημέρα Βασιλιά!
-Καλώς τα παιδιά!
-Τι δουλιά;
-Τεμπελιά!

Το παιδικό αυτό τραγούδι μου θύμισε η εξαγγελία της απεργίας των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ στις 7 και 8 Απριλίου  και στάσης εργασίας στις 9 Απριλίου 2012.  Και έπεται προφανώς η συνέχεια..


Οι εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) θα απέχουν από την εργασία τους, το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες....


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν..

Οι άνθρωποι δικαίως  τρέμουν ότι θα μεταφερθούν  από το Πρυτανείο του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες, έστω και αν αυτές θα ανήκουν στο Δημόσιο!!
Μάλιστα με την κατάργηση επί υπουργίας Απ. Κακλαμάνη το 1982  ή το 1983 του δικαιώματος της ανταπεργίας οι Ο.Τ.Α. (δηλ. τα συνήθη υποζύγια και γαλακτοφόρες αγελάδες, οι δημότες τους)  θα πληρώνουν κανονικά τα ημερομίσθια  σε όλους τους εργαζομένους στην καθαριότητα, αν και αυτοί δεν θα εργάζονται, ελλείψει της δυνατότητος  απορρίψεως των συγκεντρουμένων αποριμμάτων.
Η ρύθμιση αυτή υπήρξε και μία από τις κυριώτερες αιτίες της πτωχεύσεως της Ο.Α. που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο αρκετά δισεκατομμύρια € εν συνόλω μέχρις ότου να αποφασιστεί η κατάργηση της.
Υπενθυμίζω και την επίκαιρη προσφιλή συνήθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα να απεργούν Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι!!
 



 α

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και περάσανε, προ της εξαγγελίας της απεργίας, από τα σπίτια μας για το καθιερωμένο πασχαλιάτικο μπαξίσι!

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια στην Χώρα μας μάθαμε ότι όλοι έχουμε μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις..