ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


9.10.12

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ



Γράφει στην επιφυλλίδα του στην σημερινή Καθημερινή ο κ. Ν. Ξυδάκης:
«Η λίστα Λαγκάρντ απέδειξε με εκπλήσσουσα ενάργεια την αναξιοπιστία και την ανειλικρίνεια της πολιτικής ηγεσίας. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί καταφεύγουν συχνά σε κατά συνθήκην ψεύδη, ιδίως όταν διακυβεύεται η επανεκλογή τους, αλλά πρόκειται συνήθως για υποσχέσεις και εξωραϊσμό, για παχιά λόγια. Τόση συγκάλυψη, τόση απόκρυψη, τόσα χυδαία ψέματα και αλληλοαναιρέσεις, έως και καρφώματα, τόσες πολλές γελοίες δικαιολογίες, όπως όσα συνόδεψαν την αναζήτηση της χαμένης λίστας, δεν υπήρξαν στην προ κρίσεως πολιτική ιστορία.
«Θλιβεροί πρωταγωνιστές, οι υπουργοί Οικονομικών της κρίσιμης τριετίας της χρεοκοπίας, οι κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος: ο τρόπος που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ δείχνει κατ’ αναλογίαν με ποια σοβαρότητα και αίσθηση ιστορικής ευθύνης χειρίστηκαν την κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας. Αναλόγως θλιβεροί οι δευτεραγωνιστές, οι ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, οι αδιάφθοροι και έμπειροι ελεγκτές της κυκλοφορίας χρήματος: πρώτη τους έγνοια πώς δεν θα δυσαρεστήσουν τους προϊσταμένους τους υπουργούς, για να παραμείνουν στη θέση τους, και όχι πώς θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Αλγεινή εντύπωση ειδικώς προκαλεί η άγαρμπη οχύρωση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέως κ. Διώτη πίσω από δικολαβικούς ισχυρισμούς περί «ρουφιανολίστας», προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνεια και τις παραλείψεις του ιδίου και του υπουργού του. Ωσάν ο κ. Διώτης να καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες των κουτόφραγκων ομολόγων του, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ίδιο ερευνητικό υλικό στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, εντόπισαν φοροφυγάδες και εισέπραξαν φόρους και πρόστιμα...». Εδώ η συνέχεια.

Μήπως όμως ο τ. Εισαγγελεύς κ. Διώτης (πολυυμνημένος από τους προσκειμένους στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφους και εκδότες) ορθώς διαμαρτύρεται για το παράνομο της λίστας Λαγκάρντ;
Αλλά στην εντατική του Ευαγγελισμού ποιος Εισαγγελέας, Προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής τότε, έπαιρνε, προ ετών, τις καταθέσεις ως "μάρτυρος" του ημιθανούς –και σε πλήρη απομόνωση νοσηλευομένου- Σάββα Ξηρού -στην πραγματικότητα κατηγορουμένου- ευρισκομένου υπό την επήρεια ισχυρών ψυχοτρόπων φαρμάκων, χωρίς  βεβαίως την παρουσία δικηγόρου;

Δικαιολογείται επομένως η παροιμία. "Μη στάξει η ουρά του ποντικού στο λάδι..

2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Μια μικρή διόρθωση:
Δεν ήταν προιστάμενος της αντιτρομοκρατικής ο Διώτης αλλά ο Σύρος.
Ο Διώτης ήταν εισαγγελέας που επόπτευε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Όλα τα άλλα σωστά, μόνο που τότε που ξεσκεπαζόταν η ιστορία της αρκετά μυθοποιημένης από αρκετούς 17Ν, πολύ λίγοι αντέδρασαν στις αντιδικονομικές ενέργειες του Διώτη.

Unknown είπε...

Πράγματι έτσι ήταν. Ο Διώτης επόπτευε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.