ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


19.10.12

Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ




Διαβάζω στην κοσμική στήλη της σημερινής Καθημερινής (Τήλεφος).
"O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο
Xθες, ώρα 1 μετά το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο «Eλ. Bενιζέλος» ανεχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Kάρολος Παπούλιας για επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Tον συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Kωνσταντίνος Tσιάρας. Το πρόγραμμα της 18ης Oκτωβρίου (χθες) περιλαμβάνει υποδοχή από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Mohamed Morsi και κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων στο Προεδρικό Mέγαρο. Στη συνέχεια, συνομιλίες με μέλη αντιπροσωπείας και αξιωματούχους αιγυπτιακής πλευράς, δηλώσεις των δύο Προέδρων Δημοκρατίας σε εκπροσώπους των Mέσων Ενημέρωσης και το βράδυ επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Mohamed Morci, προς τιμήν του Προέδρου κ. Kάρολου Παπούλια. Σήμερα Παρασκευή 19 Oκτωβρίου, κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέπτονται το Aρχαιολογικό Mουσείο Kαΐρου, όπου τους ξεναγεί ο διευθυντής του μουσείου. Ώρα 12.00 στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας συναντά εκπροσώπους της Ομογένειας και επιχειρηματίες και ακολουθεί δεξίωση. Ώρα 01.00 ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Xριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του παραθέτουν γεύμα προς τιμήν του Προέδρου. Ώρα 15.00 ο Πρόεδρος αναχωρεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Kαΐρου με το προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό το Eλ Αλαμέιν... Ώρα 17.10 άφιξη και υποδοχή από τον κυβερνήτη του Eλ. Αλαμέιν, κ. Marsa Matrouh..."


Μάρσα Ματρούχ (Marsa Matrouh) όμως δεν  είναι το όνομα του κυβερνήτη του Ελ (και όχι του Ελ. ) Αλαμέιν αλλά το όνομα  πόλης   της Αιγύπτου, πρωτεύουσας του κυβερνείου της (επαρχίας) Ματρούχ, η ρωμαϊκή πόλη Paraetonium.. 

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου η πόλη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις της δυτικής ερήμου και το 1942 κατελήφθη από τους Γερμανούς για σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι η έδρα της Μητροπόλεως της Επαρχίας της Κυρήνης του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας.
Και εάν μεν πρόκειται για λάθος της κοσμικογράφου, μικρό το κακό!

Τι γίνεται όμως αν το κείμενο, όπως δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι αντιγραφή του δελτίου τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας που έχει εξ αγνοίας της απλώς αναπαραγάγει η κοσμικογράφος;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι΄εγώ συχνά διασκεδάζω με την κυρία αυτή!

Unknown είπε...

Μερικές φορές έχει πλάκα!!