ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.10.12

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ!!


Drei Professoren - Vaterland verloren!
Τρεις καθηγητές - χάθηκε η πατρίδα!

Το απόφθεγμα αυτό του Μπίσμαρκ ισχύει κατ΄ εξοχήν για την σημερινή Ελλάδα!
Πόσο μάλλον που η σημερινή Κυβέρνηση έχει τρείς Καθηγητές μόνο στο άτυχο Υπουργείο Παιδείας!!
Τα σκήπτρα πάντως διατηρεί ο κ. Μανιτάκης που χθες απείλησε την τρόϊκα ότι δεν θα διαλύσει το Δημόσιο απολύοντας 15.000 (από τους 700.000) δημόσιους υπαλλήλους.
Προτιμά να διαλύσει την κοινωνία που στην πραγματικότητα έχει 1.500.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα παρά να θίξει τις τρίχες έστω και ενός δημοσίου υπαλλήλου.
Γράφει η κ. Φ. Καλίρη στην σημερινή Καθημερινή
«H αξιολόγηση δεν έχει σκοπό τις απολύσεις, δεν συνδέεται με τις απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις», κατέστησε σαφές χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Ανασχεδιάζοντας τη Δημόσια Διοίκηση», που διοργανώθηκε από την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και την Περιφέρειας Αττικής.
Ο υπουργός «απαντά» με αυστηρό ύφος στην τρόικα που έχει ζητήσει την άμεση αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, ότι «δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να διακινδυνεύσει ο κύριος σκοπός της διοικητικής μεταρρύθμισης, που είναι η ριζική αναδιάρθρωση με διαδικασίες οι οποίες θα τον υπονομεύσουν»..,»
Συμφωνώ πάντως με τον κ. Μανιτάκη ότι οι απολύσεις δεν θα πρέπει να γίνουν με "αξιολόγηση» με άλλη όμως αιτιολογία. Αν συμβεί αυτό (απολύσεις με «αξιολόγηση») θα μείνουν οι άχρηστοι που συνήθως, αν μη πάντοτε, είναι συνδεδεμένοι με τα κόμματα (Συγκυβερνήσεως και Αντιπολίτευσης) και θα φύγουν οι ικανοί που δεν χρειάστηκαν τέτοιες συνδέσεις για να διοριστούν. Θα μείνουν δηλ. οι χασμώμενοι και οι ξυνόμενοι μέχρις αιματώσεως και θα φύγουν οι εργαζόμενοι…
Γιαυτό προτείνω άλλη μέθοδο. Οι απολύσεις να γίνουν δια δημοσίας κληρώσεως..
Δεν γνωρίζω αν η ΑΔΕΔΥ έχει Προστάτη Άγιο, όπως πχ το πεζικό τον Άγιο Γεώργιο, το Πυροβολικό την Αγία Βαρβάρα, η Αεροπορία τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι δικαστές τον  Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη κλπ κλπ
Είτε έχει όμως είτε δεν έχει Άγιο Προστάτη πρέπει τάχιστα να διακηρύξει ως νέο της Προστάτη τον Άγιο Μανιτάκη..



4 σχόλια:

athinovio είπε...

Εσφαλμένα συζητείται η απόλυση ως κάποιου είδους λύση για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο, ενώ για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν εποτελεί λύση αλλά συνέπεια. Εφόσον το δημόσιο (λόγω ανικανότητας, κακής οργάνωσης, διαφθοράς,κοκ) δεν μπορεί πια να αυτοσυντηρηθεί, αρχίζει να χάνει δυναμικό, ακριβως όπως πολλές επιχειρήσεις πριν από αυτό.

Φυσικά και δεν θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα απλά και μόνο επειδή απολύθηκαν μερικοί. Για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα πρέπει να είναι οι ιθύνοντες "τσακάλια" και να δουλέψουν αποτελεσματικά για τον ανασχεδιασμό του κράτους, ΤΙΜΙΑ και όχι σύμφωνα με τα εως τώρα πρότυπα, όπου τίμια εννοώ με γνώμονα την αποτελεσματικότητα στην παραγωγική διαδικασία και όχι την προσωπική ανέλιξη.

Καταλαβαίνω ότι ζητώ πολλά στην Ελλάδα του σήμερα, αλλά το ότι δεν μπορεί να γινει δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το θέλουμε.


Unknown είπε...

Προφανώς οι απολύσεις στο υπερτροφικό δημόσιο είναι αναγκαίο αλλά όχι αρκετό μέτρο.
Χρειάζεται αναδιοργάνωση και κυρίως μείωση αρμοδιοτήτων καθως και συγχώνευση παραλλήλων και διασταυρουμένων υπηρεσιών..

Unknown είπε...

Συμπληρώνω.
Η δημόσια κλήρωση είναι ο μόνος αντικειμενικός και ταχύς τρόπος μειώσεως του υπερπληθυσμού του Δημοσίου.
Πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να εμπιστευτούμε την κρίση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών για το ξεσκαρτάρισμα.

Unknown είπε...

Είδα σήμερα στην Καθημερινή το άρθρο του KEVIN FEATHERSTONE "Γιατί αποτυγχάνει η Ελλάδα".

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/10/2012_497937

Γράφει, πλην άλλων, ότι ο Υπορηγός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α. Μανιτάκης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί αν γίνουν αποολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Μα θα αφήσουμε να χαθεί τέτοια ευκαιρεία;